Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Tisdag 19 maj 22:16

Iofs har det inte hänt så mycket sedan sist utom att katten med njurproblem har blivit sämre i sitt mående, så vi har varit två vändor till veterinären. I fredags för undersökning, provtagning och uppvätskning och i dag för blodtryckskontroll.

På förfrågan så beslöt vi oss för att ge henne en sista chans med medicinering och hoppas att det håller i sig ett tag.

Enligt ordination; fortsätta med njurfoderdiet och extra mycket vätska och tablett mot illamående dagligen. Och i dag gjordes blodtryckskontroll för att se om hon behöver blodtryckssänkande som tillägg, då hon hade förvärrade blåsljud på hjärtat. Lämnade henne på morgonen och hämtade henne på eftermiddagen så hon fick tid att stressa ner och vila innan undersökningen. En blodtrycksmanshett på svansen som ska läsa av under en timme. Glad var hon inte när vi hämtade henne, och inte blev hon gladare av att a) jag träffade ett flasklamm i väntrummet som jag förälskade mig i och gullade med och b) hon fick vänta på sambon som skulle passa på att köpa en ny mellanjacka. Läs; att få sitta inburad en halv dag och så någon timma extra. Tog ett par timmar innan hon förlät oss när vi var hemma.


Och så har det kommit besked till grabbarna; DV kör igång i början av Augusti igen om smittspridningen fortsätter hålla sig på samma lugna nivå. Inte för att den äldre grabben som går kvar på särskilda skäl klagar, han har 30 minuter kortare restid då han oftast är ensam i taxin numera. Den yngste tycker nog att det är långt till efter sommarlovet skulle jag tro. Har inte pratat med honom ännu, men han kommer hem på torsdag så vi får höra då.ANNONS
Av maricici - Måndag 11 maj 23:30

Grattis till den äldre grabben !

 

 

En ny hoodie och så ett paket till.

 

Två ostfrallor och en liten påse snacks.

 

En bukett röda tulpaner

 

Och en ny t-shirt.

 

 ANNONS
Av maricici - Onsdag 6 maj 08:45

https://www.dn.se/debatt/anvand-munskydd-i-publika-miljoer-och-i-aldrevarden/


Det är inte förbjudet att använda för den som vill så vad är problemet? Utom att man talar om en bristvara där sjukvårdspersonal är prio ett och att vilken pappers eller tygbit som helst inte har någon skyddande effekt.

Det finns en anledning till att sjukvårdspersonal som arbetar med covidsjuka är klädda i rymddräktsliknande historier och det är att det är det enda som fungerar. Annars skulle dom gå med en vanlig pappersbit över näsa och mun.

Att man sedan kan anmärka på att debattartikeln tror att man håller sig på två meters avstånd från varandra på större fester är också en sak.

Och med detta har jag avslutat ämnet.

Av maricici - Måndag 4 maj 16:11

Dom har fått hem ett lager handsprit på apoteket. Köpte 2 fickflaskor och en 5 dl flaska, man vet aldrig hur länge detta varar. Antal smittade och dödsfall ständigt på uppåtgående i regionen och så meddelas det från ansvariga i Sundsvall att än har vi inte nått toppen, och hintvis är det smittade inom äldreomsorgen som står för en stor andel sjuka.

Kommentar, inte från ledningen men från insatta; Varför är folk så förvånade? Lön+ karensdag har gjort att fo0lk går till jobbet fast dom är småkrassliga och ibland så har dom jobbat för att det inte funnits några vikarier att uppbringa. Det var alltså läget innan Covid-19 och förmodligen hann det inte ändras i takt med att sjukdomen uppdagades.

Nyhetskoll från regionens egna rubriker och delar av allmänheten. Missade nämligen dagens presskonferens då jag var och hämtade ut alvedon och   medicin åt sambon.


Dagens det som göms i snö; Såg att katten satt vid häcken och krafsade och sedan började hon att käka på något. Det var inte en fågel och inte en skogsmus utan en halv småkaka av alla....

Förundrades mera över en katt som börjat knapra småkakor än hur den hamnat där.
Av maricici - Söndag 3 maj 18:25

matkontot har krympt betydligt senste månaderna. Går väl till så att man planerar noggrannare och har inget utrymme för spontaninköp. Man försöker att undvika att vara ute bland folk så långt som möjligt och det gör att det blir färre resor till affären.

Vad vi gör med överskottet? Sätter in det på buffertkontot tillsammans med årets skatteåterbäring, med tanke på att man vet aldrig hur ens privatekonomi påverkas i förlängningen av omvälvningarna i samhällsekonomin.


Förutom att reflektera över detta så har jag skolat om gurkplantorna för första gången i dag, dom tar sig fint och brukar växa snabbt så dom hinner nog komma upp i tid, men värre är det med körsbärstomaterna.

Började vända jorden i pallkragen också och upptäckte att tjälen fortfarande sitter kvar på den under halvan. Funderar på att bara så broccoli i den i år. Noterat förra årets skörd; hur mycket gräslök och bladpersilja som helst, plocksalladen räckte till två omgångar men bondbönorna och salladslöken blev ett misslyckande. Dom första ville inte riktigt börja gro riktigt och den andra kom upp i små tunna strån utan lök. Broccoli har jag satt en testplanta av och den såg ut att trivas, men dom tar stort utrymme och pallkragen är liten.

Avslutar med bilder från snösmältningen.

     
Av maricici - Fredag 1 maj 12:56

Saknade hettan från ett flammande valborgsbål, människorna och småpratet runtomkring, sången, musiken och vårtalet.

Gjorde i går; tittade på Valborgskonsert på Svt, proffsig skönsång med lite utvidgad repetoar från två proffsiga körer i Vallda Sandös natursköna omgivningar, fint men inte samma sak som nere vid fritidshuset trot allt. Maratonpratade med släkt och vänner via messenger, vilket vi kanske borde göra oftare. Vanligtvis är vi ju upptagna på var sina håll irl den här tiden.

Och så käkade jag lite pan pizza tillsammans med den äldre grabben innan han gjorde kväll. Han hade nämligen haft en lång dag med kontroll hos tandhygienisten kl 8 och så vaken och väntat 3 timmar innan dess. Gick bra, ingen tandsten denna gång. Avslutade kvällen med att titta på en film med apokalyptiskt tema och konstaterar att verkligheten ännu inte hunnit i kapp även om man stänger in sig och biter på naglarna. Lämnade en liten portion potatischips framme som överraskning till den äldre grabben och den blev hittad och uppäten vid 4-tiden på morgonen.

Slapp morgon med TV och första Maj tal, någon jag aldrig varit med på irl men nu måste man ju se nyheten när det sänds på TV utan åskådare. Började med Stefan Löfven som lämnade partiledarollen och gick in som statsministern till folket i kristider. Håll ut, håll avstånd och håll ihop var budskapet. LO-chefen Karl Petter Thorwaldsson höl däremot ett tal för sina medlemmars räkning som ingen hört maken till sedan August Palms tid. Och om det får ni läsare tycka vad ni vill, men faktum är att en massa medlemmar från framför allt kommunal men även andra förbund står i skottgluggen för smittan.

Stänger TV,n och undrar om vi ska hitta på något, en fikautflykt kanske? Vädret säger nej, det är isande vårkallt och regnmoln börjar torna upp sig över bergen.

Tittar på inlägg för sex år sedan; pamp har börjat skolan, vill lära sig om universums uppkomst, blivit storfiskare som sin far och kan helt själv, momentet grilla fisken över öppen eld är på gång. Och så kallas han Hampus numera.

 Av maricici - Fredag 1 maj 12:43

  Hoppas på en bra månad trots omständigheterna och att dom sista minuten försådda tomaterna och växthusgurkan kommer i kapp och ger en god skörd i sommar, eller på sensommaren vad det gäller tomaterna.

Att coronaeländet börjar nå kulmen i länet och att dödstalen inte stiger så mycket mera nu.  Och givetvis att vi själva klarar oss från smitta denna månad också.

Av maricici - Söndag 26 april 23:02

  Köpt en majblomma i år också, en digital sådan.

 

Social distansering.

 

Yngste grabben har valt film från Viaplay. Pippi Långstrump.Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se