Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2019

Pytt-i-panna..

Av maricici - 22 oktober 2019 16:14

Vi år pyttipanna till middag, färdiglagad ur frysdisken på grund av ett planerat strömavbrott som beräknades vara från morgonen till långt in på eftermiddagen. Service och underhållsarbete stod det på lappen vi fick i brevlådan och man beklagade även eventuella olägenheter detta kunde medföra, men vill man ha fungerade el så måste det till underhållsarbeten ibland. Den äldre grabben beklagade inte alls, han älskar nämligen färdigköpt pyttipanna.   

Blev bara lite förvirring då jag värmt 2-portionerspåsarna i två olika pannor och den äldre grabben skulle ha ur båda.

Förklarade att det var samma mat i båda, men det gick inte hem.

Står det flera grytor och fat framme ska man väl ta för sig ur alla. Logiken, din gås, logiken..  

Konstaterade att han börjar må lite bättre nu, när han nöjer sig med att fräsa till som enda reaktion, istället för att hela kvällen ska anses förstörd. Och det blev bara en snäsning, sedan var han sitt vanliga, soliga jag igen.


Och om strömavbrottet vet jag inget, passade nämligen på att ta igen lite nattsömn som har varit si och så ett par nätter i sträck. Den äldre grabben somnade tidigt i går och vaknade när vi andra tänkte krypa till kojs. Social och glad. Tack för det. På slutet hade han öppnat en burk tonfisk i tron att det var konserverad ananas. Lite snopet, men katterna fick lite nattmat i alla fall. Sedan så fick han smörgås och lite sockerfri dryck och somnade om. Och katterna åkte runt som ett par osaliga andar och letade mera tonfisk.

Och hur har er nattsömn varit?


Nattmusik att varva ner till:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 10 aug 13:49

Min bröstrygg säger att jag borde vara sjukskriven och ta det lugnt ett par dagar, men andra delar av min hjärna säger att det är så krångligt för anhörigvårdare att sjukskriva sig. Det finns ungefär en flytande gräns mellan mina egna sysslor och job...

Av maricici - Tisdag 4 aug 13:42

Har jag lyckats få en besökstid på hälsocentralen till den äldre grabben. Visserligen ett par veckor framåt då hans läkare är tillbaka efter sin semester, men ändå en besökstid. Och jag återkommer om andningsbesvären blir akuta under tiden.   Har...

Av maricici - Måndag 3 aug 23:52

    Ny perenn favorit. Inte alls så kinkig som jag läst om, utan den ser rätt självgående ut. Lite extra kogödsel och vattnat vid torka är det enda jag gjort. Det lustiga med den är att kronbladen tar tid på sig att utvecklas, och det som syns...

Av maricici - Lördag 1 aug 13:53


Hoppas att juli tog allt regnande och att det blir lite fler soldagar denna månad. Att det har bara blivit tre baddagar kan jag ta med ro, men nu är det så att min tomatkart behöver lite sol för att bli sådär röda, saftiga och ätbara.  Däremo...

Av maricici - Lördag 1 aug 13:44

Då blir det pitepalt till middag       Med massor av fläsk inuti och lingon och smörklick brdvid. Finns däremot inga fler bilder på oss i den här serien. Antar att vi gått i paltcoma. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se