Ensparkibaken

Alla inlägg under februari 2019

Av maricici - 9 februari 2019 16:49

 

På grund av vädret.

Jag och något till hade tagit oss ut i snöyran för att proviantera.


Av maricici - 5 februari 2019 01:30

Skotta bort det sista av snöovädret och konstatera att vinterns elräkningar närmar sig astronomiska belopp och undrar hur det gick till. Man har varit sparsam med direktelvärmen och gått med kall nästipp och kalla fötter så snart det sjunkit under -20, men det är visst torrsommarens och dom stigande råvaruprisernas fel. Det går till så att luftvärmepumpen är inte tillräckligt effektiv när det drar ner under 20-strecket, man eldar lite i kaminen under dagen och kör direktel nattetid.

Försökte härda ut en natt utan men gav  upp vid 16+ i inomhustemperatur.

Försöker lösa det så att dra ner på övriga utgifter till förmån för elräkningen. En bra anledning att inte fortsätta röka bland annat. Ut och göra kompletterande inköp, bröd fattas alltid av någon anledning och så hade jag ett paket med ett par gamla böcker jag skulle hämta ut. Inropade på Tradera. Lax och potatis till middag, och så lite komplettering till salladen. 20 kronor för en knippa dill, vad är det som händer?   Hackade och frös in resterande del av dyrgripen för kommande behov.

Läser byns anslagstavla, nytt inbrottsförsök i helgen som gick. Sätter upp dörrskylten "Varning för Svart Magi på riktigt" och hoppas att det lugnar ner sig..

Tittar på den digitala termometern; -17.2 Konstaterar att än finns lite värme kvar och låter direktelen vara.



Av maricici - 3 februari 2019 15:45

men det faller ner hela tiden och lägger sig på marken. Har klarat oss med två omgångar skottning och trösten att inget, inget är jämförbart med Februari i fjol då snödjupet började närma sig meter och hustaken hotade börja knaka under tyngden. Och för grabbarna har helgen varit lugn, den låter som förkylningsastman äntligen börjat lätta för den yngste (hållit på sedan Oktober, nytt rekord) och dom har varit nöjda med att vara inomhus i snövädret. Tittade på mellon i går tillsammans med yngste grabben, han som gillar all musik. Hyfsat nöjd med låtarna som gick till final även om min låt ashes to ashes bara tog sig till andra chansen.

Ska strax ut i snövädret och hämta några beställda pizzor, dagens middag. Tanken är att det ska vara smidigt och utan jäkt innan yngste grabben ska åka tillbaka till sitt boende.

Blir en med fläskfile, tomat, lök och bea för mig, och yngste grabben ville ha en likadan. Den äldre kunde inte välja mellan pizza margarita och hamburgermålet och undrade om man kunde få båda?  

Tja, vi får väl se...


Av maricici - 1 februari 2019 12:28

Whooaaaaaaahhhh  

 

Den som skriker högst har inte nödvändigtvis

alltid rätt

Av maricici - 1 februari 2019 00:52

 

Semmelmånad

Alla hjärtans månad

Ca 89 dagar kvar till vår

 

Och den började bra med energivågen, det ska jag ta itu med och det ska jag ta tag i och så borde jag lägga mig lite tidigare men det blev inte av.

jo, jag har börjat röka som en skorsten under ett stressigt slut på 2018 och nu kan jag inte sluta. Fick i alla fall några piller av min läkare som ska hjälpa mig på traven. Zyban hette dom och av biverkningslistan att döma ser det ut att vara riskfriare att röka men jag gör väl ett försök. Försöker bestämma mig om jag ska börja knapra i morgon bitti eller efter helgen då det är mindre stressigt.

Och i morgon kommer båda grabbarna hem och ska stanna över helgen. Ska bli kul att se om dom saknat varandra, bara lite då...

Den här månaden har nog alla förutsättningar att bli bra trots allt.

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards