Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Fredag 8 sept 01:02

 



Beräknat för 4 portioner


500 gram kycklingfile

370 gram broccoli i buketter

1 tsk salt

1.5 dl vetemjöl

1 ägg

2 dl finkrossade cornflakes

2 tsk tacokrydda

smör


Dipsås till:

ca 250 gram kvarg naturell avsmakat med sweet chilisås efter egen smak.


Skär kycklingen i mindre bitar och broccolin i buketter. Salta och skölj broccolin i vatten så att mjölet fastnar. Doppa kycklingbitar och broccolibuketter i lättvispat ägg, mjöl och sist i cornflakes blandat med tacokrydda. Smält smör i en stekpanna, bryn kycklingen till fin färg och låt eftersteka i 200 graders ugnsvärme ca 30 minuter. Stek broccolibitarna under tiden.

Vill man kan man hoppa över paneringen på broccolin och bara wooka upp den lätt.

Servera med jasminris och dipsåsen.




ANNONS
ANNONS
Av maricici - Onsdag 6 sept 01:42

vi skulle ha planeringsmöte i morgon och..

herrgud, var det hemma hos mig?  

Quick fix med golvmopp, torka stolar och bord där vi ska sitta, ge våtutrymmena ett lyft och glöm inte att hänga fram gästhanddukar! Och så dutta på lite aromaoljor på stenarna och hoppas att ingen är doftallergiker.

Och på nätet:

 

Sen så gick jag över till en annan sida där man hade en rikigt givande diskussion runt kost, hälsa och Agnes Wold.

Och nu försöka få lite sömn istället för att posta receptet på cornflakespanerad kycklingfile, den får jag ta i morgon. Känns angeläget att få med grabbarnas nya favorit.



Av maricici - Onsdag 6 sept 00:21

  När man har oönskade besökare utanför och inte kommer åt dom.

Av maricici - Tisdag 5 sept 01:32

 

Av maricici - Måndag 4 sept 14:15

med bad måndag och torsdag för grabbarna och kalendern fulltecknad med möten, tandläkarbesök och annat( Och ingen lucka för Ö-vik pride fanns att uppbringa såg jag). Idag; garderobsröj hos mig och grabbarna, kasta nötta och förstörda sommarkläder och kasta på mobila återvinningsstationen.

Att det sedan är lite speciellt med grabbarna som helst skulle slänga nytt och spara på dom gamla ingångna till dom faller sönder. Viker ihop sladdriga och noppriga t-shirts som inte är slaktfärdiga ännu med en suck. Men sommarsandalerna som inköptes förra året är i alla fall accepterade fullt ut nu så dom gamla kan åka till plastsäck brännbart. Äntligen.

Men jag förstår dom, satt länge med ett par bikinitrosor i en favoritljusaprikos färg som är snygg till icke solbränt vitt. Resåren är kass-kasta!  

Men kanske en säsong till..  

Ett par bikinitrosor utan resår som faller ner till anklarna och så blir du tagen för förargelseväckande beteende och en visa i två grevskap minst.   Seså, ta dig i kragen och släng dom NU!.

Sambon bläddrar i tidningen och konstaterar att allt fler tar jägarexamen medan allt förre löser statlig jaktlicens vad det nu kan bero på.

Kastar fram förslaget att det kanske har något med förra veckans uppmaning från Vimmerby att göra.

Sambon skakar beklagande på huvudet och antar att allt färre jaktlag tar in nya medlemmar. Det är inte alltid lätt att få in en fot säger han med norrlandsglesbygdens hela auktoriet.

Samt att han ser ut att undra om jag behöver en bit grillfolie och en mönsterbeskrivning    

Möjligtvis behöver jag det. Hösten har precis börjat och jag visar redan symtom på att vara utarbetad.




Av maricici - Lördag 2 sept 20:50

Björkarnas löv har börjat gulna, luften är klar och lite kylig och vi kör igång dom lite tyngre höstmaträtterna efter sommarens grill och sill middagar. En Norrländsk pastasås som omväxling.

  

1 stor rödlök

1 stor burk (400 gram) skivade champinjoner

1 ½ paket djupfryst ren, älg eller hjortskav

1 tsk salt

1 krm finmald svartpeppar

ca 3 dl matlagningsgrädde

½ liten burk creme fraiche

½-1 dl chilisås (smaka av)

2 tsk kinesisk soja


Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i margarin. Lägg ner skaven och dela den i bitar med ett par gafflar,krydda med salt och peppar och fräs den till den är genomstekt.. Tillsätt champinjonerna och litet av spadet och låt vätskan koka in. Häll sedan på grädden, creme fraiche, chilisås och soja. Koka försiktigt ihop alltsamman i ett par minuter.

Här serverad med tagliatelle, ruccola och frisesallad+ färsk hackad tomat.



Av maricici - Lördag 2 sept 20:24

Receptet hämtat från Allt om Mat, testat och godkänt.

 

Ca 24 rutor.

150 gram smör

½ dl mjölk

3 ägg

3 dl strösocker

1 tsk kardemumma mald

4.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

3 dl röda vinbär


Kolaglasyren:

300 gr Philadelphiaost naturell

0.75 dl kolasås färdig

(själv använde jag marabous kolasås på tub och testa mig fram med litet i taget)


1.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt

Rör ner smör, mjölk och kardemumma i äggsmeten.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna 25x35 cm. Strö över 3 dl röda vinbär. Grädda på andra falsen nerifrån i ca 30 minuter. Låt svalna.

4.Blanda färskost och kolasås och bred det över kakan. Garnera med ca 2 dl vinbär och skär kakan i rutor.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se