Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Torsdag 9 mars 23:00

06:15 : Godmorgon   Sportlovsfirarna hann i alla fall få ett kanonvckert väder halva lovet, men nu har det varit mulet och snöat ett par dagar.

 

06:45 Har inte sportlov nej, DV räknas som jobb. Men det har i alla fall blivit 30 minuters sovmorgon på grund av reducerat antal passagerare på morgonturen.

 

07:15, Den äldre grabben har åkt och så kommer sms;et; vad hände medan du låg och sov?   

08:00  Frukosttillbehör

 

08:30 Tvättkorgarna är påfyllda igen. Va bra!  

 

15:30 Den äldre grabben har kommit hem. Han har badat på förmiddagen, ätit skinksås och potatis till lunch och så har han varit med i utegruppen.  Och så har vi passat på att städa duschrummet. Han hoppar över matlagningen och tar en paus istället.

 

17:30 Middag. Restsoppa av broccoli, potatis, röd paprika, buljongtärningar (1 grönsak och 1 kyckling) och så en skvätt grädde i. Hårt korntunnbröd med lagrad prästost till. Och så ugnspannkaka till alla som vill, själv orkade jag ingen. Den äldre grabben undrade om det där som blev över skulle vara till något speciellt?     


Kväll: Har lite småplock kvar innan det är läggdags, fylla på den äldre grabbens dosett, se över hans jobbväska, och skriva shoppinglista; ägg, mjölk, smör, ost... behöver inte fylla på med så mycket denna gång. Tack för det.  Hoppar över kvällsläsningen i kväll och satsar på en pigg morgon istället. I morgon kommer yngste grabben hem och så är båda hemma i 11-12 dagar innan nästa gång.


ANNONS
Av maricici - Torsdag 9 mars 06:56

   Fick precis sms av lycklig mormor. Kl 05:07 nu på morgonen, allt gick bra och han ska döpas efter sin mormorsfar, alltså vår pappa. Inga fler meddelanden och inga frågor, först ska alla få landa i det nya.   


   I dag kretsar hela världen runt mig  

ANNONS
Av maricici - Torsdag 9 mars 01:15

Den internationella kvinnodagen och jag fastnade avslutningsvis i en debatt och tafsarmbandens betydelse. Jag påstår att dom fyller en funktion, nämligen att framföra ett öppet budskap eller uppmaning och därmed stärka självkänslan. Men helst i större format, en shoppingkasse som man använder när man inhandlat något kul från ByggMax eller så.  Nämnde tidigare Anton LaVey och vad han sa om svårigheten att säga nej när man bara fostrats att säga ja och tack. Inte i ordets bokstavliga bemärkelse, men säger man ett lite skrajset nej, sluta, så kan en angripare lukta sig till att man är på defensiven och på den vägen. Därför påstår jag att uppbyggnaden av ett mentalt försvar är A och O och själv har jag lyckats skrämma iväg en angripare genom att ge upp ett björnvrål, förmdoligen den innersta instinkten som drog igång.

Mina egna teorier, selfmade med lite tips och råd. Tips och råd för nybörjare finns i den här boken:

 

En kanonbra bok för nybörjarna skriven av en kvinna född och uppväxt med gatans lag. New Yorks gators.

Boken har några år på nacken och kan hittas på bokbörsen, Tradera, antivariat irl. Den finns även på vissa bibliotek runt om i landet och ska gå att fixa hem genom fjärrlån för den intresserade.
Av maricici - Onsdag 8 mars 15:00

du har väl inte glömt att ta plats?  

Annars brukar denna dag gå spårlöst, för att inte säga min näsa förbi men i år har jag fastnat av någon anledning.

Vaknar upp av en radiopratare som vill ha lyssnare som berättar vilka kända kvinnor man har som förebild.

Svarar ett buttert; mamma utanför sändning.

-Men hon var väl inte känd?

-Nä, precis men jag kommer inte på någon annan så där spontant.

Hon lärde ut kick-ass på ett rakt sätt, där det var bara och gå på och hävda sin rätt, oavsett om det gällde skolgårds, kvinnofrågor eller något helt annat, t o m då man debatterade med sin mamma. Även om hon svarade med samma mynt.

-Man ni hade aldrig hört talas om feminism på 60-70-talet i norrlands landsbygd?

Stämmer, men det hindrade inte att man tyckte att det kan inte vara rätt att det ska gå till på det här sättet, om det ojämställda hemmet, om sexism, om arbetsmarknaden.

Människor av i dag tror oftast att det fanns bara två grupper (feminister, arga) och hemmafruar (tysta och jasägande), men det stämmer alltså inte. Kvinnor ur alla grupperingar har alltid haft åsikter.  Och har det fortfarande.

Men kända var det, okej: Då kan jag väl nämna Nadja Savtjenko (finns att läsa om längre ner i bloggen) och Gudrun Schyman. Ett udda par som står långt ifrån varandra politiskt,  men dom har något gemensamt, dom har en beundransvärd vilja och är inte rädda för att vada mot strömmen med allt vad det innebär. Inte förebilder direkt, men en egenskap värd att framhålla.


Har idag besökt två kommentatorsfält på nätet; Lena Melins krönika och hamnade i en fundering om varför det finns så få kvinnor på chefsposter. Möjligen så har dom svårt att ta sig fram men jag tror en annan viktig faktor är att inte många har skaffat det självförtroende som krävs. Tysta kvinnor av tradition som inte kommer att klara detta ansvar, inte ha tilläcklig pondus för att göra sig hörd och så vidare. Så lyder ofta motiveringen på ett nej,tack och gissningsvis så tror jag det är en större stötesten än ojämnställdhet i hemmet. Och allt går inte att lagstifta bort, vissa saker måste man ta itu med på annat sätt.

Och Expressen Grattis Zara Larsson, årets kvinna: Och om det finns inte mycket att berätta annat än att det går ut på att mota näthat i grind. Tycker mig se mönstret i åsikten om att det finns två kvinnotyper (feminister, arga) och alla andra (tysta och medhållande) gå igen. Och att hon en gång gjorde misstaget att låta aphjärnan slå till med spontana känslostämmningar, och hon hatar inte alla män, bar dom som är fulla och dumma på festivaler och sånt.

(Om människohjärnans tre funktioner (människodelen; det tänkande/logiska, apdelen; det känslomässiga och reptildelen; intinution och instinkt) Själv har jag jag också författat en ilsket aphjärneraljant slogan till alla som vill; Varför hata MÄN, när du kan hata hela mänSKLIGHETEN?   Men än så länge har jag lyckats avstå från att posta den.


Vi har kommit långt i det här landet

 

Och det innebär inte att det inte finns något som är så bra att det inte kan göras bättre, eller att man kan ha två saker i huvudet samtidigt.

Det finns lixsom ingen motsägelse i att köpa en basicutrusting till barnmorskor i Etiopien per penninggåva och önska att BB i Sollefteå skall finnas kvar. För att nämna bara en grej.Av maricici - Tisdag 7 mars 14:35

Låter väl enkelt och smidigt att undvika men sanningen är den att en psykisk vampyr oftast tillhör den sluga, manipulativa människoarketypen som i värsta fall kan kontrollera dig på ett sätt så du inte ens märker att det är du som är hens offer.


Anton LaVey har ett helt kapitel om fenomenet i The Satanic Bible; kapitel Not alla vampires suck blood! och det hänsyftar givetvis på konsten att utnyttja en människa materiellt, känslomässig eller både och-för egen vinning utan att ge något tillbaka. Det handlar om ens eget ansvar, inte att skylla sig själv utan hur man på ett konstruktivt sätt gör sig av med en oönskad bekantskap genom att skåda var man själv brister.


"It is extremely difficult for a person to learn to say "no" when all hes life he has said "yes". But unless he wants to be constantly taken advantage off, he mustlearn to say "no" when circumstances justify doing so. If you allow them, psycic vampires will gradually infiltrate your everyday life until you have no privacy left-and your constant feeling of concerne for them will deplete you off all ambition."


Av maricici - Måndag 6 mars 18:45

      Vaxremsor färdiga att använda, man bara värmer dom mellan handflatorna. Har lite olika bud på resencionerna men själv tyckte jag att dom var väldigt lätta att arbeta med. Bara ett ryck och inget kladd. Skulle gissa att det beror lite på vad man har för hårväxt,möjligen fungerar dom bäst på glesare beåring och tunnare strån. Finns i flera utföranden beroende på vart på kroppen dom ska användas, den här är avsedd för ben och kropp (armar som främst avses skulle jag tro.)

Inköpsställe Kicks

Av maricici - Måndag 6 mars 13:45

Jag tittar aldrig på vasaloppet, tycker det är hur segt som helst och att pappa var tävlingsåkare gör inte att man tittar per automatik. För den delen så var inte långlopp pappas specialitet, det var sprint och stafett. Alltså åkte han aldrig vasaloppet och det var allt om detta. Och bekännelsevis så är jag inte speciellt intresserad av längdåkning övht.

Detta och fotboll är två vita fläckar på min karta. Det kanske är så i familjer med aktivt idrottande föräldrar, antingen går man i deras fotspår eller också får man en överdos och utgår helt.

För den som undrar.

Och varför jag inte har några kommentarer om Zackari som ingen behöver sitta och medvetet missförstå.

Och den andra anledningen är förstås att det finns en gräns för vad man borde besvara om man ska fortsätta ta sig själv på allvar.

För övrigt har jag tagit ledigt från jagärhär gruppen ett tag, det händer att man blir trött och behöver en paus till man har laddat batterierna och är motiverad på nytt. Hur länge? Vet inte, till jag känner mig motiverad. Det fiffiga med en grupp med över 65000 medlemmar är att det är alltid någon annan som tar vid och man är inte saknad på så sätt. Vad jag gör istället? Läser en bok, har en hel hög böcker som ligger och väntar, bakar matbröd, kanelbullar och allt man kan hitta på när man får lite tid över.Av maricici - Söndag 5 mars 00:33

   Tittar på andra chansen

 

Inget att berätta om, rätt låtar vann.

FiskTV mitt emot. Bara en ancistrus och några Endlers guppyn som vill vara med på bild.

 

Grabbarna har kvällsfikat, sagt god natt och lagt sig.  Lite kvällsmys på egen hand nu.

Lite Astrid Lindgren och så ska jag läsa färdigt DN-bilagan.

Tittar till FB-aviseringar; Det var en massa likes i kväll men känner inte för att ta upp något igen.

Typisk, är man på hugget brukar all respons utebli.

Och så nattmusiken:

  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se