Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 16 april 2019

Påskförberedelser

Av maricici - Tisdag 16 april 19:21

och som vanligt har jag ingen aning om hur man gör. Plockade i alla fall fram den gamla lådan med pynt, sådde prydnadsgräs i en skål och köpte hem lite extra ägg. Tanken var att det ska stå en massa ulliga pyntkycklingar i gräset och ägg går ju alltid åt, även om det inte blir till påsk. Funderade över middagarna ett varv till, ingen i det här huset är speciellt förtjust i sillinläggningar så allt med den ingrediensen går bort. Köpte i alla fall hem en laxsida och 1 kg lammstek (fan, vad dyr den var). Och då har vi ugnstekt lax med potatis, lammstek med vitlöksdoftande potatisgratäng och så hittade jag en liten färdigkokt julskinka i frysen, köpt på utförsäljningen efter trettonhelgen.Och så måste jag klämma in yngste grabbens älskade Janssons frestelse någonstans. Han kommer på fredag och ska vara hemma till måndag kväll.

Den äldre grabben är på ett strålande humör, solen skiner och det är vårvärme utomhus. Och så är han hungrig. Vi plockade fram färskpotatis och ett knippe fulmorötter med blasten kvar (importerat och till extrapris, tänkte lite där , men nu är dom ju redan här och köper vi inte blir det matsvinn) Vi skalade morötter, delade småpotatisar, lade dom på en plåt, saltade, vände dom i rapsolja och ugnsrostade. Åt med en bit chévreost till-hur gott som helst.

Den äldre grabben hittade ett minipaket russin i skafferiet och undrade om dom skulle vara till något speciellt?  

Skulle varit till lucia och ett lussekattbak som inte blev av så ta dom till efterrätt du.


Musik till maten:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Onsdag 14 aug 16:32

den äldre grabben är befriad från tandsten, åtminstone i underkäken. Sedan så tyckte han att det fick räcka för i dag och vi kom överens om att beställa en ny tid för att rensa överkäken med tanken att känner han att han har koll på situationen så ka...

Av maricici - Lördag 10 aug 23:33

grillat tunna revbensspjäll, chorizo och majskolvar och gjort potatisgratäng och sallad till. Till efterrätt; banan, grillad på eftervärmen och en klick vaniljglass till. Sommarkväll med lagom värme och får man ha det så här bra stämning. Blir lite...

Av maricici - Onsdag 7 aug 23:38

Vår semestermånad är slut, dom sista semestergästerna har varit på besök under helgen och den äldre grabben har kommit igång med sin dagliga verksamhet igen. Och jag är fortfarande rökfri, inne på femte veckan nu. Satt och segade på med en kopp kaffe...

Av maricici - Lördag 3 aug 00:16

Känns tomt i kväll efter att ha fått ha honom hemma i nästan två veckor, men på måndag kör daglig verksamheten igång igen och vår tanke var att han skulle få tid att landa orentligt innan dess. Och in i rutinerna ska också den äldre grabben och det g...

Av maricici - Fredag 2 aug 00:34

Tog en tupplur efter maten och vaknade av att en katt satt på taket och kunde inte komma ner och en bofink hade flugit in på altanen och hittade inte ut. På något sätt kändes det som jag fortfarande låg och drömde något. Hur som helst så fick sam...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se