Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 15 november 2019

Lyckad kväll

Av maricici - 15 november 2019 22:48

Dussinet full genom 3-1 mot Kristianstad, men dom får lägga på ett kol om dom ska ta Leksands rekordhållare med en segersvit på 14 matcher. Ingen promenadseger denna gång utan dom fick jobba sig svett för att hålla Kristianstadspelarna på avstånd. Och sen så blev Sverige klart för fotbolls-EM genom att slå Rumänien med 2-0. Nu är jag ju inte lika såld på fotboll som jag är på hockey men jag såg i alla fall den sista halvtimman.

Och grabbarna fungerade bra tillsammans. Notera den där andan där man känner dom så bra så man kan läsa sig till vad dom säger genom kroppsspråk och energi.

Den äldre grabben ville ut och åka bil.

Jag; Men andra perioden har just börjat.

Men åkej, en liten tur då.

Den äldre grabben söker på den yngste.

- Broder, vi ska ut och åka bil och ha kul!  

Broder är inte riktigt med på noterna, han tittar också på TV. Cartoon Network.

Den äldre grabben står kvar och gestikulerar oupphörligen sitt; kom igen då!

Jag och sambon; Låt honom vara, han vill inte åka bil.

Hann bara andas om det så kom den yngste rusande ut i hallen och hämtade skor och jacka.

Någonstans i bakgrunden blev det mål. Kristianstad förstås..

Tar en hastig till på TV;n. Nehej, det var MoDo.  

Och så iväg. Sambon kör denna gång.

Den äldre satt i framsätet och headbangade till musik och den yngste började skratta.

Länsväg 348 i den svarta novemberkvällen, jag kan den här sträckan i sömnen efter att ha kört den till och från jobbet i 30 års tid. En del mötande trafik på väg i till stan, några från en förfest och andra på väg till sin arbetsplats får man anta.

Stannade till vid en kvällsöppen kiosk. Den äldre grabben gillade inte att bilen stannade. Köpte ett par små nätpåser med chokladtomtar, en till den äldre grabben och en till den yngste. Nu blev alla glada igen. Själv blev jag sugen på en grillad med bröd men hade inte tid.

Hemma igen och hann se sista halvan av tredje perioden. Det hela avgjordes när kristiandstad spelade med sex man och tom målbur. En MoDo spelare mot tom kasse och en kristianstadspelare som slänger sig så målburen åker ur läge. Dömt som ett MoDo mål och väldigt surt för det gästande laget.

Den äldre grabben har nästan somnat och tackar nej till kvällsfika. Han var uppe kl 6 och har haft en lång dag. Den yngste vill titta på TV en stund till.

  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 10 aug 13:49

Min bröstrygg säger att jag borde vara sjukskriven och ta det lugnt ett par dagar, men andra delar av min hjärna säger att det är så krångligt för anhörigvårdare att sjukskriva sig. Det finns ungefär en flytande gräns mellan mina egna sysslor och job...

Av maricici - Tisdag 4 aug 13:42

Har jag lyckats få en besökstid på hälsocentralen till den äldre grabben. Visserligen ett par veckor framåt då hans läkare är tillbaka efter sin semester, men ändå en besökstid. Och jag återkommer om andningsbesvären blir akuta under tiden.   Har...

Av maricici - Måndag 3 aug 23:52

    Ny perenn favorit. Inte alls så kinkig som jag läst om, utan den ser rätt självgående ut. Lite extra kogödsel och vattnat vid torka är det enda jag gjort. Det lustiga med den är att kronbladen tar tid på sig att utvecklas, och det som syns...

Av maricici - Lördag 1 aug 13:53


Hoppas att juli tog allt regnande och att det blir lite fler soldagar denna månad. Att det har bara blivit tre baddagar kan jag ta med ro, men nu är det så att min tomatkart behöver lite sol för att bli sådär röda, saftiga och ätbara.  Däremo...

Av maricici - Lördag 1 aug 13:44

Då blir det pitepalt till middag       Med massor av fläsk inuti och lingon och smörklick brdvid. Finns däremot inga fler bilder på oss i den här serien. Antar att vi gått i paltcoma. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se