Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Söndag 15 okt 01:18

           När man får ett infall och känner att man behöver komma ut i friska luften.

Övervakar bara det andra förkylningsfallet som är ett faktum annars-den äldre grabben som blev febrig på kvällssidan.

Han var lika glad ändå och såg ut att hälsa att det är inget strörre problem att hantera.

ANNONS
Av maricici - Lördag 14 okt 14:55


"Jag har hållit tyst för att jag inte vill bidra till polariseringen. Jag tror verkligen på dialog, på samtal och jag har gjort en stor mängd försök att nå fram ...till dem jag nu kommer berätta om.

Men jag berättar detta för att jag vill att fler ska förstå hur debatten styrs genom att man smutskastar och tröttar ut människor tills de inte längre orkar delta.

Ni undrar vad det är som har hänt. Vad näthat är? Låt mig berätta om mina senaste timmar.

Det är så här dessa händelser dyker upp i mitt flöde.
Det börjar med ett inlägg från Joakim Lamotte. Strax innan har Katerina Janouch skrivit samma sak. Janouch visar det sig har fått sin information ifrån fd. Avpixlat, en främlingsfientlig sajt som bytt namn till Samhällsnytt. Fem minuter efter Lamottes inlägg kommer det första hatbrevet i inkorgen. De fortsätter att komma med jämna mellanrum, det är män som skriver blandat hotfullt, hatiskt och otrevligt om att jag ska hålla tyst och att jag är äcklig. Snart därefter kommer det första meddelandet på pm om att jag är sjuk och dum i huvet. Sedan skriver man om gruppen på Gangrape Sweden. Det ligger redan flera gamla uthängningar där med medlemmars namn, telefonnummer, personnummer och adress som lett till fysiska hatbrev och klistermärken med rasistiskt hat mot rasifierade och homofobiskt mot homosexuella medlemmar. Därefter hängs vi ut på Granskning Sverige, som även har som vana att ringa upp folk och vara hotfulla. Därefter når det Flashback. Och Nyheter Idag. Sedan dyker vi upp i alla Stå upp för-grupperna. Och alla vi som älskar SD-grupperna. Och i gruppen som vill se Jimmie Åkesson som julvärd. Därefter hängs jag ut på Ann Heberleins sida. Efter det är det dags för Fabian Fjälling, Nina Drakfors, Ingrid Carlqvist och Jan Sjunnesson att säga sitt. På natten ringer det från anonymt nummer. Klockan 3 och halv 4.

Saken är att vi är 75000 medlemmar i gruppen #jagärhär. Och man försöker smutskasta alla dessa medlemmar för något ett tiotal personer, som alltså råkar tillhöra gruppen, gjort privat på ett privat inlägg. De har betett sig mycket olämpligt, vilket jag också skriver ett inlägg om i gruppen redan vid 5 tiden igår och vi även skickar till både Lamotte och Janouch.

Idag kommer även en ny ”artikel” av Katerina Janouch med samma anklagelse. Någon försöker hacka in på min profil på facebook. Personen försöker byta mitt lösenord fler än 15 ggr. Och nu sitter jag och rensar i min privata och föreningens inkorg. Det är någon som har använt adressen för att prenumerera på hundratals nyhetsbrev. Mitt emellan alla dessa brev dyker ytterligare två hatbrev upp igen.

Detta har pågått länge och i flera omgångar. Och om jag ska vara ärlig så har jag inte velat berätta om det här tidigare. Kanske allra främst för att jag inte vill att andra ska bli skrämda och sluta stötta. Sluta vilja arbeta mot hatet, för att slippa ha det som jag har det. Slippa bli en av dem som blir hatad.

För detta tröttar ut människor. Ingen orkar leva i detta. Det kan aldrig vara värt det för att få säga sin åsikt på facebook.
Kan det verkligen vara det som är syftet? Det är så svårt att tänka sig eftersom alla dessa pratar så varmt och ofta om yttrandefrihet"


Så långt Mina Dennert


Länk till den nya "artikeln" av KJ:

http://katerinamagasin.se/min-obekvama-kritiska-rost-kommer-ni-aldrig-kunna-tysta/


Det första som slår mig är att hon aldrig har en ordentlig källa till sina påståenden.

Det andra är "sektbeskrivningen", har vi hört den förut?

Den har åtminstone jag hört förut, i andra sammanhang och av andra personer långt innan gruppen jagärhär såg dagens ljus. 

Bara ett sätt att övertyga sina anhängare om att det finns människor som inte ens är värda att lyssna på, vi har redan genomskådat dom åt er.

En riktigt fantasyhistoria för övrigt.

Men det har jag väl sagt förut.


Och att vi håller oss till webbutrymmen som förväntas delas av alla, och det gäller då inte privata sidor och slutna grupper eller forum som kräver medlemskap.

Däremot så är man fortfarande fri att föra fram sin personliga åsikt privat, och i vilka forum man vill.  Där upphör defintivt gruppadministratörernas ansvar och man företräder inte heller gruppen utan bara sig själv. Däremot så förväntas man inte segla allt för långt bort från gruppens grundvärderingar, oavsett om man är vänsterpartist, moderat, frireligös eller politiskt obunden.


Och det senaste fallet hittar jag faktiskt inga länkar till, hör bara att det är en privat sida.

Och där slutar väl alla spår för oss oinvigda eftersom gruppen inte besöker privata sidor.

Och vilka gruppmedlemmar det handlar om är också höljt i dunkel, var det verkligen fråga om  jähmedlemmar så är dom med största sannolikhet uteslutna ur gruppen och därmed historia.


Sedan kan man alltid hoppas att KJ och company håller den ifrågasatta Hanna Wigh om ryggen med samma sociala patos. Det borde dom nämligen om deras motiv är ärliga.


Personligen så tar jag inte illa vid mig av beskrivningen av mig som Hitlers little monster, dikaturens kreatur, svenska statens handgågne kvinna, ondskan personiferade eller vad ni vill.

Men däremot är jag lite av ordningspedant som alltid blivit gravt störd av oärliga metoder och folk som far med dirtekt osanning.

En sak är säker. Min obekväma röst kommer inte heller att tystna.


ANNONS
Av maricici - Lördag 14 okt 11:30

och dom får vara ovetande då jag inte brukar flytta över andras Facebookinlägg till bloggen utan att inhämta tillstånd.

Har inte frågat ännu för den det gäller har nog annat att stå i just nu.

Bl a en inbox full med hatbrev, 15 hackningsförsök mot sitt Facebookkonto och hotfulla mobilsamtal på morgonsidan.


Men det handlar om en av dom vanliga nedtystningskampanjerna mot gruppen #jagärhär, så mycket kan jag säga.

Och att jag inte är personligen drabbad denna gång, även om jag fortfarande finns med som "uthängd"- något som haft motsatt effekt mot vad "uthängarna" trott. Man växer i styrka och when they go low-we go high får en allt sannare innebörd.

Men man blir förbannad på nedtystningsförsöken som dessutom maskeras lite fint som "konsten att värna om yttrandefriheten"-alltså genom att tysta en majoritet då. Vet inte om det är en hisnande tankevurpa eller ett genidrag för att få med sig dom lättköpta rösterna. Nåväl, en kedja är som bekant aldrig starkare än dess svagaste länk och nog sagt om detta.

Antar att det inte handlar om NMR  som organisation denna gång, men dom utgör säkert en fin dimridå för krafter som vill att vi flyttar fokus någon annanstans.

Eller forum Flashback-anonyma länkar i en kedja som väntar förgäves på sin lön.

Nog sagt om detta nu. Det ligger inte i mitt intresse att älta detta i en evighet mot ett par av kedjans svagaste länkar.


En magikers dagbok daterad anno 1999  har bara antecknat; "En ny dag och nya möjligheter" Undertecknat Pax Tecum.

Av maricici - Lördag 14 okt 02:15

med lite nonesensprat, det är alltid lika effektivt.

Hängt lite tvätt, fyllt medcindosetter och konstaterar att det är en ny dag med nya möjligheter.

Hänger runt sängen just nu och konstaterar att på kudden ligger en ful pyjamas, jag älskar fula pyjamasar och äger inga andra sovplagg. Ett par flanellbrallor med Nalle Puh motiv, en julklapp från grabbarna.

Bredvid sängen ligger ett par progressiva glasögon, en bricanylinhalator, laddare till mobil och en doftsten med rogivande eterisk olja. Kallas även aromaterapi och boken: Hitler´s monsters A supernatural history of the third reich. Av Eric Kurlander  Nyligen påbörjad.

Sambon ligger också där ja, på motsatt sida, han har för övrigt sovit ett par timmar.


Glömt att posta en bild från gårdagens konstrunda på bildsök, hann inte kolla upp konstnären med bilden hade i vart fall fria användningsrättigheter:

 

  

Uttrycksfull.

Jag gillade djupet i den, man liksom tittar in istället för på.


På radion; alltid klassisk nattmusik:

Av maricici - Lördag 14 okt 00:15

   Orkar inte ens blogga om sakens natur, titta gärna in på min Facebook för närmare förklaring

om någon mot all förmodan skulle vara intresserad. Men dom flesta gör nog som jag själv, undrar var alla muffinsinlägg tagit vägen? Dom där med grabbarna, matrecepten och annat hemtrevligt.

Jag som hade ett recept på köttfärssoppa som gjorde paniksucce, hade köpt en heminredningstidning med julpynttema (vitt och linnebeige, mina favoritfärger) skulle baka tillsammans med grabbarna och evnetuellt skulle vi fika vid sjön om det mot all förmodan skulle bli vacker väder en enda dag denna Oktober.

Men först ska jag ta itu med detta.

Med en hematit?

Kanske det, ja..

Den suger upp negativa energier och renar ens privata sfär från skit.

Och sedan kan man baka muffins igen.Av maricici - Fredag 13 okt 16:46

  


Av maricici - Torsdag 12 okt 00:00

MoDoförlust mot Södertälje-*bläh* men inte helt otippat med ett bottenapp mot ett jumbolag, det följer nästan ett mönster.

  Blev en kycklinggryta från COOP;s matkasse till middag, en enkel varaint på strimlat kycklingbröst, strimlad gul lök, pressad vitlök, strimlade sockerärter och klyftade körsbärstomater och en sås på matlagningsgrädde och vatten. Serverad med pasta och riven parmesan och godkänd med fem plus av dottern, yngste grabben och mig själv. Sambon tycker inte om sockerärtor och det drog ner betyget från alla rätt.

  

Yngste grabben har bad som vanligt i morgon, dom har fixat en vikarie.

  

https://www.etc.se/kultur-noje/sa-slar-instagrams-regler-mot-feminister

Följer ett Facebookinlägg, och konstaterar att en debatt har kommit igång och det är hur komma runt det förutsägbara systemet. Konstaterar att allt som stör massans verklighetsflykt provocerar. Ibland tror jag det är mera synd om dom som vill leva i villfarelsen än om oss andra. Vad dom nu kan ha emot SnyggStina. Eller mot Linnea som biter ifrån när hon får dicpics och skumma förslag i sin inbox. Vi låg och sov och drömde att vi var allas favorit, snälla Linnea väck oss inte ur den villfarelsen. *OMG*

Sade inte min feministiska bibel, sa min bergkristall för klarsynthet.

Jag är inte feminist utan en gammaldags trollpacka. Right?

Mmm, skillnaden ligger på livåskådningsplanet skulle jag tro..

Om gammaldags trollpackor så har dom alltid gått sina egna vägar mot strömmen, mot normen etc.

Kom på att jag inte följer Stina på Instagram. Och att jag fortfarande har Sveriges mest illa uppdaterade instagramkonto med ett login i kvartalet, Väkommen Vinter, Sommar, Höst och Vår, typ.

Och så tycker jag att människor ska få ha den kropp dom själva valt och trivs med.

Utan fettfrysning, bröstlyft och fillers runt mungiporna om det är deras önskan.

Man kom ju inte till världen för att underhålla andras verklighetsflykt.

  

Känner att värsta förkylningssymtomen håller på att släppa taget och firade med en runda med dammsugaren.

Hoppas på en fortsättning på den vägen i morgon.

  

Favoritlåtar i kväll:

Har en bakgrundshistoria som alltid fashinerat mig.

Googla på låttitel och story behind.


Och den ultimata låten om verklighetsflykt:Av maricici - Onsdag 11 okt 10:55

och här borde jag ha ett långt inlägg om alla böcker jag passat på att läsa men..

Jag har; löst korsord, sovit en stund, spelat bubble shooter på mobilen, löst mera korsord, gjort slut på en ask pappersnäsdukar,  en liten flaska hostmedicin och ett paket alvedon 1 gram och hasat mig upp framåt eftermiddagen för att fixa käk och tvätt åt yngste grabben (sambon är fortfarande enarmad efter handkirurgin). Kom också på att jag har inte många huskurer mot förkylningar, bara den äldsta och mest beprövade, vila så mycket som möjligt och låt immunförsvaret sköta virusen, och så varmt honungsvatten mot akut bronkit, smärtlindrande och lite slemlösande.

 

Har i alla fall hasat mig upp i ett försök att röra på mig lite mera i dag, bl a ska jag hämta ett bokpaket hos postombudet som legat ett par dagar. Och till duschen och undra varför Yoda krupit fram i badrumsspegeln?

Jaså, det var jag..

Ja då så.

Fixa en enkel middag i dag; kycklingsallad.


Jo just det det, Facebook..

Har en hälsning till alla kattmänniskor från Sheltieblue Ragga Bourbon a.k.a Ragge.

På den tredje dagen har han tagit steget från att gömma sig under sängen till att sova på den. Och på den försiktiga vägen lär det fortsätta...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se