Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2019

Av maricici - 14 december 2019 22:14

på grund av den äldre grabbens läkarbesök. Dagen innan var jag i full färd med att skriva listan på 1000 frågor att inte glömma och luciadagen så var vi hos doktorn. Hjärtat lät bra, lungorna var okej, lite förhöjt blodtryck sedan sist, men inget alarmerade. Kan vara en biverkning av hans nya medicin, precis som tröttheten. Testa att fördela dagsdosen på två tillfällen.  Och så var det den ömmande svanskotan som han passade på att få dagen innan när han halkade på en plastbit i en banaskalseffekt och satte sig på ändan med en duns. Inte så mycket att göra åt utom smärtstillande typ alvedon så länge det ser ut att behövas. Subfebril och lite röd i halsen var man i dag också. Tar svalgprov som visar negativt för bakterier, mamma ordinerar; immunförsvarsattack mot virus och svalkande symtomlindrande glass.   Och så ska en massa rutinprover tas en annan gång då det ska vara fasteprover, bokar en ny tid och åker hem.

Och sedan har han inte velat göra så mycket, mest legat och tittat på TV med mig som sällskap. I går såg vi Vägens hjältar, Hockeyallsvenska Södertälje-MoDo och så lite av ett naturprogram. I dag; Musikhjälpen, SOS Gute och ett program om den siberiska tigern. Och så avslutade vi kvällen med att baka chokladsnittar som ska sparas till jul. Men kantbitarna fick man i alla fall käka upp.  

Och en luciabild kan vi också bjuda på, vårt eget charmiga luciatåg.

 


Och så en jullåt, givetvis:

Av maricici - 10 december 2019 23:52

 

Av maricici - 10 december 2019 23:36

    Personal och boende hade hjälpts åt att fixa kaffe och gott julfika. Och sedan så kom två tomtar och en liten lucia på besök. Yngste grabben undrade vem som gömde sig bakom skäggen och försökte dra av det ena. Fick han inte men däremot fick han och dom andra boende var sitt paket i förskott. Och sedan så fick vi ta för oss från gottebordet som var fyllt med knäck, ischoklad, skumtomtar, pepparkakor, glögg och clementiner.

 

Och när man öppnar paketet tittar en liten tomte ut. Den fick stå mellan två av dom små pepparkakshusen, där passade den jättebra. Till sist så gick vi igenom väggalmanackan ett par gånger, DÄR på 23 är dagen före julafton och då kommer vi och hämtar dig på kvällen. Och vad dom andra gör som inte kom; brorsan kom precis hem från gästiset och vill landa hemma i lugn och ro och pappa är hemma med honom. Han ligger och ser på trolltyg i tomteskogen just nu enligt Facebook.  Och så; hej då då ses vi när det snart är julafton!


Av maricici - 10 december 2019 23:17

  Och mera väntas i morgon

 

Av maricici - 8 december 2019 23:44


 

Av maricici - 8 december 2019 23:42

   

Av maricici - 7 december 2019 23:45

alltid några virus som ska komma på besök, den här gången till yngste grabben. Han kom hem för att hälsa på över helgen i går och kvällen var okej. Under natten slog astman till med hosta och massor av segt slem som kom upp  till sist lyckligtvis. Vid 3-tiden somnade vi båda och vid 7:30 vaknade jag och gick för att titta till en kille som andades bra men lite häftigt. Konstaterade vid en snabb check på pannan att han har feber, hög feber. Tog tempen som visade 40.2, gav en dos alvedon och sedan blev jag utkörd av en kille som ville sova vidare. Gjorde en ny test en timme senare då den var nere på 38.9 och sedan har den sjunkit mera under dagen för att stanna på 37.5 i kväll.

 

Han är lite piggare i kväll. Har orkat dekorera pepparkakshus och rita tomtar.

Och själv hann jag bara se glimtar av derbymatchen mot löven som började tidigt. Både lagen vill upp till SHL nästa säsong och det märktes; överväxlarna sattes i från start, det var kudde för ansiktet spännande, otroligt jämt hela tiden och ett Björklöven som vann på straffläggning i övertid. Inte mycket att säga om det, annat än att en poäng är bättre än ingen alls och att MoDo-grabbarna ser ut att börja återfå sin gamla kanonform.

 

Och jo då, nu har julmusiken dragit igång:


Av maricici - 4 december 2019 22:18

  En sprillans ny och ergonomiskt riktig arbetsstol.

Sambon låtsades ha glömt och satte stolen på plats i ett obevakat ögonblick.  

Nu hade jag faktiskt glömt att köpa något till sambon som fyller i morgon, men lovade att fixa honom en önskad läsplatta snabbt.

För det priset får det bli både julklapp och nyårspresent var hans kommentar.

Och hockeykvällen blev inte riktigt lyckad, förlust med 4-1 mot Västervik som en liten boost till chockresultatet 7-0 till Karlskoga senast. Stämningen i hockeygrupperna var; alls visade vi upp var sin hängläpp och loggade ut.

Hjälpte den äldre grabben att packa sin väska för 5 dygns bortavistelse och hoppas att det går bra denna gång igen.

Har planerat att se sista avsnittet av Chernobyl i morgon och sedan får vi se..




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards