Ensparkibaken

Senaste inläggen

Av maricici - Söndag 29 jan 03:30

Solglänta i Januari  

   

Gammskogen

 

Snöfritt i södersluttningarna. Aprilväder i Januari känns sådär..

 

Ytterselsskogen ca 1 mil bort fågelvägen inzomad.

   

En del av stamnätet. Sträcker sig från Stornorrfors kraftverk i Västerbotten och till Sollefteå i södra Ångermanland.   

ANNONS
Av maricici - Söndag 29 jan 03:15

 

Temple of Set till det magiska biblioteket. Har faktiskt aldrig sett deras litteratur ute tidigare, ska bli givande läsning tror jag. Frågor och svar; Nej, setianerna är inte speciellt skumma vad jag sett. Nu är det ju lite individuellt förstås, men jag skulle säga pragmatiska och sätter detta med elitism högt och en ovan betraktare skulle möjligen förbise dom helt som ordinärt "PK".

 

Och så häxans trädgård med en intressant inledning om läkeväxterna i historien och dom kloka gummorna och så en beskrivning av örter och användningsområden.

Själv är jag väldigt dålig på att ta tillvara på naturens eget apotek och tänkte förkovra mig lite.

Jag har några favoriter;

Citronsaft direkt från citronen för att läka självsprickor och såriga bröstvårtor vid ammning. Svider som tusan till att börja med men sedan kommer en lätt bedövande effekt. Och den trasig huden läks på ett par dagar.

Groblad som omslag för att dra ut besvärliga stickor som inte vill krypa ut och som omslag på lätt infekterade sår. Man bara sköljer bladet och lägger direkt på vad som ska behandlas och täcker med en kompress.

Grankåda används som groblad, man tar färsk kåda från trädet och lägger som ett plåster på det område som skall behandlas.

Och Linfrö mot förstoppning; Recept man tar 1 msk hela linfrön och 1 torkat katrinplommon och lägger i blöt i 2 dl vatten över natten. Vätskan dricks till frukost morgonen därpå och så länge det behövs.

ANNONS
Av maricici - Lördag 28 jan 22:17

   Det kallas ett pragmatisk synsätt för den som inte är bekant med handstilen. Och ett fullt realistiskt för den som fortfarande är optimist.

Av maricici - Lördag 28 jan 02:45

med hjälp av lite svordomar och ett skohorn. Det var mammas ochh pappas och det kändes för sentimentalt för att slänga på tippen med dom andra möblerna. Så kan man ju också tillbringa en ledig dag istället för att sova dom där 24 timmarna som man lovat sig själv. Nåja, vi har varit inne i stan och fyllt på konserv och torrvaruförrrådet också. Ett sånt som man ska ha i beredskap utifall att det inträffar någon katastrof. Det används rätt så ofta annars; pasta, ris, kaffe, krossade tomater, konserverad svamp,kokkorv, majs och bönor. Och så tittat in till äldste grabben och svärdottern när vi ändå hade vägarna förbi.

Och så hem och packa upp.

Inget nätvandrande idag, bara ett par avslutande inlägg sedan i går.

Och nej, vi går fortfarande inte i flock, ibland blir det väl många som vill ha något sagt i ett inlägg och ibland blir det inte någon alls. I går var jag helt ensam om att tycka samvetsfrihet för vårdpersonal tillförde något intressant tror jag.

Allt som har med vård att göra är intressant, en yrkesskada antar jag. Jo det var så sant; jag har den gamla undersköterskeutbildningen, allmän hälso och sjukvård och geritatrik. Och en silverbrosch med ett rött kors på liggande någonstans, tror jag knappt använt den.
 Av maricici - Lördag 28 jan 01:46

 

Av maricici - Tisdag 24 jan 19:45

Planerat och klart. Begravning i borgelig stil, en vintervit kista med dekoration av granris och kottar och ett par gamla brädlaggar och något från hans stora pokal och medaljsamling bredvid. Och så ska han vara klädd i sin MoDosupportertröja och vigselringen ska sitta kvar.   

Känner att jag vill landa i det hela snart, det känns som vi höll på att planera pappas nya fina hus.

Bouppteckningen blir en komplicerad historia, anlita familjejurist. Alltså det råder inga tvistemål utan är bara en snårig och komplicerad historia.

Dödsannons utformas med vinjett skidåkare, namn och vers.

Begravningsentrepenör, ett yrke där man ska närma sig sörjande börjar få min fulla insyn och respekt. Vi har en jättefin och smidig kille som kan konsten att närma sig på ett naturligt sätt. Han var med på mammas begravning och nu ska han även vara med på denna och hälsa alla välkomna.

Ringer runt till alla som ska närvara för att synka datum, det blir en i kretsen av dom närmast sörjande som det brukar kallas.

Åker till boendet för att börja tömma rummet på småprylarna. Tar med två minnessaker, en tung liten sten av järnmalm märkt med Kiruna IF ur prissamlingen och hans favoritserietidning 91;an Karlsson.

Åker hem.

Dottern och sambon har fixa lasagne till middag. Grabbarna undrar vart jag har varit och får det vara en bit god lasagne?  


Musikvalet funderar vi fortfarande på. Kom precis på en av pappas absoluta favoriter, denna:


Av maricici - Tisdag 24 jan 01:45

Strax efter klockan 22 i kväll drog han sitt sista andetag, med mina systrar vid sin sida. Den sista minnet jag bär med mig är att jag satt i soffan och läste en bok medan han låg och sov. När han vaknade till kände han igen mig där jag satt på andra sidan rummet. Ett sista igenkännande leende  

15 år och nykonfirmerad i sin första riktiga kostym   

 

I 25-årsåldern med Elvisfrillan eller Tintinfrillan som jag kallade den som historielöst barn.

 

Minneslåt från Spotify. Pappa älskade dansbandsmusik och framför allt Vikingarna. Tog en runda på webben i kväll och tyckte precis att jag hade mina föräldrars lärdomar med mig; det är när det går lite tungt som man verkligen prövar om man håller. Men låten; den som det lät som pappa valde ut åt oss barn i kväll:

En sista hälsning; Ljus och Värme.

  Pappa. R.I P  


  

Av maricici - Måndag 23 jan 16:41

Blev kallad till äldreboendet i eftermiddag då pappa blir bara sämre. Inväntade läkarbesök och lyssnade på utlåtandet, det är hjärtat som håller på att lägga av. Kommer inte helt oväntat, det har faktiskt gått på övertid enligt min bedömning. Önskemål inför slutet; får somna in på boendet i en trygg, välkänd miljö, smärtstillande och andra nödvändiga medicner får ges. Satt där tillsamans med syster ett och två, han tittade upp och sa några ord emellanåt och så somnade han om.

Syster tre är på väg hit ifrån Sundsvall , a)hoppas att hon kör försiktigt och att b)hon hinner fram.

En dyster kväll väntar.

  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se