Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 2 december 2019

En nästan vanlig dag

Av maricici - Måndag 2 dec 23:23

Börjar med artrosen som slag till med ett nytt skov på morgonsidan med en låsning av höger bröstrygg som har gjort svinont hela dagen och där alvedon har gett minimal lindring. Inte min glamorösaste dag, med värmande omslag och en yllekofta utanpå allt för att sätta fart på cirkulationen. Och i morgon ska vi ha avstämmningsmöte för LSS-här. Tänkte städa upp lite i dag men därav blev intet. Har i alla fall hunnit baka lussekatter och kan bjuda på klassiskt adventsfika, och det händer ju inte varje dag. Och den äldre grabben har haft en bra dag igen. Gått hälsans stig i maklig takt och så hemlagad pizza till middag. Jag hade lite skinkrester och några ostkanter som blev dagens middag och den äldre grabben tackade inte nej. Och sedan så hittade han några julpaket och undrade a) vad det var för dag i dag och b )om det var godis i dom?  

Nej, det är inte julafton. Och det där stora paketet är till din bror, ännu en drake till hans samling. Den vill du inte ha. Och det där är inte godis utan en bauermössa med MoDo logga, my dear. En till dig och en till din bror.

Godiset köper vi för övrigt inte för än i sista minuten så det håller sig färskt.

Den äldre grabben samlar också, men det är röda bilar som är objekt. Det blir en brandbil och en gammal folkabuss i år.


Nyhetskoll:

https://www.svd.se/sd-gor-skolan-konservativ--med-statliga-internat

 Jag gick grundskolan mellan 1967-1976 och känner inte igen den skola som Jomshof påstår har existerat. Det låter som han tänker på något gammalt Brittisk internat, eller mina föräldrars fyrtiotal då skolaga var tillåten. Och allt fungerade inte ens då, minns att min mamma berättade om pojkarna från grannbyns terror av en stackars lärarinna, år 1944 eller 45 måste det ha varit. Och av det kan vi dra slutsatsen att någon idealskola utanför " det vänsterliberala skolexperimentet" aldrig existerat. Sedan kan man alltid analysera detta påstådda experiment och konstatera att det möjligen handlar om den alltid pågående sekulariseringen av samhället, du-reformen, förbud mot barnaga, ifrågasätta aukorieter för att ta några exempel.

Själv är jag av födsel och ohejdad vana motståndare av hinder och förbud att tänka fritt. och jag har aldrig kommit någonvart med nätets haters genom att försöka disiplinera dom. Däremot genom att ta dom på allvar, och ge dom en chans att uttrycka sig.

Själv har jag inte hunnit med att plocka fram ett åtgärdspaket för skolan, utan jag nöjer mig med att invända på grund av av vad jag vet om utanförskap och disciplin. Utanförskap föder ofta en känsla av vi och dom, och svårigheten är att nå fram utan att förstärka den känslan hos gruppen, du kan hota, du kan vädja och det enda du gör i deras ögon är att bekräfta ditt hopplösa fall. Om varför just segregation måste motverkas på ett tidigt stadium för konkreta resultat.

Dom lärare jag minns med glädje var just dom som brann för sina ämnen, som verkligen kunde inspirera och motivera.

Lärandets glädje och motivation, något jag alltid saknat i läroplanen.

Och givetvis kommer man inte att lycks nå alla, tyvärr. Men åtminstone flera än i dag.

Tack för att du/ni lyssnade.


CC/förespårkare för en skola för alla.


Och på spellistan just nu:


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Söndag 8 dec 23:44


   

Av maricici - Söndag 8 dec 23:42

   

Av maricici - Lördag 7 dec 23:45


alltid några virus som ska komma på besök, den här gången till yngste grabben. Han kom hem för att hälsa på över helgen i går och kvällen var okej. Under natten slog astman till med hosta och massor av segt slem som kom upp  till sist lyckligtvis. Vi...

Av maricici - Onsdag 4 dec 22:18


  En sprillans ny och ergonomiskt riktig arbetsstol. Sambon låtsades ha glömt och satte stolen på plats i ett obevakat ögonblick.   Nu hade jag faktiskt glömt att köpa något till sambon som fyller i morgon, men lovade att fixa honom en önskad lä...

Av maricici - Onsdag 4 dec 07:25

för i dag är det min födelsedag.   Må vara att vi alla glömt den i turbulensen som varit denna höst, men här är den i alla fall. En vanlig morgon då jag vaknade klockan 5, låg och lyssnade på takdropp och blåsten som van runt knutarna fram till det...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se