Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Måndag 9 okt 12:15

förkylningstider på deras DV, och instället bad i morse för båda då deras badassistenter var sjuka.

Den äldre grabben tyckte det var sådär  

Och till råga på allt fick han in brorsan på sin avdelning på grund av akut vikariebrist på den andra avdelningen.

Känns som sagt sådär för en som hårddiggar detta med struktur och fasta rutiner.  

Yngste grabben tog visst det hela med ro, rätt så kul att få utforska en annan avdelning och så ska man åka hem idag efter en bortahelg. Hem till två sprillans nya serietidningar och möjligen har dom lämnat kvar något gott efter helgen.  

Fläskkorv och hemkörd rotmos till middag?  

Jaså inte det.. Skoja bara, det finns en jättekanelbulle kvar från kanelbullens dag som du kan få till efterrätt.  

Själv har jag stålsatt mig för förkylningsperioden som komma skall och markerat att den äldre grabben har en extra ledig dag till veckan, hans avdelning ska ha planeringsmöte.


ANNONS
Av maricici - Söndag 8 okt 23:45

kommer en utrensningsprocess som kan upplevas både fysiskt och mentalt. Om detta med healing så ligger det väl till som så att man måste hålla sig till vissa livsstilsförändringar för att uppnå ett varaktigt resultat. Ungefär som enbart bacon och vispgrädde gör ingen LCHF.

Det första jag lade märke till är att värken kommer från axlar och halsrygg inte axlar och bröstrygg som jag trott. Och att jag hostat upp massor av slem under natten, ett varningstecken från vanvårdade luftvägar som måste ägnas större omsorg.

På det mentala planet; visualiseras plötslig en liten bergkristall i min vänstra hand medan jag sitter och plöjer igenom ett kommentatorsfält. Försök hitta den klarsynta visdomen istället för att dras med i känsloströmmen.

Det känslomässiga planet upptas för närvarande av en tioårig ragdollhane vars matte tragiskt gått bort. Hennes sista vilja var att hennes katt skulle komma till ett nytt och kärleksfullt hem och halva denna önskan är uppfylld-han bor hos min syster ett från och med i dag. Men han behöver tid på sig att landa i allt det nya och försäkra sig om att hans gamla mattes sista vilja är uppfylld.

Snubblar över något välkänt på Spotify min gamla CD-samling Power Ballads. Kom på att jag vet inte vart den tagit vägen; utlånad, aldrig efterfrågad igen eller utrensad som ett förflutet som aldrig kan återuppstå?ANNONS
Av maricici - Söndag 8 okt 00:45

Hela dig expo -en verkligen givande dag, men mycket att titta på. Lite svårt att fokusera och vi hann inte med allt.

 

Monter Artic Eye med bl a mandalmålning hann vi inte besöka.

  

Reikihealing med reikimaster Crister Widengren.

Lite svårt att beskriva men det börjar med att man får en kort instruktion i andningsteknik och avslappning och då slappnar man verkligen av i ett nästan transliknande tillstånd, omgiven av värmen som en reikimaster utstrålar.

Brukar låta lite "farligt" för den som inte är van att ta steget ifrån boxen och släppa kontrollen, men det är lugnt. Man har reikimastern med hela tiden och inget farligt alls händer. Man bara slappnar av.

Efteråt en samtal om vad reikimastern funnit på medial väg och punkter man kan tänka på.

(Ungefär som jag tolkade det så borde jag släppa tanken på att ta hela världen på mitt ansvar. Kan ligga lite i detta.)

Syster ett beställde en konsultation hos en auktoriserad tarottolkare istället. Det handlar inte om vad som är bättre eller sämre utan vad som tillfredsställer våra behov bäst och det är alltid individuellt.

Hon fixade sina naglar medan jag testade Andumedic, 10 minuter gratis.

Den fick verkligen igång cirkulationen i alla fall.

  

Lunch: En rawfoodpizza som var oväntat god och smakrik.

Blir nästan sugen på att gå över till rawfood.

Hittat en packe begagnade böcker också, 4 st för 150:-

Och lägg märke till dom nyfixade naglarna mitt emot; det enda som får visas på bild.


Och avslutningsvis så hade vi bokat in oss på en storseans. Ingen som ville oss personligen något i dag, men däremot kände vi närvaron av en dam som verkade ha lite problem med att hitta rätt. Hon gav oss en tryckande känsla i huvudet (konstaterat oberoende av varandra i efterhand) jag frågade tyst om hon dog under en influensaepidemi? Det kändes nästan så. Det går inte till som på skräckfilm att det tittar fram en massa mordiska spöken utan man känner intuitivt att man får kontakt och pratar med något inne i sitt eget huvud. ; vanliga människor från en annan dimension som söker kontakt.

 

Hemma igen med lite smått och gott. Fyra böcker ur begagnatpaketet och den femte Cassandra Easons Runor i nyinköp. Vidare en burk bivaxsalva med ringblomma (en bra allroundsalva från allt från småsår till torra läppar)

lite rökelse och tre stenar för magiska ritualer.

Valda intuitivt och det första som dök upp var en turkos; för kärlek och rikedom. Kan jag behöva, alla har bara hutat åt mig på senare tid   Nej, rikedom behöver inte betyda bara materiell sådan, det ordet kan ha många betydelser.Vidare en svart hematit för calm down och beskydd och så en bergkristall för klarsynt visdom.
Av maricici - Lördag 7 okt 23:42

Resecentrum och inre hamnen

           

Av maricici - Lördag 7 okt 01:13

om inte rensar ett akvarium på blågröna alger.    Har nyss plockat ut all inredning och skrubbat men nu är dom  tillbaka igen. Gjorde för övrigt ett fynd som jag glömt att jag hade hemma, ska behandla en gång i veckan i fyra veckor enligt anvisning och se om man äntligen blir av med skiten.

  

Det minsta akvariet som råkat ut;

det är 60 liter, och har ett innerfilter av modell Eheim Pick Up.

Bottenunderlag; finkornig standardsand.

Växter; Anubias och javaormbunke.

Fisk; några inavlade guppys+ 3 nya slöjguppyhanar som ska föra in nytt friskt blod, ett ancistusyngel och några helenasnäckor.Av maricici - Fredag 6 okt 01:00

 

Sitter på min väska

  

Närbild

Mamma drogs med en bröstcancer som kom och gick från 60 års ålder och till sist vann med metastaser i ena lungan, hon var 81 år då. Minns när hon kom hem från onkologen i Umeå från sin första behandling. Det var så sorgligt sa hon; inte för henne men där fanns unga kvinnor som förlorat kampen och små barn som snart skulle bli moderlösa.   

Därför fortsätter jag köpa rosa band och rosamärkta läppcerat och tomater och allt vad man bidragit med.

    

Det gröna gräset börjar bli ett med färgen på sanden, det är dimma över sjön och regn i luften.

Det är höst.

  

Enris

Kom på att jag skulle hålla utkik efter sånt för äldste grabbens räkning, han skulle göra enbärsdricka.

Det här var hursomhelt för litet bestånd.Av maricici - Torsdag 5 okt 01:15

http://heladigexpo.se/forbesokare.html

Och för en gångs skull så är både min och syster etts lediga helg i synk. Kan det bli bättre? Svar; nej.  

Intressanta programpunkter; Föreläsning om rawfood, soundhealing, storseans och trumresa, men hinner dessvärre inte med allt. Det blir att välja ut ett par stycken.


Och sambon har äntligen fått sin tumme fixad och inlagd i ett paket en månad framåt.

 

Och om två veckor kommer allservicefirman för att såga ner stora lönnen och innan dess måste en bit av staketet monteras ner.

-Ska jag väl kunna fixa. Ska jag åtgärda bromsarna på chryslern också när jag ändå är på gång?  

Nehepp, får väl nöja mig med staketet då.

I övrigt; uddamålsförslust i hockeyn i kväll men det kom inte speciellt chockartat med ett Björklöven i högform på hemmaplan. Bättre lycka i nästa match.

Blev mycket jag, jag, jag i kväll men såna perioder i livet är nödvändiga. Annars bränner man snart ut sig.

Av maricici - Tisdag 3 okt 09:30

*bah* humbug  

Har gått och burit krukor fram och tillbaka hela morgonen sedan grabbarna försvann till sitt DV.

Helt okej sommartid men så ska dom in och vinterförvaras med problemet var?

Citursträdet har sin givna plats men resten... Har inte ens en kategorirubrik över för dom.

 Har redan lyckats döda en zonalepelargon genom att ha den för varmt och torrt och inget utrymme finns som är svalt och frostfritt när det blir den tiden. Ska vara närmast golvet då dit luftvärmepumpen inte når.

Två engelska pelargoner som ser ut att må fintfint i norrfönstret i vårt sovrum och sedan finns ju alltid en plats på en förvaringsbänk nedanför-om sambon går med på att maka på sina prylar. Har ett par garderobsblommor som skulle behöva hyras in. Vidare saknar en stor chiliplanta lämplig plats och köksfönstret är paxat för orkideerna som behöver flyttas från norr till söder under perioden November-Mars/April. Och så en kruka citrontimjan som av någon anledning överlevt medveten vanvård. Och en svärmors tunga behöver delas såg jag när jag gick förbi den.

Och vad gör jag nu?

Övertog en utblommad men i övrigt frisk orkide med rötterna spretande över krukans kant från en bekant med orden; javisst, utmaningen att sätta den i blom. Ska försöka med det nya tricket vattenkulturen.
Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se