Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Tisdag 21 feb 01:13

   Syster ett hade med sig  take-away från King Square åt oss alla.

Friterad kyckling, ris och sötsur sås till mig.

 

Och så min lyckokaka.

Det låter sig höra.  

Tänkte göra tidig kväll men fastande på andra sidan Köping.

På TV4 play alltså-bästa serien .  


ANNONS
Av maricici - Söndag 19 feb 18:10

http://www.allehanda.se/ishockey/hockeyallsvenskan/andreas-johansson-far-sparken-som-modo-tranare-sarkijarvi-namns-som-ersattare

Och nu ska ett mirakel ske på 6 matcher då?

Annars kan man tycka vad man vill om tränarinsatsen, men han är inte den första i klubben som fått avgå medan resultatet låter vänta på sig.

Kanske dags att börja söka problemlösningen både på höjden och djupet om man säger så.

Och att jag håller mig borta från kommentatorsfälten-

vissa dagar är som gjorda för att bli på surt humör.

Det vore just snyggt om hela JÄH-gruppen fick komma åkande efter en medlem som spårat ur på Expressen sporten.

Det var nog detta som Doanld Trump syftade på i nattens ifrågasatta tal.

ANNONS
Av maricici - Söndag 19 feb 17:55

 

Så har man inte rätt att kräva att varenda biblioteksfilial ska ta in den i sitt sortiment. Upprikigt sagt så tycker man att det vore patetiskt och rent av osatanskt att ställa till ett drama för att den inte råkar finnas på varje bibiotiekshylla. Den som söker och efterfrågar den finner ändå som synes utan att ToS behöver pådyvla den breda allmänheten något.Av maricici - Söndag 19 feb 00:15

Owe Törnquist är kult, alltså vi talar inte om när jag var ung, utan när min föräldrar var unga!

Kult och still going strong - visst röstade vi.

Min favoritlåt annars; Rosemary Svensson..

Framför TV;n:

 

Varje pizzeria har sin specialitet; Mexicomackan från vår lokala pizzeria

Botten täckt med röd kebabsås, svartpeppar, chilipulver och skinka, lager två isbergssallad, vi kebabsås och mozarella, bara lätt ljummen och som topping, jalapenos, gurka, tomat och rödlök.

Jakten på bra memes:

 

Ack, så sant...


Och nu har grabbarna somnat och jag ska avsluta kvällen med en skräckis på TV1


Av maricici - Lördag 18 feb 11:45

så vet jag inget alls, jag anlände alldeles nyss för den som efterfrågat #jagärhärs medverkan. Har sagt det förr, att man själv väljer ett ämne som man är insatt i eller ligger en varmt om hjärtat och i veckan har jag ägnat mig åt

a) Barnet som väntar barn, en artikel i Barometern/Kalmar, b) Beslöjade ministrar på statsbesök i Iran och c) vadan dessa påhopp på Zara Larsson. Med andra ord religions och kvinnofrågor och en rikigt lättsam vecka med ganska okej diskussionsklimat trots allt, och trollfabriker som bara skymtat förbi i vänstra ögonvrån.


Och så MoDo,s katatstrofläge där man riskerar att halka ner till nästa grupp. Ja, det var dit jag försvann privat alltså och stämmningen var så där, eller så här   rättare sagt. Där vi borde rycka upp oss, men vet inte vart vi ska ta kraften ifrån  Ligger man sömnlös och funderar över något så är det om det möjligvis gått troll även i Fjällräven Center där hissen bara fortsätter nedåt i en rasande fart.

Och så vaknar man till den äldre grabben som påstår att vi kan glömma både tomtar och troll till nästa fredag, då hans bortavecka börjar. Vi har annat att sköta, disk, sopsortering, tvätt, köpa lördagssnarr och så vidare. Jag hann slå upp DN-bilagan och dricka en halv kopp kaffe innan kontraordern kom.

Och sambon är inte att räkna med i  helgen, han håller på att fixa en bil inför ombesiktning i utbyte mot två omgångar kanelbullar, fyra hårklippning fördelade valfritt inom familjen och en valfri chaufförstjänst.

Av maricici - Lördag 18 feb 01:21

           

Av maricici - Onsdag 15 feb 16:30

nästan bara   inlägg hittills. Eller också kan man gräva ner sig ännu mera och konstatera att hittills bara elände både världsomspännande och privat, och vi har bara hunnit till Februari.

Jag vill ha en positiv blogg och inte skriva att förkylningen har börjat på andra varvet för min del nu på morgonen, eller börjat om, det brukar röra sig om ett annat virus som lömskar sig in. och dessutom ser det ut att vara mycket effektivare än det förra som gick. Men grabbarna har i alla fall piggat på sig och skall bada som vanligt i morgon. Men inget motionssim denna vecka för säkerhets skull. Läser om den missade autistiska tjejen "josefin"den här gången är jag avtrubbad. Var med när fallet Elisabeth, eller Freja som hon kallades pseudonymt då och kände panik, panik, mera panik och så panikångest då jag satt i hennes sits och inte kunde kommunicera eller meddela mig  

Som läsare fattas det pusselbitar för att se vad som gått fel. Fel ett är att hon borde fått en tidig diagnos och stöd och hjälp som man får vid funktionshindret autism. Oftast går det till så att föräldrarna ser att något inte stämmer och larmar barnhälsovården, som remitterar vidare till barnklinik, som i sin tur remitterar vidare till BUP, det är även barnkliniken som utför kompletterande neurologisk utredning. En sådan skall alltid göras.

Och som sagt så har jag inte sett dom där aggressionsutbrotten och kan läsa av något, men det kan handla om att från frustration inför att inte bli förstådd, hjärnas feltolkning av ljus och ljudstimulin, omgivningen som läser av en fel och så trappas något som var menat som något helt annat upp, listan kan göras lång.. Och brukar oftast lösa sig när man träffar människor med kunskap om autism.

Expertis; Själv har jag haft min största läromästare i Temple Grandin, författare, forskare inom husdjursvetenskap och högfungerande autist. Speciellt i böckerna om hennes uppväxt.

Se där blev det lite postivt av det hela.

Höll på att glömma länken-flickan bakom pansarglaset; här är den

http://www.aftonbladet.se/story/4169d64c-9726-4262-add3-2f3e14e30b4a

Positivt, sånt gillar jag. Det är ingen tillfällighet att min favoritveckotidning heter Hemmets Journal.


Och så den här låten:


Av maricici - Tisdag 14 feb 18:29

Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla som finns på facebook känns förbjudet att torgföra för oss som vill göra skillnad. Det renderar i utebliven framtidstro och utebliven livsglädje. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå logga ut efter många år i denna verksamhet. Jag kommer nu och varje vecka framgent att redogöra i detalj för vad som sysselsät...ter Mig som medlem av #jagärhär i Sverige. Det kommer inte att harmoniera med många "sverigevänners" uppfattning eller andra högervridna skribenters uppfattning i den allmänna debatten.

Medlemmar i #jagärhär går på knäna, kommentarstrådarna är ett enda kaos, hela facebook är ett inferno, diskussionsklimatet har totalhavererat etc etc. Alla vet varför men ingen törs eller vill torgföra anledningen, p g a att Sverige alltid levt på myten om det präktiga ultimata samhället som har alltför begränsade resurser för att vara i framkant när det gäller att vara det enda politiskt korrekta alternativet i en dysfunktionell värld som slår knut på sig själv, genom destruktivt beteende i olika religioners namn.

Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Rasism, rasism, grovt personligt påhopp, mobbning, förenklade resonemang, alternativa fakta, lögn, våld på sanningen, hot mot yttrandefrihet, rasism igen, alternativa fakta och lögn.

Misstänkta gärningsmän; Anders, Erik, Gunnar, Anders, Eva, Sven, igen, igen, Ali...va är det sant. Ja ett utländskt namn smög sig in i utkanten av en rasistisk kommentarstråd, Magnus, Gunilla, Sven, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla hatiska kommentarer: Sverige, Sverige, Sverige och Iran. Sverige, Sverige, Sverige igen, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några riktiga fb-konton. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.

Nu pratar vi bara om facebook. Och dessa inlägg upptar vår empatiska förmåga till 100%.

Så här ser det ut och har sett ut de senaste åren.

Återkommer nästa fredag med en redogörelse för den gångna veckan.


Faktiskt skrivet av en gruppmedlem och kan möjligtvis tolkas som en liten parafras, eller så kan det tolkas som så att det är så här verkligheten ser ut när man loggar ut efter några tålmodiga timmar online-man är helt enkelt trött, frustrerad och utled och man svär på att aldrig mer logga in..

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se