Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 27 februari 2020

Neeej, inte nu igen!

Av maricici - 27 februari 2020 07:02

Är inte direkt känd för att vara kvällstrött, men i går kände jag att det var dags att koja samtidigt som den äldre grabben. Vaknade runt midnatt med världens hosta och 38 i feber- yipiiie!  Läste brevet från hälsocentralen, mycoplasma pneumoniae påvisat i prov och färdigbehandlat. Bad att få läsa dotterns brev, ingen mycoplasma påvisat i prov.

Kliade mig i skallen, något hade hon i alla fall eftersom det var hon som hade feber och 100 i sänka. Förmodade att det är det något som vandrat över till mina luftrör och orsakat en klassisk KOL-exacerbation. Så länge febern inte är högre än så här kan man avvakta och vänta på att immunförsvaret ska göra sitt, men får man hög feber och frossbrytningar sök vård omgående eller blir inte bättre om 3-4 dagar-sök vård. Så var det, ja.

Den äldre grabben åkte iväg till korttidsboendet nu på morgonen och kommer hem på tisdag så då slipper man åtminstone oroa sig för att smitta honom. Men den yngste ska hem på fredag men först skulle vi handla för helgens matsedel och så kanske åka till Dollarstore och titta på roliga prylar.   Leksaker till katt och hund i detta fall, skulle kunna skriva en uppsats om alla leksaker våra katter fått. Och så börjar jag väl hosta och alla tror det kommer någon med COVID-19 , helt ovetande om att jag a) böjer mig ner och hostar i armvecket för att förhindra smittspridning. Dessutom är jag utrustad med en fickflaska handsprit med hallondoft och en frisk familj som får ta i vaorna vi ska ha.

Och sedan så får sambon och dottern underhålla den yngste i helgen för säkerhets skull.


Och om gårdagens match vill vi inget berätta. Förlust med 6-4 mot Vita Hästen, en förstemålvakt knockad av en huvudtackling och satt ur spel för resten av matchen, en andremålvakt som inte spelat en match på evigheter, en skandal till domslut med en liten 10-minutare för den tacklingen och så ett nervigt och svajigt försvarsspel och så Timrå som ångar på och ligger jämsides i kampen om kvalplats till SHL.  

Och mitt TV, referat lät bara, ja men så klart, när dom knockade Barte. Och vad säger dom "vi är vackrast, vi är bäst"-ja sa kan man ju också lalla när man slagit en målvakt knock-out.  

https://www.allehanda.se/artikel/ilska-i-modo-efter-huvudtacklingen-mot-bartosak-det-ar-en-grov-domartabbe


Planer för i dag; börjar med att krypa ner i sängen ett par timmar och ser om man kan vara på benen med hjälp av alvedon. Middag redan planerad; sambon lagar pitepalt. Lön i dag och då ska jag betala räkningar-hurra.  Sambons pension går in på mat, hygien och fritidskontot och det som eventuellt blir över flyttas till buffertkontot.

Ska man unna sig något så blir det en smarrig plocka själv sallad från delidisken på fredag och eventuellt en ny kattleksak.  



 
 
Göran

Göran

27 februari 2020 19:33

Matchstraff och flera matchers avstängning skulle Hästen-spelaren som sänkte Bartosak ha haft. Tycker jag FAST jag är Timråsupporter sedan 50 år tillbaka. Sen... är jag inte så säker på att det är så bra att komma tvåa. Varken för er eller oss. Björklöven är för bra i år. Tror varken Timrå eller Modo rår på dem så då måste man ju ändå kvala en omgång till. Mitt tips är att den matchen blir ett nytt surströmmingsderby och jag hoppas faktiskt att Modo blir tvåa och har hemmaplansfördelen i nästa kval. För i Ö-vik är vi ju obesegrade denna vinter!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards