Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Måndag 2 april 22:41

och vad är mitt bidrag?; oj då, det missade jag nästan.  

Det är sånt som händer i vardagen hos en autismfamilj. Det praktiska måste komma i första hand och den äldre grabben har varit ovanligt aktiv under dagen.

Tittade i alla fall in på Twitter under #världsautismdagen och fastnade för den här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/stolt-att-vara-annorlunda

Kom just på att det skulle man skrivit upp på listan vad jag är stolt över; att vara annorlunda.


Sen fick förstås Temple Grandin, min första läromästare och inspiratör en röst

https://www.ted.com/talks/temple_grandin_the_world_needs_all_kinds_of_minds?language=sv#t-207583

Ur hennes pragmatiska, strikt biologiska perspektiv, om att tänka i bilder.. Fashinerande att lyssna till och har lett till at jag tänker i bilder när jag kommunicerar med den äldre grabben, ibland tycker jag att man får känslan av telepati.

Annars så ligger jag nog närmast nummer tre i filmen, verbal mind, dom språkliga tänkarna, där man ser detaljer eller ett mönster  nästan på  samma sätt som dom visuella tänkarna..

Och den äldre grabben har svårt att somna efter ledigheten och har några ärenden upp. Bland annat så frågar han efter den sista goda kakan, men med en bokstavlig bild ur samlingen denna gång.

Okej, vi gör väl ett undantag som avslut på påskhelgen.
ANNONS
Av maricici - Måndag 2 april 00:31

       

Det riktiga vårvintervädret dröjer men vackert var det i alla fall.

Glad Påsk!


ANNONS
Av maricici - Lördag 31 mars 13:30

Och det finns inga gårdagshälsningar att radera. Det första inlägget var till mina vänner och det andra var till några enfaldiga Twittertrolls sandlådementalitet. Och om detta behöver vi inget berätta, har redan vräkt ur mig allt jag hade på hjärtat i en ilsken rant på Twitter och sen så får det vara bra.

Möjligen kan jag tillägga något om att vara kroniskt aggressiv och på så sätt missta sig för att vara en av "dom starka" när det enda man gör är att stånga huvdet mot en vägg med en massa magsura energier som bara orsakar chakrablock.

Bättre då att gå spot on, ta tjuren vid hornen och göra upp fort för att åtvervända till sitt vanliga harmoniska jag.

Och fortsätta med helgledigheten, det är påskafton och jag är inte sugen på ett enda ägg, inte ens en ägg och kaviarmacka.

Sen så skulle jag väl kunna spinna vidare på en hyllning till all världens häxor, men någonstans känns det som det inte är mitt bord. Nöjer mig bara med att förundra mig över hur många arketyper av häxa det finns, officiella och anonyma, gamla och unga, synliga och osynliga. Där man minst anar det.

Istället spinner jag väl vidare på den tweet som beskrev påskens äggröra av traditioner, och konstaterar att det är det som kallas mångkultur.

Och så känner jag för att hylla det spirande livets återkomst, åtminstone undermedvetet; köper hem färska örtkryddor, vill plantera dom frön jag missade i Februari/Mars på grund av sjukdom, måla pappersägg tillsammans med grabbarna, och käka många kokta ägg.

Tja, varför inte? Ingen ide att gråta över den snö som vägrar smälta bort.


Avslutningsvis:Av maricici - Lördag 31 mars 02:37

 

Av maricici - Fredag 30 mars 22:39

 

Av maricici - Fredag 30 mars 01:04

                Ute i det vackra vädret. Och sångsvanarna har anlänt.

Av maricici - Fredag 30 mars 00:40

som vanligt då, så snart det är några evenemang på gång så har jag min jobbvecka.   Grabbarna har firat ledigheten med att vara uppe extra länge och själv är jag precis färdig med kvällssysslorna. Men det var en vacker fullmåne utanför i vart fall, såg den när jag gick ut med soporna.

Påskhälsningen var från dagens höjdpunkt; den äldre grabbens sista besök hos tandhygienisten för kompletterande röntgenplåtar. Har ju blivit avbokat två gånger, den första var tandhygienisten sjuk och den andra den äldre grabben själv.

Höll inte på att bli av idag heller, han har varit på korttidsboendet i veckan, vi skulle hämta honom på DV före besöket. Missade att han var inne i stan och badade på förmiddagen, men lyckades ragga upp honom efter tre telefonsamtal och tio stressmoment...

Och det var hela påskhälsningen.

Med hans eget tillägg; han fick åka hem vid lunch och i vår egen bil  och så fick han följa med in och handla..

 

Min glömda påskhälsning; fika på sjukhuscafeterian. Röntgenbesöket tog 10 minuter men så skulle jag på apotektet efteråt och där var det 30 minuters kö av någon anledning.


Av maricici - Torsdag 29 mars 13:56

   Glad Påsk från en tandhygienist

nära dig

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se