Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Fredag 19 jan 00:58

             

ANNONS
Av maricici - Torsdag 18 jan 19:27

En ska inte klaga.. Men nu är det så att det faktiskt framförts konstruktiva förslag till lösningar mer än en gång, speciellt av initerade läkare. Ett snart ett år gammalt inslag från vår egen Lars Rocksén, Ö-viks sjukhus, men det är fortfarande aktuellt och han har rätt mycket att berätta om, hur det fungerar och vad som går snett med nuvarande reform. Ett inlägg för den som vill ha lite mera kött på benen..

https://www.youtube.com/watch?v=wXTJSNc--r8&t=198s

ANNONS
Av maricici - Torsdag 18 jan 19:15

http://www.allehanda.se/vasternorrland/en-man-omkom-i-den-svara-olyckan-pa-e4-kvinna-vardas-pa-iva-med-allvarliga-skador


En sådan där olycka där man berörs i andra hand, på den väg man inte så sällan brukar köra. Tankarna går först till nära och kära som mist en älskad anhörig   sedan kommer minnen från bilköer man själv suttit fast i och beskedet förs vidare; krock längst fram, någon har visst omkommit  och så vad som kan hända när man känner sig trygg på en rätt hyfsad väg försedd med mitträcke till större delen. Det är lite jobbigt före idag ,men man anpassar hastigheten. Och så får en långtradare i motsatt körfält sladd och kommer dundrande emot en, en utlandsregistrerad med bara sommardäck - igen  Dom som ofta har problem mellan Höga Kusten och Sundsvall, men oftast har man turen att sitta i kön där dom bara sitter och slirar. Har hör det ja, alla kan få problem vintertid men risken är större på blankslitna sommardäck om man säger så..   Och risken att omkomma finns även med bara personbilar iblandade men mot en tung lastbil så har man inte en chans..

Man får så att säga en påminnelse om sin egen dödlighet.  


Har också varit ute i dag men bara till grannbyn för att hämta ett paket hos DHL-ombudet och köpa kattsand av favoritmärket som bara finns på Granngården. Och födelsedagspresent till lillkillen från Sundsvall men storasyster, 2 stora mjukisormar med naturtroget utseende och var sin förpckaning kinderägg.Väldigt mycket snörök och dålig sikt men vägbanan var ganska okej. Gällde bara att vara försiktig vid eller helt undvika omkörningar. Men vänstersvängen för att komma hem måste jag förstås ta, men en timmerbil framför som skapade en tjockt dimmoln av snö. Men det gick bra, hann se halvljusen på en mötande i god tid.
Av maricici - Torsdag 18 jan 01:36

 

Av maricici - Onsdag 17 jan 01:00

Kom äntligen på vad yngste grabben menar med julmat, det var inte maten som var det viktiga utan den tillhörande julmusten.   Och jag kom av en händelse över 4  petflaskor (10 kronor flaskan) på säsongsutförsäljningen i dag, det får räcka så. Och sedan var det slut på julen för denna gång. Sa jag till jag hittade en massa barr från den utslängda granen under mina sockar. Kom på att dom brukar ha en förmåga att göra sig osynliga när man dammsuger och det sista brukar krypa fram runt midsommarafton någon gång.


Fixat middag (torskgryta och potatis) och tvätten på samma gång, och brände smöret i pannan som en påminnelse om mina begränsningar. Hjälpt grabbarna att göra kväll, surfade runt lite och satt trollvarning på den kommande globala apokalypsen som jag varnades för. Bläddrade i en tidning där man rekommenderade ett 72 timmars krisförråd. Har för övrigt ett litet förråd hemma men det är avsett för moder naturs förtretligheter i första hand.

 Fick ett infall och kollade Flashbackrubriker; "Vad är den ökade censuren tecken på"? Förmodligen att slutet är nära, åtminstone enligt det troll som försökte invardera min hjärna-gören bot! Gören bättring!   Tittade på den stora tråden om min gamla grupp jagärhär; men herrejösses ni behöver inte skicka FRI på dom, så långt har det inte gått.   

Undrar om den där stora konspiratrionsteoritråden är på riktigt och går vidare till Twitter..

Får in CNN i flödet; "The US Air Force has deployed six nuclear-capable B-52 Stratofortress bombers to Guam, according to US Pacific Air Forces, just hours after North Korean state media mocked President Trump's "nuclear button" tweet as the "spasm of a lunatic"

Apocalypse now. Lyft blicken från jagärhär och se er om i världen!   

Under tiden har grabbarna vaknat och gjort en sväng; en sista koll att allt står på rätt plats för den ene och rita färdigt teckning för den andre.

Tittar till mr Presidents tweets för att pejla läget, men än så länge är det lugnt, åtminstone på den utrikespolitiska fronten.

Har för övrigt en mixad kontosamling som jag följer då man blir lätt uttråkad av att bara ha sina egna åsikter i flödet och där ingår bl a Donald Trump.

Tittar på klockan och ser att det börjar bli sent. Loggar ut. Ännu en dag har gått och en sida till i boken är fulltecknad.


Nattmusik:Av maricici - Tisdag 16 jan 14:15

Inte för att jag haft bloggtorka utan för att inspirationen aldrig gått i synk med lediga tillfällen. Efter kl 22:30, tvärstopp-loggar in lite håglöst och kommer inte på vad det var jag ville ha sagt tidigare på dagen. I går; slötittade på en sida som hette häxans något, en sida om vit magi.. Vilket fick mig att önska att jag var mera esoterisk och mindre pragmatisk så jag haft åtminstone lite utfyllnad att skriva om.    

Sedan gav jag upp och gick och hembygdsforskade runt ett fotografi av okänt datum. Sen surfade jag till Tradera för att leta efter gamla pressbyråkort. Och ja, det är kul att hembygdsforska via gamla dokument och se hur nuvarande tätorter växer fram bit för bit. Kul på samma sätt som att lägga pussel-eller lösa korsord.


Och så kom det utlovade busvädret; kraftig blåst under natten och i dag men det kraftiga snöfallet har vi sluppit hittills i alla fall. Däremot var det regnigt och halt längst länsvägen läste jag på en av nätets anslagstavlor; vad händer i den och den byn?...

(jag är medlem i flera för att hålla mig riktigt uppdaterad) Skönt att jag inte ska ut idag( om man inte räknar någon kilometer för att fylla på mejerivaruförrådet) men sedan kom jag att tänka på att grabbarna ska hem med taxin.   Men dom har väl hunnit sanda innan dess -  förhoppningsvis.

Och jag tänker inte ta upp det där om folk som påstås klaga på allt, senast det begav sig för många herrans år sedan så slutade med raljerande "ja, man ska inte klaga" som svar på allt. Det är så skyddat och puttenuttigt att bo i någon av norrlandsregionerna för där har dom nada problem (sägs det), ja men tacka för det, man ska ju inte klaga 

Nej,   sånt glädjer bara popcorn och cola läsarna, iofs ska man inte missunna dom, läs; mig själv emellanåt den glädjen men vissa saker känns för seriösa för att tramsa bort. Så jag nöjde mig med att sätta en tyst trollvarning på ett nick och försvann ljudlöst i natten.


En gammal låt, (apropå hembygdsforskning). Men nädå, Janis Joplin R.I.P  håller än i dag:

Av maricici - Lördag 13 jan 00:44

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se