Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 26 november 2019

Hmmm...

Av maricici - 26 november 2019 15:48

En sådär dag tror jag..

I alla fall så fick vi börja dagen med ett akutbesök hos veterinären. Men det började egentligen i går morse med ett frääääs och ett klagoskri från hallen och ingen såg vad som hände. Dom rök väl ihop om samma utsiktsplats i vanlig ordning antog vi-allt lugnt tills vi såg den ständigt olycksdrabbade sköldpaddstecknades vänstra bakben vika sig när hon gick. En bit av en klo i skallen hade hon, men vi såg ingen sårskada på benet så vi beslöt oss för att avvakta ett dygn. Och då hon var lika halt i dag så ringde vi och fick en omgående tid. En lätt sedering innan undersökning behövdes då hon såg ut att vara väldigt beröringsöm. Fick en spruta så hon somnade, vidare en yttre undersökning av benet visade inget, men höften såg ut att ömma. Röntgenplåt okej, inget brutet denna gång. Och så en spruta motgift så hon kvicknade till. Diagnos; muskelsträckning (hur det nu gick till), en veckas smärtstillande och vila och sedan återbesök.

Gick in på apoteket inne i stan som har allt på lager utom smärtstillande till katt, åtminstone denna dag,

Undrade förhoppningsfullt om det finns något annanstans, Bredbyn, Bjästa, Domsjö?   Tomt överallt tyvärr  

Men dom kunde fixa hem till Bredbyn till i morgon eftermiddag, om hon står ut till dess?

Tror att det ska gå bra, verkar mest vara rörelsesmärta.

Stått ut har hon, har legat och sovit mest hela dagen på grund av sederingen.

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 10 aug 13:49

Min bröstrygg säger att jag borde vara sjukskriven och ta det lugnt ett par dagar, men andra delar av min hjärna säger att det är så krångligt för anhörigvårdare att sjukskriva sig. Det finns ungefär en flytande gräns mellan mina egna sysslor och job...

Av maricici - Tisdag 4 aug 13:42

Har jag lyckats få en besökstid på hälsocentralen till den äldre grabben. Visserligen ett par veckor framåt då hans läkare är tillbaka efter sin semester, men ändå en besökstid. Och jag återkommer om andningsbesvären blir akuta under tiden.   Har...

Av maricici - Måndag 3 aug 23:52

    Ny perenn favorit. Inte alls så kinkig som jag läst om, utan den ser rätt självgående ut. Lite extra kogödsel och vattnat vid torka är det enda jag gjort. Det lustiga med den är att kronbladen tar tid på sig att utvecklas, och det som syns...

Av maricici - Lördag 1 aug 13:53


Hoppas att juli tog allt regnande och att det blir lite fler soldagar denna månad. Att det har bara blivit tre baddagar kan jag ta med ro, men nu är det så att min tomatkart behöver lite sol för att bli sådär röda, saftiga och ätbara.  Däremo...

Av maricici - Lördag 1 aug 13:44

Då blir det pitepalt till middag       Med massor av fläsk inuti och lingon och smörklick brdvid. Finns däremot inga fler bilder på oss i den här serien. Antar att vi gått i paltcoma. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se