Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Fredag 5 juni 11:09

Den här klassikern


är utbytt mot

ANNONS
Av maricici - Fredag 5 juni 00:00

           

ANNONS
Av maricici - Tisdag 2 juni 07:44

  Gårdagens väderbild, först 27 grader i skuggan och sedan kom ett dundrande värmeåskväder med blixtnedslag som satte eld på gräset på ett kalhygge i Norrböleskogen. Alltså i den del av bergen som är skymd av den stora häggen på bild. Var i alla fall inga problem med att få branden under kontroll vid senaste uppdateringen jag läste.

 

Och dom senaste dagarna har jag hållit mig utomhus och håller på att fixa trädgården inför sommaren, bara lite smådetaljer kvar, bl a att städa ur väggväxthuset och sedan är det klart. Men nu ska det röjas upp inomhus innan helgen då bägge grabbarna kommer hem, den ena från korttidsboendet och den andre på besök.


Av maricici - Torsdag 28 maj 22:10

Den äldre grabben har fått en rejäl blånagel på ena stortån och en förhårdnad under foten som spruckit upp och börjat blöda, inte undra på att han gick så långsamt på motionspromenaden i dag. Misstänker att det är promenadskon som börjat sitta illa och ska beställa tid hos fotvården i morgon så får dom kolla upp det fortast möjligt.

Tid för att både behandling och att prova in ett par nya promenadskor.

Känns nästan lättsamt att få ta tag i enklare sjukdomar äm covid 19 och då menar jag såna som går att göra något åt.

Håller på att ställa in katten på blodtryckssänkande i dag också och den är i flytande form så hon hinner inte misstycka innan det är klart. Veterinäruppföljning per telefon i dag då jag kunde berätta att hon ser lite piggar ut med förbehållet att a)hon spottar bara ut tabletten mot illamående och b) hon vill helst äta standardblötfoder med massor av fosfor som skadar sjuka njurar. Fick tips om alternativa specialfoder som kunde gå an, ett seniorfoder och ett mot urinsten nu då dietfodret för sjuka njurar inte passar damen. Får försöka åka in till stan och köpa ett par smakprov.


Och själv har jag också hunnit med ett läkarbesök, fick hjärtklappning som vägrade ge med sig och efter 12 timmar ringde jag och fick en akuttid för EKG. Det visade inga avvikelser så läkaren gissade på stress kombinerat med smärta från rörelseapparaten. Ta det lugnt och vila var ordinationen.

Vilade en eftermiddag och kväll och så tog jag itu med trädgårdsjobb innan den äldre grabben kom hem.

Har planterat röda minirosor och lavendel i en rabatt, och blå stäppsalvia, pepparmnyta och lite vita penseer i den andra, grävt upp och flyttat en malört som tog för stor plats, spadat ner hönsgödsel i rabatterna och planterat lite örtkryddor i krukor.

Och tittat på nyheterna.

Konstaterar att världen som inte skulle bli sig lik efter detta har redan börjat formas där Kina börjat ta över det självstyrande Hongkong. Förstod nästan att ljuset i tunneln skulle vara ett tåg.Av maricici - Tisdag 26 maj 11:01

Kategorirubriken som ersätter både vår och sommar 2020, året då inget blev sig likt. Noterat från både lokalpressen och region västernorrlands webbplats är att smittspridningen i Ö-viks kommun ser ut att vara i avtagande, bara en patient befinner sig på sjukhusets covidavdelning just nu. Och skuggan över detta är att a) all covid- intensivvård inom länet bedrivs i Sundsvall och där är det okänt vilka som vårdas och b) det ser fortfarande ut att vara i snitt ett dödsfall om dagen i länet.

Men hur som helst så fick våra kommuninnevånare cred för att ha följt rekommendationerna och ett keep up the good work till hälsning från sjukvården.


Och apropå social distansering så har jag genom en tillfällighet hittat årets sommarlåt, problemen för kultur och underhållningsbranschen beskrivet i glad dansbandston:

Av maricici - Måndag 25 maj 22:15

Hjälpt en av våra äldre att byta till sommargardiner, överansträngde vänster artrosaxel och slog knät i en bänkskiva. Satt på var sin sida vardagsrummet och tittade på TV en stund.

Åkte hem.

Åkte till apoteket i grannbyn och lade in en beställning på blodtrycksmedicin till katten. Var in till DHL-ombudet och hämtade ett paket med en rosaemaljerad gjutjärnsgryta.Var in på lantboa och köpte lite kryddväxter som ska planteras.

Åkte hem.

Var ute i trädgården och började röja upp igenväxta rabatter. Blev lite eftersatt förra sommaren då jag först fick lunginflammation och när återhämtningen skett blev den äldre grabben superorolig och behövde uppmärksamhet 24/7 en längre tid.

Fick exremt ont i axeln och gick in.

Värmde upp resterna av gårdagens fiskgryta till middag.

Dottern bjöd på vit choklad och hallonglass till efterrätt

Och i morgon kommer den äldre grabben hem.Av maricici - Måndag 25 maj 22:10

 

Spelat fotboll

 

Öppnat uterummet och gosat med katten

 

Sett ett flygplan

   

Handlat lördagsgodis

 

Ritat

 

Fixat hamburgermiddag

Av maricici - Onsdag 20 maj 22:47

    Brunt

   

Blått

   

Skymning

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se