Direktlänk till inlägg 2 juni 2019
Så här gör man:
Man behöver;
4 stora citroner
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl lemon curd
1 dl turkisk yoghurt (10%)
3 msk pressad citronsaft
1. Skär av toppen på citronerna och lite på undersidan så de kan stå upp. Skär och gröp ur fruktköttet med kniv och sked över en tallrik.
tryck ut saften ur fruktköttet genom en sil.
2. Vispa grädden fast. Rör ihop äggulor, florsocker, lemon curd och yoghurt med 3 msk av citronsaften. Vänd försiktigt ner grädden.
3. Fyll citronerna med glassmeten. Ställ i frysen ca 4 timmar. Ta fram citronerna och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter före servering.
Enkel att tillaga och hur god som helst.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|