Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 16 april 2019

Påskförberedelser

Av maricici - Tisdag 16 april 19:21

och som vanligt har jag ingen aning om hur man gör. Plockade i alla fall fram den gamla lådan med pynt, sådde prydnadsgräs i en skål och köpte hem lite extra ägg. Tanken var att det ska stå en massa ulliga pyntkycklingar i gräset och ägg går ju alltid åt, även om det inte blir till påsk. Funderade över middagarna ett varv till, ingen i det här huset är speciellt förtjust i sillinläggningar så allt med den ingrediensen går bort. Köpte i alla fall hem en laxsida och 1 kg lammstek (fan, vad dyr den var). Och då har vi ugnstekt lax med potatis, lammstek med vitlöksdoftande potatisgratäng och så hittade jag en liten färdigkokt julskinka i frysen, köpt på utförsäljningen efter trettonhelgen.Och så måste jag klämma in yngste grabbens älskade Janssons frestelse någonstans. Han kommer på fredag och ska vara hemma till måndag kväll.

Den äldre grabben är på ett strålande humör, solen skiner och det är vårvärme utomhus. Och så är han hungrig. Vi plockade fram färskpotatis och ett knippe fulmorötter med blasten kvar (importerat och till extrapris, tänkte lite där , men nu är dom ju redan här och köper vi inte blir det matsvinn) Vi skalade morötter, delade småpotatisar, lade dom på en plåt, saltade, vände dom i rapsolja och ugnsrostade. Åt med en bit chévreost till-hur gott som helst.

Den äldre grabben hittade ett minipaket russin i skafferiet och undrade om dom skulle vara till något speciellt?  

Skulle varit till lucia och ett lussekattbak som inte blev av så ta dom till efterrätt du.


Musik till maten:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Söndag 21 april 00:43

  Kanonväder med 19 plusgrader som kontrast mot den kvarvarande snön. Sjuklingen sitter ute och solar som planerat.   Njuter efter en låååång vinter inomhus.     Hittat en bra utkiksplats i bråten på altanen, som inte brukar vårstädas för ...

Av maricici - Söndag 21 april 00:40

      Långfredagspromenad  Långfredagsfika

Av maricici - Lördag 20 april 01:05


Yngste grabben, rosslig, hostig och lite febrig. Det är visst något virus som går runt på hans daglig verksamhet. Men han var i alla fall på bra humör, åt sin långfredagsmiddag, skinka, potatisgratäng, broccoli och en sallad. Och så en påskbakelse so...

Av maricici - Onsdag 17 april 23:25

Sista arbetsdagen i morgon och sedan blir det sovmorgon i en hel vecka. Påskplaner; Långfredag, skjutsa den äldre grabben till korttidsboendet och hämta den yngste på gruppboendet direkt efteråt. Och sen skulle vi tillbringa kvällen med att påskpyssl...

Av maricici - Onsdag 17 april 00:24

Skulle delvattenbyta i stora akvariet sist av allt i kväll. Tjyvtjockt med kiselalger överallt, ofarliga för fisk men dödar akvarieväxter effektivt, delvattenbyte och algpreparat 1 gång i veckan under 4 veckor. Dessutom hade en av dom siamesiska algä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se