Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Torsdag 3 aug 09:12


   Dom gräver för det av många efterlängtade fibernätet och idag beräknas dom vara framme vid vår egen infart.

Och i övrigt har det inte vatt nåt, håller på att röja upp efter semestermånaden och har inte hunnit engagera mig i annat. Svabba golv, delvattenbyta i akvarier, sortera prylar, tvätta och laga middag tillsammans med grabbarna. Stekt rödspätta med potatis och en sås på gräddfil,Hellmans majonäs, burkräkor och gröna ärtor i går (mitt val) och korv stroganoff och ris i förrgår (den äldre grabbens val).

Morgon; Läser lokaltidningen vid frukostbordet, hittar förutom min favoritserie, en helsida om psoriasis och en artikel om min favorit Anaïs Nin på kultursidan. Invänder mot analysen av Venusdeltat, hon skriver som ett barn av sin tid och det anas en inte helt okritisk underton i vissa noveller och det är snarare en frigörelse från "kvinnors poetiska beskrivningar",  som hon eftersträvar än en stum beundran av  Henry Miller.

Ur hennes egen efterskrift:

"Här, i den erotica jag skrev som nöjesläsning under påtryckningar från en köpare som ville att jag skulle "utelämna poesin", tror jag att min stil påverkades av att jag läst mäns beskrivningar. Jag hade därför en känsla av att jag komprometterade mitt kvinnliga jag. Jag lade de erotiska novellerna åt sidan. När jag nu läser dem många år senare finner jag att min röst inte är helt undertryckt. Många gånger har jag intuitivt använt kvinnans språk och sett den sexuella upplevelsen ur kvinnans synvinkel."

Påtryckningarna hon talar om handlar om ekonomiska, under den tid hon behövde pengarna. Har också en minnesglimt av att det var egentligen Henry Miller som fick beställningsjobbet men överlämnade det till Anaïs.

 


Trevi Förlag 1990

ISBN 91 7160 940 7


ANNONS
Av maricici - Torsdag 3 aug 09:02

Gårdagens väder i en bildbetraktelse

     

ANNONS
Av maricici - Torsdag 3 aug 08:41

Börjar månaden med YouTube, sociala medier översatt till IRL-tankeväckande, komisk och skrämmande på samma gång.


Av maricici - Söndag 30 juli 23:36

   Kärrspindel-jämförande storlek, hand stl 7½-8 i handskar


 

Vanlig Groda-jämförande storlek blåbär.     

Av maricici - Söndag 30 juli 16:30

och vad ska man hitta på då?

Svar; Blir en sån där tråkig dag när man mest förbereder för morgondagen, sett ur grabbarnas synvinkel alltså.

Yngste grabben har fått några mysko prickar på fötterna, underdelen av smalbenen och någon på magen som han visar upp.   Vet inte, tycker det ser ut som knottbett som man kan få när man ligger och slappar i en hammock   men vi avvaktar väl ett par dagar och ser vad det blir av det hela.

Berättar igen att; i morgon kommer JS-taxin och kör er till DV, och så får ni vara med Erik och Marie igen. Kul  

Den äldre grabben vet hur man avslutar ledigheten; med glassfrossa; vi har några ispinnar kvar i en ekonomipack som vi kan gå loss på.  Yngste grabben hänger på och ligger och slappar i sin hammock med en bubbelfrääspopp i en hand.

Sambon undrar vad en bubbelfrääspopp är; något vi inte minns namnet på, men saliven utlöser i alla fall en kemisk reaktion så det bubblar och fräser i munnen.

Den äldre grabben undanber sig också med en rysning, han tar något med rödbetsextrakt som ska färga tungan röd enligt förpackningen.

Den yngre grabben sätter fart på hammocken så den hotar välta, en kul lek som heter "skrämma skiten ur sin mor"  Den äldre grabben har också en variant där han ska känna på ångan från den kokande potatisgrytan.

Själv har jag också hittat en glass; i GB-disken på COOP  

Bara att säga grattis GB för den första GODA veggoglassen som tagits fram på marknaden.     

 

Risbaserad vanilj med en sträng vegetabilisk kakaomassa och med själva struten lackad med samma kakaomassa på insidan. Smaken är nästan identisk med traditionell gräddglass.


Frågan är nu vad jag skall göra i morgon mellan 7:00 och 15:00. Akutjobb; Torka köksgolvet och delvattenbyta i alla akvarier. jobb lär inte saknas med det kommer att kännas tomt utan grabbarna som susar runt överallt.
Av maricici - Torsdag 27 juli 16:30

så var det ett lyckoskott att morgonens presskonferens blev framflyttad så jag hann med på den.

Var tvungen att åka och handla direkt på morgonen för allt var slut, i synnerhet kaffet och bananerna. Det låg till som så att bananerna var slut och jag väntade på att varubilen skulle komma samt lasta av och jag hann precis hem till presskonferensen.

Satt vid AB;s sida och hörde att det inte blir omval i alla fall enligt källor. Kändes lite snopet med förhandsinfo, ungefär som när någon berättar hur den där deckarn du tänkte läsa slutar. 

Så var det klart..

Regeringsombildning och två som sparkas- precis som väntat..

Det var allt jag och sambon ville ha sagt.

Surfar runt mina vanliga nyhetskanaler på nätet.

Viftar bort någon med ett; nej, jagärintehär, inte i dag i alla fall-är bara ute och läser privat som alla andra.  Har fortfarande alla semesterfirare hemma och har inte mycket tid över för internet.

Annars så är det rätt hyfsade tongångar i fälten idag, mest partipolitiskt delade meningar.

Nej, jag tycker inte att man kan tala om vinnare och förlorare utan alla gör en vinst på att invänta nästa valår,

och nej, jag fattar inte varför försvarsministern ska ha misstroendevotum för något som låg utanför hans ansvarsområde om jag förstått det hela rätt.

Det handlar väl om brister i informationen departement emellan som bör ses över isåfall.

Ja, jag tycker också att oppositionen borde inväntat KU-förhören innan dom agerade.

Det är lite kluvet, ja. Det vore illa om dom inte reagerade, men å andra sidan ser det inte seriöst ut att vara för snabb.

Och sedan så var det dags att engagera sig i middagsförberedelserna..Av maricici - Onsdag 26 juli 16:40

        Bad- bättre än så här blir det inte efter ett isdopp, men det var i alla fall en behaglig lufttemperatur idag. Vi hade liksom inte tid att välja väder utan fick ta det som fanns till buds.

   

Och så käkar vi medhavd lunch idag. Och sambon kom ofrivilligt återigen med på bild.

 

Men titta, vi har stranden helt för oss själva. Måste bero på molntäcket som stängde ute all sol.


Av maricici - Tisdag 25 juli 14:00

precis börjat titta på den i dag. Enkelt förklaring; Grabbarna har semester och det är fullt upp hela tiden, hinner bara läsa min favoritserie medelålders plus i dagstidningarna. Så här ser den ut:

 


Nu har vi gjort grönsakssoppa och ugnspannkaka till lunch mellan seriestripen och skrivande stund, t ex.

Den äldre grabben undrar om det går an att bara få ugnspannkaka?   Han provsmakar lite blomkål/potatis och morotsoppa, men utan brorsans kräkor i alla fall.  

I går hade jag en ensam fest på fjolårets surströmming apropå mat. Röda Ulven, fjolårets fileer som nu mognat till en lite mildare och perfekt smak.  Sambon och grabbarna:  dom käkade fiskpinnar till sin färskpotatis.

 

Kvällspromenad med blåbärssök. Förra sommaren var här smockfullt med bär, i år några få spridda surisar . Annars har vi kvar av förra årets sylt och i absoluta nödfall så brukar det finnas på Bondens egen marknad i Augusti. Värre är det med hallonen som också lyser med sin frånvaro, finns som inget som kan ersätta den karaktäristiska smaken av solmogna skogshallon.   Definitivt inte odlade, frysa industrihallon, dom smakar bara surt.   Början av den nylagda Fäboleden i Mellansel, en vandringsled på 14 km som inte är allt för krävande och rekommenderas för dom som inte känner sig helt vältränade eller dom ovana som vill pröva på.

Lite fauna; Finns tidvis lodjur och brunbjörn, båda undviker helst människomöten och man ska ha tur om man får se någon. I övrigt så finns bl a rödräv, grävling, ekorre, skogsduva, orre och tretåig hackspett fångade med kamera.

Ur floran;

 

Nu är jag inte bäst på att identifiera orkidéer, dom är rätt lika varandra, men jag tror det är skogsnycklar vi hittat. Fridlysta!

 

Linnea. Också fridlyst.

 

Och här var det skyltat.

  


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se