Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Måndag 6 feb 19:45

Hållit på hela dagen med att skriva begravningstalet till pappa bland annat. Nu ska det i alla fall renskrivas och min reflektion är att det är väldigt sorgligt att teckna ner minnen. Först nu börjar man greppa vilken stor man som man bara tog för given där han försvann. Och aktiv i idrotts och föreningsliv så det var omöjligt att få med alla punkter.

Minns när han extraknäckte som korvförsäljare på järnvägssationen när jag var barn. Jag var nästan alltid med och stod och lade på senap och ketchup efter önskemål men en åttaårings största allvar. Blir för personligt, stryker och tar den om mannen som köpte en korv genom fönstret på sin tågvagn, tåget började rulla iväg under tiden och pappa sprang efter med korven och brödet. Förutom längdåkare så hade pappa löpning på repetoaren så kunde fick under över alla under sin korv. Sibylla-han rekommenderade alltid Sibylla som den bästa kokorven. Strök jag också ur mitt tal...

Loggade in på FB för att söka en borttappad mailadress och hittade:

https://www.bukowskis.com/sv/news/1136

Om det var den som efterfrågades?

Nejepp, det var om någon polis som vi skulle...  

För det första, vilka är "vi"? jag råkade nämna något jag hittat i en tidning som jag gör ibland, kunde lika gärna ha handlat om hatmatchen Dortmund–Leipzig eller att autistiska drag finns hos anorexisjuka, står en notis i var och varannan tidning idag..Vadå, "vi skulle", sköter väl hans chefer-ser jag ut som hans chef tycker ni?    

Dom där "vi" skulle ingenting för dom går inte in på privata sidor och kommenterar.

Eller på Flashback, den där månpromenaden får dom gå i ensam majestät.


Tycker det är mycket intressantare att kommentera artikeln om autistiska drag och ätstörningar på mina egna iakttagelser. Många (inte alla märk!) autisters speciella förhållande till mat baseras på motstånd mot förändringar, dvs introducera nya maträtter, vissa konsistenser som kan ge udda stimulin t ex färsröror eller helt enkelt bristen på struktur i en tallrik med mat. Man får inget grepp om var man skall börja eller sluta i detta  En ätstörning börjar altlid med en motivation att gå ner i vikt oavsett startvikt. Och där vet man fortfarande inte vad som kom först hönan eller ägget, alltså om den tillhörande ångesten kom före som underliggande eller efter anorexin/bulimin. Tycker fortfarande skillnanden är markant, oavsett vad hjärnforskningen säger.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24354194.ab

Och att den äldre grabben gjorde en förändring idag, han åt korv stroganoff utan makaroner annars brukar det vara tvärtom på önskekosten.


Musik till begravning idag; det här ska spelas efter inledningen om hans idrottsprestationer och intresse och sedan kommer talets del två:

ANNONS
Av maricici - Söndag 5 feb 23:15

Sollefteå BB och övriga frågor inom landstingsområdet

Tidningsrubrik:


http://www.allehanda.se/vasternorrland/jo-kritiserar-landstinget-for-andra-gangen-uppenbart-inte-tillfredsstallande?referrer=app


 

Jag, då jag sitter i FB Ö-viksgruppen och läser om mailen som försvann.


ANNONS
Av maricici - Söndag 5 feb 16:15

http://www.aftonbladet.se/a/9JREp

Kommer senare. Först ska jag meddela att jag är glad att man lyft ut artiklar där hens identitet röjdes. Poliser har i likhet med läkare, sjuksköterskor, präster, socialarbetare, lärare, förskollärare, fängelsepersonal och många andra som jobbar för er alla i samhällsservice tystnadsplikt-som är till för att hållas för allas er skull och inte för några speciella gruppers.

I likhet med detta har det varit människor som prickats för brott mot tystnadsplikten på sociala medier tidigare, vårdbiträden, lärare, läkare och sjuksyrror-men deras identitet har inte röjts. Där ska det också vara lika för alla.


Och så till invändningar i kommentatorsfälten att det skulle kallas brottsbekämpning, eller något "vi alla har intresse av att veta" faller ungefär där detta inte leder till att färre brott begås. Förmodligen så kommer man inte att nöja sig med en folkgrupp eller gruppen kriminella heller när gummisnodden börjar tänjas. Det är uppgifter som kommer att kunna användas mot oss alla, i syfte att tysta demokrati eller som personlig hämnd. Sagt till hurrarna som känner sig trygga med att just dom alltid kommer att hållas skadeslösa Och då är man väl så naiv.


Samt mina egna aha av världens visaste man, mr Anton LaVey, ur hans ritual how to protect you from another witch´s curse.

"There is no need to fear another´s curse unless you are a deserving victim. Naturally, no one would consider themselves a deserving victim any more than so-called "white" witch think she practices magic for other than "good" purposes.This is why it is often wisest to assume that even if we are minding our own business and not bothering anybody, somebody´s going to hate us, sooner or later."

The Satanic Witch Zeena LaVeys upplaga.

Av maricici - Lördag 4 feb 02:22

  Tre lyckade plåtar och en med en färg som matchar kanelen. Missade den nästan när jag skulle möta upp grabbarna.

Försökte komma i kapp BB-debatten eller sjukvårdskaoset som det kallas i en helhet. Såg att Ådalingarna blivit rikskändisar och även kända i Tysk TV tror jag det var.  Funderar på om jag ska lära mig allt om bilförlossningar, bara utifall man stöter på någon som behöver vägassistans.

Dagens horoskop

 


Av maricici - Lördag 4 feb 02:15

           

Av maricici - Fredag 3 feb 01:48

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/A1A9r/varningen-efter-usas-hot-mot-iran-kan-sluta-med-krig

Världskrig, någon?

Nej, jag vet inte vad vi ska göra, börja bygga skyddsrum eller nåt..


Annars så tänkte jag ta en paus och baka muffins och sånt skit. Nädå, men jag har fått ett finfint recept på äkta chcili con carne som ska testas.

Grabbarna skall vara hemma i helgen båda två och så är det dags för lite storstädning av stugan.

Allt som behövs för att jorda sig.

 Läser mitt horoskop för dagen

 


Av maricici - Onsdag 1 feb 08:45

Som sagt var; "Tjugo frågor"

det är inte ofta ens självbild stämmer överens med andras verklighetsuppfattning- eller hur?   

Anton LaVey har något att säga om detta när "ni" ändå frågar om lov:


"The most bungling and incompetent witches are those with the biggest speaking tubes, and like it or not, you´ll often have to tempoarily play second fiddle to them.Don´t worry about them presenting any threat to your schemes and plans, though, they usually burn themselves out after their knowledge of occultism is exhausted, leaving them with a little or no knowledge of the very real world around them"

Från The satanic witch Zeena LaVeys upplaga.

Punkt två; Tommie Eriksson hade mycket riktigt något att säga om Tystnadens Grundpelare i sin Mörka Magi och däri ligger väl en del av svaret.


Sedan var det en fråga om hypnos; Och det är väl en allmänt känd metod som kan användas som verktyg inom den lägre magin men även under allmän läkekonst, men då är det väl mera i syftet att förstärka sin egen vilja som t ex att sluta röka eller som smärtlindring vid förlossning eller komplement till ingrepp som utförs med enbart lokalbedövning.

Alltså syften som bara gynnar mig själv som individ.


 

Av maricici - Tisdag 31 jan 01:35

                 Samma plats två årstider. Sensommar och ute och letar ett bra lingonställe på dom två sista bilderna.

Nu känns det lite deppigt att gå där, kommer så mycket minnen av pappa. Han jobbade i skogen under hela min uppväxt och på fritiden var han också där, åkte skidor på vintern och plockade bär och underhöll sitt eget lilla skogsskifte emellanåt. Samt kraftledningen; han lyckades fälla ett träd på en annan ledning en gång och hela massafabriken i Husum slockande.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se