Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2019

Av maricici - 7 maj 2019 18:23

Dottern och den äldre grabben ugnsbakade några färskpotatisar och morötter som blivit över sedan påskhelgen, till det ett par kycklingfileer som blivit över och åkt in i frysen.

Jag och sambon delade en burk inlagd sill som vi åt med potatis och kokt ägg.

Under rubriken; vi kastar för mycket mat, vi måste bli bättre på att ta tillvara dom där små resterna.

Fick våra röstkort i dag och angående detta så passade jag på att göra en valkompass.

 

Men å andra sidan så hade jag rätt många instämmer delvis svar och så något med har ingen åsikt.

Så vi får väl se hur det blir med det hela.


Av maricici - 6 maj 2019 18:59

det pågick hos yngste grabben som bjöd på kaffe och bullar och sken som en sol hela tiden. Han var aktiv lyssnare och meddelade lite önskemål, ett par hörlurar till surfplattan för att lyssna på musik, kommunikationsträningen dom skulle användas till får komma i andra hand. Och så ville han förnya helårsprenumerationen på Kalle Anka med nyhetens behag att hämta tidningen i egen brevlåda. Och ett eget internetabonnemang skulle fixas snarast. Och så skulle han och hans kontaktperson ta en shoppingrunda på stan igen  , i samband med öronkontroll på nya vårdcentralen. Och det skulle nog gå bra, det var ju ingen provtagning denna gång.  Sen undrade han om han skulle följa oss hem.

Inte den här gången men om 12 dagar-titta här i almanackan där krysset är. Och nu är det dags för dig att käka middag; kokt torsk med äggsås och potatis. Gott!

Tog en sväng in på Rusta också när jag ändå var i närheten. Den äldre grabben fyller snart år och vill ha lite rakgrejor

- Rakgrejor?

Ja, hudkrämer och lite lukta gott.

Antar att han har det efter sin mamma,

- Vad ni ska köpa till mig? Åh det är inte så noga, någon duschkräm eller hudlotion.

Med resultatet att jag sitter inne med en årsförbrukning efter jul och födelsedagar.

Men nu var det den äldre grabben; lade till en ansiktshandduk med färgglatt sommarmotiv och ett paket med 10 minipåsar potatischips i korgen. Som vanligt tycker föräldrarna det ser torftigt ut men den äldre grabben är nöjd och glad.

 

Och så hem och fixa en snabbmiddag igen. Inte pizza nu igen, någon måtta på lyxätandet får det vara. Bandspagetti med bacon och kelda ostsås ska det bli. Och så en grönsallad med tomater.

Och så vila efter maten. Den äldre grabben är måndagstrött efter tidsomställningen och skulle ligga på sin säng och dra sig till kvällsfikat.



Av maricici - 6 maj 2019 13:25

för kort tid kvar för att företa sig något och för lång tid kvar för att göra ingenting. Tittar på gårdagens partiledardebatt som alla pratar om och konstaterar att den höll åtminstone utlovat underhållningsvärde för den som inte tänkt rösta i EU-valet.

Jag var nämligen emot ett medlemskap och sedan har det aldrig blivit av.

Hint; miljön blir visst en het fråga. Åh fan, då kanske man borde...

Men kärnkraft hit och dit, hörde allt om fördelarna men inget om nackdelarna och om något utvecklats angående slutförvaring och säkerhet.

Vi har ju rätt dåliga erfarenheter av explodernade reaktorer i det här området, Sveriges mest nedsmutsade av cesium 137, av vilket vi inte sett alla efterverkningar ännu. Annat än att igelkottarna tycks ha försvunnit. Logiskt då deras basföda blev förorenad.


Lyssnar migrationsdebatten med ett öra, håller med dom som anser att för att aldrig debatteras så är det märkligt vad den ständigt är i fokus. Lyfter ut både Åkesson och Löfven med ett; *bah* alla vet ändå hur det ligger till, det skickas iväg folk med fullt godtagbara asylskäl på löpande band. Väntar fortfarande på det ärliga debatten om hur man har råd och möjlighet att ta hand om alla. Det som det egentligen handlar om.

Var det Sjöstedt som sa något bra om språk och språktester; att det är viktigare att komma igång med språkinlärningen så snart som möjligt. Här på orten sköts det ideellt för alla oavsett om dom fått besked om sin ansökan eller ej. Väntetiderna kan ju som sagt var bli långa, oftast handlar det om år. Mötte några kvinnor på COOP nära förra veckan, dom var ute med sin språklärare för praktiskt övning av vardagssvenska.


Stänger ner programmet och tar fram mina egna papper. Har några punkter jag ska gå igenom en sista gång innan mötet börjar.



Av maricici - 6 maj 2019 08:38

https://www.allehanda.se/artikel/ledare-liberal/tomas-izaias-englund-lagg-ned-alliansen-i-ornskoldsvik-lat-centerpartiet-styra-med-sossarna


Okej, man är djupt oroad över enda kvarvarande oppositions krav på små petitesser som miljö och förbättrad äldreomsorg genom arbetstidsreformen ska få tolkningsföreträde före dom höjda arvodena för kommunpolitikerna som omgående sattes in efter höstens val. Vad som borde oroa är vad anställda i kommunens äldromsorg anser om prioriteringarna  

Konstaterar att politikerna uppenbarligen mist all sorts folkförankring i det nya politiska landskapet både på det lokala, regionala och riksplanet. Man liksom svävar helt okontaktbara och pysslar med sitt och stora delar av en häpen väljarkår undrar om det var någon vits att gå och rösta alls?

Nackdelen med blocköverskridande politik är att den ser ut att öka avståndet till väljarna och därmed politikerföraktet.

Det har visats sig inte minst på sociala medier, plattformarna Facebook och Twitter och jag tror inte antidemokrtiskt underblåsande trollkrafter är hela förklaringen. Men i den mån dom finns har dom säker lättare att få napp på folk som känner sig förbisedda och överkörda. Och det är synd.






Av maricici - 4 maj 2019 10:45

   

En rödräv.

En halvtam som håller till i utkanten av samhället och är ett mysterium för alla. Någon som stödmatats som unge, eller är det något annat fel?

Söker efter tecken på skabb på bilden, men tror att färgskiftningarna beror på att den håller på att fälla vinterpälsen.

Av maricici - 3 maj 2019 16:41

Den äldre grabbens korttidstider hade mycket riktigt ändrats på grund av förändrat antal gäster och nytillkomna gäster. Det ska passas ihop grupper som trivs med varandra och så har dom en stängningsvecka per kalendermånad på grund av undertal i gäster för en gångs skull. Och dom hade glömt att informera oss. Tror nog det löser sig till det bästa, har man varannan helg fri kanske det faller ihop med åtminstone något av alla evenemang som brukar pågå under helgerna. Och den äldre grabben får regelbundnare vistelsetid med kortare antal dagar.

Yngste grabben har nyss anlänt och har lite att berätta. Han har varit till tandhygienisten på halvårskontroll och skrapat tandsten. Kändes sådär   Sedan hade han varit på stan och vårekiperat sig och avslutningsvis så käkade dom lunch på en restaurang, han och hans kontaktperson.  Och så hade hans ordinarie DV-assistent kommit tillbaka efter en lång pappaledighet toppat med en sjukskrivning för avsliten hälsena.   För kommit tillbaka.   För det där med hälsenan.

Och så har han beställt sin önskemiddag; en kycklingrulle från pizzerian i grannbyn. Den äldre grabben valde en pizza margarita-igen. Vi åt ju en i går också på grund av tidsbristen som uppstod vid Sundsvallsresan.

Och nu ska vi ha en lugn fredagkväll - förhoppningsvis.

Av maricici - 3 maj 2019 10:45

Tid för rådgivning på mitt bankkontor kl 9:00 nu på morgonen, något som till skillnad från medicin inte råkar vara mitt favoritämne så det var lite segt att skifta fokus så där snabbt.

Mitt i funderingarna om bästa placeringar just nu ringde telefonen.

-Hello, det var från den äldre grabbens taxibolag, vi har fått uppdatering om ändrade tider, han skulle visst på korttidsboendet i dag?

Jag var tämligen säker på att det ska han inte, inte vad jag hört och lovade att kolla upp om ni skjutsar hem honom som vanligt i dag.

Korttidsboendet, ingen personal i tjänst just nu.

Ringde dagligverksamheten och frågade om dom hört något. Det hade dom lite vagt och det kanske står i kontaktboken som varit försvunnen en vecka och kommit tillrätta i dag. Telefonsamtal igen, jo då, där stod det-tiderna ändrade till varannan helg. Konstaterar att det fungerar inte denna helg till att börja med då vi inte informerats.

Ringde upp. Korttidsboendet, ingen personal i tjänst just nu.

Funderade över vad som orsakat tidsändringen, väntar med att ringa upp, dom går nog inte på sitt pass för än i eftermiddag.

Konstaterar att hur som helst så ryker både grabbarnas hemma i synk veckor och årets semesterplanering.

Läser en tidningsapp; SD och L håller gemensam presskonferens kl 11:15 -ja, det verkar ju vara helt i tidens och kaos tecken, helt i sin ordning.



Av maricici - 2 maj 2019 22:13

Varit på Sundsvalls sjukhus mammograficentrum för den där närmare undersökningen och möttes av ett litet tummen upp direkt. Och snälla var dom på mammograficentrum också, trygga, proffsiga och tydliga med information om vad dom gjorde och vad dom såg. Först tittade sköterskan på bilderna som togs på allmänna kontrollen och sedan tog hon några nya bilder på en liten förändring i vänster bröst som tillkommit sedan 2017. Vänta i omklädningshytten och sedan träffa läkaren som visade röntgenbilderna och pekade på förändringen, en 5 mm liten fläck. Enigt hans erfarenhet såg det inte ut som en typisk cancer, men han måste göra den kompletterande undersökningen, det enda sättet att få en korrekt diagnos.

Så var det dags för ultraljudsundersökning och tillhörande finnålsbiopsi och det gick sådär, han hittade inte förändringen. Men bra för dig ju mindre vi hittar försäkrade han.   Och så till plan b, biopsin ska göras med ledning av röntgenapparaten för mammografi. Nu kände jag mig lite stressad med bröstet i kläm och nålar som ska stickas in och så frågar han efter en extra lång nål.  .

Oroat mig i onödan, var lokalbedövning i nålen så det kändes inte mer än en vanlig injektionspruta.

Och så fick dom innehållet som inte var en klockren cysta så det skulle skickas på analys, svar kommer om ca tre veckor.

En mammografibild och ett lugnande besked till, den krympte något efter biopsin och det brukar inte cancertumörer göra.

Tackade så mycket för ett bra mottagande och gick ut i kulverten med en strålande min som bara rann av mig när jag mötte en patient på väg till sin andra cytostatikabehandling, tänkte helvete, vad livet är orättvist.  

Gick ut i ett snöslaskigt Sundsvall för att efterlysa sambon som följde med som stöd, han gick och fikade under tiden dock. Men ärligt talat så var det väl mest bilkörningen jag behövde hjälp med, kände mig helt stirrig och okoncentrerad dagen till ära. Tackade nej till hans erbjudande om fika.

-Nej, jag vill bara hem och äta den där pizzan till middag.  

Och hoppas att dom har rätt i sina positiva förväntningar, det finns ju alltid en risk.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards