Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Fredag 12 jan 13:41

Och i dagens kommentatorsfält vädrar trollen morgonluft nu när dom tror opinionen vänt. Genomskådade  som något som tror det gäller en antingen det ena sjukhuset eller det andra. Eller det ena Norrlandslänet mot det andra.

Det gör det nu inte så nu kan ni lägga ner. Eller försöka angripa ur en annan vinkel än en polariserande om det nu nödvändigtvis måste huggas efter allt.   Förslagsvis spinna vidare på den att Norrlänningarna klagar på allt, utom "snökaos" då förstås..


Och utanför nätet går vi vidare med våra liv. -18 just nu, rätt så normal vintertemperatur (det tackar vi för), kokkaffet är igång på spisen, dom sista juldekorationerna är placerade i sina kartonger, grabbarna väntas snart hem för att fira helg och det är en lugn dag. En sån där extremt lugn vinterdag som gjord för att sitta framför brasan och läsa en bok.

Det kanske vi hinner - i kväll.ANNONS
Av maricici - Fredag 12 jan 01:00

https://www.svtplay.se/video/16588450/opinion-live/opinion-live-sasong-5-11-jan-22-00?start=auto


Och givet så fokuserade jag på det första inslaget i kväll, Janne Josefsson mot BB-ockupanterna.

Min reflektion är att det är två viktiga frågor för sig som blev olyckliga att blanda samman då den ena alltid kommer att dra fokus från den andra.  Givietvis måste vi skapa opinon här uppe och precis som BB-ockupanterna påpekade så drar sånt alltid till sig nättroll eller haters som jag brukar kalla dom som helt enkelt utnyttjar situationen med egna motiv och gissningsvisär dom vanligare än Frusterade Svensson från Ångermanland som får spel, därmed inte sagt att hen också förekommer. Med en titt i backspegeln så tycker jag mig känna igen mönstret från min tid i jagärhär-gruppen.

Om gruppledarnas ansvar (eller mitt och ditt) så sträcker det sig till en viss gräns, där man inte kan låta bli att lägga fram fakta för den sakens skull, man kan inte låta bli att skapa opinion för då får man aldrig sin röst hörd.

Ta t ex inslaget om polisanmälan för vållande till annans död; och det kan tolkas på två sätt; med ett obalanserat ramaskri eller en frågeställning om hur långt en politikers personliga ansvar för sina beslut ska sträcka sig.

Att jag personligen föredrar att lyfta detta till en frågeställning kommer kanske inte som en överraskning.

Det handlar om något som kallas patientsäkerhet och det finns säker exempel under kategorirubrik Sjukvårdskaos Västernorrland.

En väljarkår som tänker ett varv till är en aktiv och vaken väljarkår och såna finns det alldeles för lite av.

En sådan väljarkår kan aldrig sluta i ett demokratiskt haveri och jag är faktiskt   stolt över mina Ångermalänningar som gör ett bra försök. Utan hot och hat med huvet i behåll.


Jag lämnade som sagt var webbgruppen #jagärhär för att jag hade andra engagemang på gång, men hade faktiskt inte räknat med att snubbla över det här på direkten. Så på spellistan står en sentimental låt som på något sätt passar in i sammanhanget:ANNONS
Av maricici - Torsdag 11 jan 19:09

   Brace Yourself Winter is Coming


Nädå, så farligt är det inte, bara -20 i dag.

Det värsta är att tänka på storleken på nästa elräkning.

Av maricici - Torsdag 11 jan 16:22

Jag ägnar mig åt att debattera akvariefiskar i dag. Brännande frågor om hurvida man verkligen ser hur ens fiskar mår utanför rekommendationernas ram.  

Givetvis ska man inte önsketänka över allt för stora avvikelser från rekommendationerna som en guldfisk i en skål, utan det gällde dom mera marginella.

Och om det övriga har jag inget mer att tillföra. Annat än att det skulle vara bra att få lyfta frågan till helhetsbilden om hur det är meningen att det ska se ut i hela regionen. Som i det icke fungerande Norrbotten som jag misstänkt sedan start?

Vi i Ö-vik har också problem, med akutkirurgin som synes i tidigare inlägg.  Annars får man väl lätt intrycket att i Ö-vik har dom sitt på det torra men det stämmer inte alls.

Och dom konstruktiva lösningarna; alla vill ha bort nuvarande styre men ingen efterträdare har direkt lovat att dom ska snyta ett BB ur näsan. Så vad ska man rösta på i höst?

Men det får nog bli en annan gång.

Jag menar jag har ju inte direkt fått några nyheter utan tycker att fler borde genomskådat programupplägget "hitta syndabocken" tidigare.

Frågan om varför Majed Safaee får vara kvar på sin post, kan möjligtvis belysas med att han är en skicklig kommunikatiosstrateg och att den S-styrda kommunen Sollefteå inte alls är helt eniga med landstingsstyrelsen. Det har varit mycket interna konflikter inom partiet. Något som inte heller kommit fram till riksplanet.

Sammanfattningsvis så har vi en fråga som inte delar politikerna per ideologi och partitillhörighet utan splittrar dom i två läger.

Detta enligt min uppfattningsförmåga.


Fick precis in detta i mitt Facebookflöde och önskar BB-ockupanterna en god revansch mot uppdrag granskning  

Av maricici - Torsdag 11 jan 01:50

fast jag i vanliga fall inte tittar på det programmet.

Och jag får börja med att gratulera alla kappvändare som rekommenderat det under årens lopp.  

Såg väl inte direkt några felaktiga uppgifter som framkom, ska vara den där blurrade Facebookbilden med "uppmaning" att skjuta **** ******* . Jag satt med i den gruppen vid det tillfället och det togs itu med på plats. Den som postat klargjorde att det var en obetänksam post och inte ett reellt mordhot och bad om ursäkt.

Om smutskastningen av Per Wahlberg(m) så togs det upp av både lokalpressen och avhandlades i en Facebookgrupp, där några tog öppet avstånd, nu minns jag tyvärr inte namnen men gruppens admin försökte hålla rent vid tillfällena.

Och sedan avslutade jag mitt engagemang på sociala medier och kan därmed inte resten av historien.

Antar att det inte är fel av JJ att belysa att det är en jävligt infekterad fråga där både hat, hot förekommer, men däremot så vet jag inte varför han försökte ställa talespersonerna för BB-ockupationen till svars för detta. Som jag ser det ligger det på vars och ens personliga ansvar hur man agerar, ditt, mitt och alla andras.

Det blir knappast ett bättre debattklimat av att fixa syndabockar.


Av maricici - Onsdag 10 jan 23:23

     Först; Utsikten från sovrumsfönstret sett med zoomobjektiv. Den skogsfria vita linjen är troligast järnvägsspåret som går genom detta skogsparti.

         

Bildserie två; nere vid sjön kl 14;20

Av maricici - Tisdag 9 jan 23:18

och emellanåt byter jag gardiner och lagar spagetti och köttfärssås..

Vad jag egentligen ville ha sagt till Alexander Bard?

Bardissimo, var din gud och inte min!

Och sedan så ville jag inget mera.

Och ja, jag har läst hans bio. Och nej, jag har ingen aning om vad det var för satanistkyrka han påstås ha varit präst i.

Men han verkar då ha tagit avstånd ganska rejält numera.

Men nog om detta ,

det är för få sidor i min bok för att ägna mig åt draman.


Ur en magikers dagbok;

Det är okej att anpassa sig efter en persons önskemål så länge man själv tjänar på det.Av maricici - Måndag 8 jan 11:58

nu vet man vad som är Måndag till Fredag och vad som är helg igen; tyckte den äldre grabben som var på ett strålande humör i morse.

Håller nästan med om att nu vet man vad som är Måndag-Fredag och när det är helg igen utan att plötsligt ha tappat en dag här och där. Och juldekorationerna har börjat åka ner i sina förvaringslådor och in i förrådet. Det enda som saknas är soliga dagar, ett 80%igt molntäcke envisas med att hänga över byn dag efter dag med resultat att mitt lilla citrusträd har tappat hela bladverket snart. Försöker rädda vad som räddas kan med en uppriggad växtlampa och hoppas att några grenar överlver till våren och börjar skjuta nya skott, efter rådgivare på nätets direktiv.

Har lusläst några växtforum och konstaterar att alla citrusträd går i vintervila och kan fälla hela bladverket ibland, på grund av för hög inomhustemperatur och/eller ljusbrist. Då inomhustemperaturen är densamma som förra vintern då det mådde prima så skyller jag på molntäcket. Sen kan kanske förra årets blommning plus bärandet av massor av frukt göra sitt till.


Ur en magikers dagbok;

Tittar försiktigt ut ur vinteridet med sömniga ögon och konstaterar att ännu är det inte dags att vakna. Gå ut och möta vårvintern, läsa alla böcker, koka ihop ett par häxbrygder, att känna den levande energin strömma genom kroppen.

Stänger dörren till mitt väderstreck och somnar om igen.Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se