Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Fredag 28 sept 16:22

Frågar ni mig så finns det ingen universell lag som heter karma eller en gudomlig rättvisa som det kallas inom kristendomen..

Som magikunnig noterar man ibland att en skademagiker kan drabbas av en bumerangeffekt av sin egen negativa energivåg, och orsaken till detta kan man alltid diskutera.. Möjligen att man gett sig på fel offer likt Anton LaVeys masochist.

Att ge sig på någon handgripligen, verbalt eller genom ränksmidning har däremot inget med några lagar alls att göra, för om så vore fallet skulle ingen klaga på bristen på rättvisa i världen.


 

Rönn, för den som ständigt tycks omges av skademagiker som inte gillar ens ställningstagande. Man kan hänga upp skyddande girlanger gjorda av torkade rönnbär i fönstret eller lite mera offensivt koka rönnbärsgele med en ritual inbakad i receptet.
ANNONS
Av maricici - Fredag 28 sept 07:36

 

ANNONS
Av maricici - Torsdag 27 sept 01:17

https://www.expressen.se/dinapengar/qs/valkommen-till-aldreboendet-for-de-rika-orattvist-in-i-doden/


Citatet ur artikeln som väckte känslor (om naturen som inte är jämnlik)

"Vi har olika genetiska förutsättningar och det har naturen utrustat oss med, säger Leif Östling, före detta ordförande för Svenskt Näringsliv och delägare i bolaget."


Personligen så sätter jag först och främst en skiljelinje mellan ursprunglig natur och den moderna människans livsstil.

Och att klassikern; den som har mest pengar när den dör vinner skulle vara synonymt med bästa överlevnadsvillkor ställer jag mig också frågande till.


Ur en magikers dagbok:

"Ett lejon på savannen, varje dag är en kamp.

Känn dig lycklig när du får somna som en segrare."
Av maricici - Torsdag 27 sept 00:50

Upp till 23 m/s när det friskade i som värst. Var i alla fall ute innan kulmen nåddes och städade lite, diskade krukor och balkonglådor, vände jord och höstgödslade i pallkragar och rabatter, började plocka undan lite trädgårdsmöbler..

Skyltar med stängt för säsongen i en trdägård som snart går i träda till kommande vår.

Det lilla väggväxthuset stod inte pall för vindbyarna utan knakade i fogarna och snart jagade vi plexiglasskivor runt hela kvarteret. Historien bakom plexiglaset är just denna att glasrutorna splittrades i bitar under en höststorm ett år. Under uppstädningen friskade vinden i på nytt och en stor vass glasbit strök förbi mig med minsta marginal. Kändes riktigt läskigt kan jag lova. Efter den lärdomen bytte vi till plexiglasskivor i alla fall.

Lånade dotterns kamera och försökte fånga in hösten på bild; Försök ett..

    

Och försök två..

Inzomat en lite skogsdunge bakom nästa kvarter och bergskamen i bakgrundenAv maricici - Torsdag 27 sept 00:33

           Hårda men friska vindar som blåser runt och sopar rent.

Av maricici - Tisdag 25 sept 00:55

Och det ser ut att flyta åt rätt håll för den yngste. Febern är på väg bort, 37, 7 senast jag kollade och han ligger vaken och småmyser för sig själv. Och läkarbesöket och provtagningen gick bra. Snabbsänkan låg lite högt, men inte så högt som den brukar göra vid en massiv bakterieinfektion,  bölden såg ut att vara på väg bort, lungor utan anmärkning, öron utan anmärkning men därmot så hittades en liten rodnad i svalget.

Summan av det hela blev 5 extra dagars antibiotikabehandling för bölden och resten var gissningsvis ett förkylningsvirus.

Stämmer ganska bra med hur feberkurvan ser ut också, börjar med en topp och går stadigt nedåt.


Sitter och läser lite ur Nordiska Gudinnor, Vardagsmagi för dagens kvinnor av Sofia Axelsson:


"Den gudinnliga energin förvandlar och förvandlas. Klänger vi oss fast vid en situation och försöker stoppa rörelsen blir vi besvikna. Om vi istället försöker forcera fram resultat upplever vi frustration. Livsdansen handlar om att smidigt följa med i förändringarna. Det är en dans genom is och eld, kyla och hetta, mörker och ljus. När dessa energier lindar sig om varandra skapar de svalka, mildhet, färger och vibrationsnivåer. Det gäller att kunna valsa långsamt såväl som steppa snabbt, vid rätt tillfälle. Ju mer vi deltar i varje fas helhjärtat desto mer upplever vi. Omvärlden arbetar för oss om vi är följsamma."


Av maricici - Måndag 24 sept 12:08

Twitterpresentationen..

Hur som helst så får visionerna stå tillbaka på Måndagar, i dag ska jag följa yngste grabben till vårdcentralen för att ta ett exempel. Han kom rusande upp vid midnatt och hojtade "hej, vad kallt det är här". Nu var det inte speciellt kallt så jag anade att något var fel, kände på en panna som var brännhet och örontermometern visade 39.5 Gav en tablett alvedon och ringde sjukvårdsrådgivningen angående vissa biverkningar av antibiotikan, där trodde dom det var lugnt med den men att vi skulle kolla upp bölden igen så det inte blivit någon bakterieinfektion. Och det kunde vänta till nästkommande dag om inte symtom på en begynnade sepsis visade sig.   Så natten har varit lugn men inte jag.

På morgonen, skicka iväg den äldre grabben med taxin som vanligt och så ringa runt, sjukanmälan till DV (där hade en virusförkylning gått lagret runt så det kunde vara den han åkt på också) Beställa akuttid på vårdcentralen, 1 timme varav 15 minuter avsatt för försök till provtagning. Och så jäklar också, skrev fel i den äldre grabbens kontaktbok, han ska inte hem i eftermiddag utan på korttidsboendet. Skynda sig ringa till hans DV och uppmärksamma dom på detta.

Just nu; logga ut och förbereda oss för avfärd.

Och uppmärksammas på att gamla tanter ska inte ha visioner, dom ska sitta still  


Okej, en sak kommer aldrig att förändras, jag tillhör den generation som har kall inkokt lax med remouladsås och kålpudding med skalpotatis och lingonsylt som önskekost.

Med detta får alla låta sig nöja.


 


Av maricici - Söndag 23 sept 23:31

   Ett glas rosé och så en bra hockeymatch MoDo-Almtuna 4-3. Lite besviket att dom inte kunde dra ifrån mera när man åkte på machstraff i Almtuna, men okej, det var två jämna och bra lag som möttes. Inget snack om det.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se