Ensparkibaken

Alla inlägg under oktober 2019

Av maricici - 13 oktober 2019 22:50

på grund av nedskärningar i välfärden och toksparande kommuner som en av dom familjer som tar konsekvensen.

Äldste grabben har ju som sagt var autism, är hyperkänslig för både förändringar och röriga miljöer och nu har dom utökat grupperna både på DV och korttidsboendet, vilket märks på en icke helt glad och harmonisk grabb. Och emellanåt så blir det rätt så turbulent. Men det var inte det jag tänkte blogga om, hinner nog för övrigt inte blogga om det alls då det är fullt upp. Ett stort minus till omfördelningen mellan kommuner i vart fall, vår kommun som inte är den befolkningstätaste och rikaste ska alltså betala till någon som påstås ha ännu sämre ställt.  Sant i alla fall är att det behövs satsning på en massa områden för att få folk på fötter och allt att gå runt, både inom integration och rehab för långtidssjukskrivna, framför allt inom området psykisk ohälsa. Satsning på utbildning kompletterat med språkkunskap för den som behöver. Som en passus så fick vi läsa engelska med medicinsk terminologi under min usk utbildning.

Annars så hann jag inte engagera mig så djupt. Dom ska hålla sig till ämnet med argument och motargument. Kommer att spricka inom 3, 2, 1, men lycka till. 

Poängsätter bara framträdande utan åsikter här; Stefan Löfven(S) var mest övertygande i klimatdebatten och Nyamko Sabuni(L) gjorde bra ifrån sig inom välfärdsfrågan och  Annie Lööf (C) vinner alltid på sin pondus. Nådde inte ända fram gjorde Ulf Kristersson(M), Per Bolund (MP) Jonas Sjöstedt(V), och Jimmie Åkesson(SD). Ingen av dom lyckades få in dom riktigt vassa eller övertygande replikerna. Inte ens Åkessons avskedsreplik till Per Bolund om att det där har ni själva skapat gick hem. Att det bara beaktas vissa nationaliteter.. Vad ska man tro om detta?

För övrigt så orkar jag inte hålla på någon som läget ser ut just nu. Känner försiktigt på bulan i skallen som jag fick under turbulensen tidigare i dag och tänker att man får väl ordna upp det själv till det bästa medan man väntar på Godot.

 




Av maricici - 12 oktober 2019 20:44

Ett stilistiskt konstverk.

https://www.dn.se/kultur-noje/om-kvallen-i-en-sidenkatedral/

 

 

 

Sara Danius

Sov i ro.

 

 

Av maricici - 11 oktober 2019 00:16

var det enda vår familjeläkare hörde, och så skulle vi ge magmedicinerna regelbundet istället för vid behov då han har fått förvärrade besvär av sin refluxsjukdom. Annars så har han mest sovit i dag då hostan höll honom vaken förra natten. Tycker att han hostar lite mindre i kväll men istället börjar jag få ont i halsen. Är väl något höstvirus som slagit till ändå.

 

Har ingen annan illustration i dag, hade spelat Homescapes så batteriet var nästan urladdat.

Av maricici - 9 oktober 2019 11:22

Den äldre grabben är lite ur form och har varit hemma sedan söndag kväll då han fick hämtas från korttidsboendet. Vet inte riktigt vad det är, han ser bara ut att tycka livet är pest och det enda symtom han har är hosta, speciellt nattetid. Har i alla fall fått en läkartid i morgon så han får kolla upp det hela. Junst nu ligger han och vilar efter hektisk morgon där syrran envisades med att borsta håret med hårborste som han nyligen rengjort och varit och köpt bregott som var slut.

Till saken hör väl att hostan hållit honom vaken mycket i natt också. Så någon vidare nyhetskoll har jag inte haft, läst rubrikerna och knappt det.

Och sedan får vi se om vi hinner med hockeyn i kväll. Missade det mesta av förra matchen dels på grund av att vi blev längre än väntat inne i stan och dels för att jag nästan förstod hur det skulle gå. Såg Västerås match mot Södertälje och tyckte att jag såg ett väldigt starkt hemmalag. Och som toppen på det hela så förlorade mina SHL favoriter Oskarshamn med 12-0 mot Färjestad senast. Undrar om dom ens kan resa sig efter den knäcken? Men nu är det en ny dag och MoDo-Almtuna i kväll.

 

En tillbakablick på förra årets rysare då yngste grabben var krasslig. Efter nästan tre vakmånader med andingsuppehåll och bronkit fick vi äntligen diagnos astma och lämpliga medciner. Och nu i sommar kom svar på kompletterande tester att inga allergener hittas. Han har väl helt enkelt "känsliga luftrör" som dom brukade kalla det i min hemtrakt.


Och en av mina egna spellistor har rullat på medan jag bloggat. Den här:





Av maricici - 2 oktober 2019 22:41

Inget internet, ingen TV,ingen bredbandsradio och ingen fast telefoni på hela dagen. Försökte som vanligt koppla upp mig på mobilnätet och vad händer? Inget intnernet och ingen mobiltäckning alls-allt var helt dött. Fick meddelande om att det endast var öppet för nödsamtal och det är ju alltid något. Men OM det inte skulle fungera? Testade FM-bandet och konstaterade att vi hade nog missat aktuell information. Sedan skulle vi in till Övik för att köpa kattmat (njurfoder finns bara på veterinärkliniken) och då fick vi i alla fall så pass täckning att vi kunde a) Ringa till den äldre grabbens DV och berätta läget och b) kolla upp SOS alarm. Hänvisas till deltidsbrandstationen i Bredbyn. Då så.

Och här gick larmet om en villabrand mitt i det tysta 

Inte så långt ifrån deltidsbrandkåren men det räckte dessvärre inte till. Ingen människa ser ut att ha kommit till skada om man ska dra ett tur i oturen.


Var in på COOP för att köpa rotfrukter till morgondagens köttsoppa och skaffa lite info. Alltid någon som vet besked och det fanns det; beräknas vara klart till 18:00 eller till i morgon bitti. 18:30 kom internet och strax därefter började telefonin fungera. Och jag kunde se matchen med stora M, MoDo möter Timrå i en äkta derbymatch på Timrås hemmaplan.

Extra kul när jag har en Timråboende syster som håller på MoDo och hennes Timråfödde sambo som håller på Timrå.

MoDo gör 1-0 efter 12 sekunder, jag anropar syrran via Facebook men får ingen kontakt. Och sedan vaknade den äldre grabben efter en lång tupplur och ville ha sin sena middag som han somnat ifrån och hjälp med lite annat. Hörde att Timrå kvitterade i power play och att dom gjorde ännu ett mål i power play. Undrade varför, varför man fortsätter sin småkaxiga spelstil mot allsvenskans power play mästare, det går ju inte.  Sökte kontakt med syrran som varit upptagen med sina barn och inte hunnit titta alls. Hon bara undrade hur det gick och om hon skulle bli tvungen att låsa ute sambon när han kom från matchen. Ja, Timrå vann med 3-2 på grund av en utvisning till under dom sista minuterna. Annars var det två bra och jämna lag som möttes i dag, en kul och händelserik match det lilla jag hann se.


Från spellistan i kväll:



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards