Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Torsdag 26 sept 11:47

  Höstkänsla

ANNONS
Av maricici - Måndag 23 sept 22:32

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mord-pa-asylboende-i-ornskoldsvik

Spontant så säger man; åh, det var därför det var en massa polisbilar ute i dag?

Själv visste jag inget för än jag skulle in till hockeygrupperna på Facebook och prata om förlustmatchen i kväll. Då såg jag rubriken i nyhetsflödet.

https://www.allehanda.se/artikel/mellansel-i-chock-efter-misstanka-mordet-folkhogskolan-ordnar-krisgrupp-viktigt-att-inte-sprida-missvisande-information

Om jag är i chock?

Nej, inte direkt, det känns förstås jobbigt när såna här tragiska händelser inträffar i ens närhet, men jobbigast har nog alla närboende asylsökande. Polis och personal från migarationsverket skulle vara närvarande för att stötta och skapa trygghet.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/hesam-det-ar-mycket-problem-har-vi-forstar-inte-varandra

Den här grabben har förklaringen till hur sånt här kan inträffa, och jag som minns hur det var i början av 1990-talet kan bara skriva under på att han har rätt. Och att allmänheten och föräldrar till barn i den närliggande skolan inte behöver känna oro. Det var helt enkelt en isolerad händelse, ett bråk mellan två boende som fick en tragisk utgång.
ANNONS
Av maricici - Måndag 23 sept 09:30

  Den första höstdagen med två minusgrader på morgonen. Ute slokar dom sista blommorna av frosten och inomhus går man med kall nästipp och fryser. Att göra i dag; bära in ved till braskaminen, ta bort dom vissna blommorna och börja plocka fram vinterkläderna. Och så klippa gäset en sista gång innan det går i vintervila. Och själv har man också dragit ner sommartempot och börjat höstens lite långsammare lunk; en titt i den äldre grabbens schema visar inget utöver dagliga rutinerna. Jo, badet har kommit igång efter ett års stängt för reparation, skicka med badkläder två gånger/vecka.

Tittar tillbaka och undrar om man kan reklamera den här sommaren, jag hann inte med alls. Började med att ägna Juni åt en sjuk katt, sedan fick jag lunginflammation med begynnande sepsis i Juli och hela månaden gick åt till långsam återhämtning. Och Augusti är alltid Augusti med massor av möten och inbokade sjuk och tandvårdsbesök efter sommaruppehållet. Fångar denna dag och noterar att det lugna tempot känns bra; den äldre grabben kommer hem efter en helg på korttidsboendet och i kväll är det hockeytv. Björklöven borta efter två missade poäng i premiären mot Västervik känns inte upplyftande direkt, så vi får se hur det går.

Av maricici - Söndag 22 sept 00:31

 

Av maricici - Lördag 21 sept 12:39

Kommer ihåg för drygt ett år sedan då hon satt ensam utanför riksdagshuset med sitt plakat och på Twitter tjafsade man om att hon borde gå i skolan istället för att strejka, och att hennes föräldrar säkert låg bakom och dom borde skämmas för att utnyttja sitt barn och blablabla. För att det fanns en mera känd mamma bakom pappans mindre kända efternamn luskade belackarna ut inom 3, 2, 1.. Hon, Malena Ernman. Själv kände jag någonstans att detta var Gretas ensamma grej, hon hade inte ens presenterat sin familj. Och att hon skulle komma till tals tvivlade jag inte på, men att hon skulle gå så här långt fanns inte på min karta. Men nu sitter det där. The Great Greta, skolflickan som hade modet att följa sitt hjärta och det gav resultat. Och vad hon säger är; lyssna på experterna, klimathotet är en realitet och vi måste agera nu om vi vill överleva.

Och medan vi väntar på att ledande nationer och industrier ska agera så kan vi leka en kul lek, låtas att resurserna är knappa så man måste spara på både vatten, el och mat och pengar. Det blir förstås inga stora saker, spola upp vatten i handfat och diskbalja istället för att låta det rinna rakt ner i avloppet, dra ner på innetemperaturen några grader,återanvänd rena ytterplastpåsar från t ex bröd, handla second hand, dra ner på bilresor (kan bli lite krångligt med arbetsresor, fungerar inte buss eller samåkning så är det måste man så måste man som gäller), ta tillvara matrester, eller portionsberäkna om det inte är ens grej

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Av maricici - Onsdag 18 sept 17:42

Helenasnäckorna har käkat upp varenda amanoräka, tappade kontrollen över den äldre grabben nere på byn, proxyutsatt för politikers "goda ton" i debatt, sambon godtar inte min yrkeskunskap...

Och hur har er dag varit?


Sortera återvinningsopor tillsammans med den äldre grabben, han och dottern tar sig an kartong och papper och sedan styr han stegen mot det närbelägna COOP med dottern hängande som en vante efter. Fick ur mig att, jag ska bara parkera bilen så kommer jag efter. Han hade handlat en glasstrut och ett paket potatisklyftor till sig och så tänkte jag att vi borde haft en ask bregott. Högg asken och hängde efter en försvinnande ryggtavla, trängde mig emellan någon och mjölkdisken med ett mumlade schäkta. Vi har handlat klart och nu ska vi betala varorna och lösa ut våra paket, en hårddisk till dottern och en ny taklampa till den äldre grabben. Kassörskan står i postkassan och betjänar en annan kund. Den äldre grabben försöker vissla till sig uppmärksamhet. När det inte går bankar han i disken. Det lät ju kul, som en trumma. Går till en annan disk och banka..

Hinner stoppa, inte så, folk tror du är arg och blir rädda. Just då anländer kassörskan och tar sig an våra varor på bandet och så ska vi lösa ut paketet. Den äldre grabben har bråttom hela tiden, men äntligen är vi klara och får gå ut. Den äldre grabben till bilen och jag till återvinningen för att fortsätta.


Om amanoräkorna så tyckte jag snäckorna tittade på mig med ett; men du då, du käkar ju också räkor.

Ishavsräkor-kostar 58 kronor för en liten påse och inte 50 kronor styck som amano.

 

Om tidningsrubriken så har jag fastnat i en slags lågaffektiv bemötande fas och kan några vassa argument för "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" inte behöver kastas ut med både barn och badvatten. Det här samhället bygger redan på att alla betalar skatt efter förmåga och alla drar nytta av en väl fungerande nation.

Men nu vet jag inte var det hela pågick och kan inte gå dit och vara trevlig.


Om sambon så har han något ny medicin mot sin diabetes typ 2 insatt och med illamående och matleda som biverkning. Jag tycker att han ska kontakta sjukvården i morgon och berätta hur det ligger till och han tycker att han kan vänta då det står att biverkningen kan avta. Jag tycker att gränsvärde ömsom blek och ömsom grön av illamående inte är acceptabelt och tror inte jag vill ge mig. Det är så med vissa undersköterskor att dom blir lätt hypokondriska angående sin egen familj.


Och ute har höstmörkret sänkt sig över byn och den äldre grabben vill ha sitt kvällsfika och sin nattmedicin.

Av maricici - Tisdag 17 sept 13:28

Om vikten av att skrapa tandsten. Denna undrens dag då man går med på att det där gägget hon visade vill man inte ha kvar i munnen, när man tålmodigt ligger kvar fast minspelet visar att det gör ont ibland, då blir man så här glad då det äntligen är överstökat.

Och bakom kameran står en stolt och överlycklig mamma över ett inte så litet framsteg.


Av maricici - Torsdag 12 sept 22:45

Jonna Jinton delar med sig av sin och Johans bröllopslycka i en otroligt vacker film. Full pott i   poäng från mig.Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se