Ensparkibaken

Alla inlägg under januari 2019

Av maricici - 21 januari 2019 01:30

två avbrutna inbrottsförsök och en stulen bil och den misstänkte försatt på fri fot enligt polisen-händelse. Okej då..

Har inte varit så mycket på nätet i helgen så jag fick infon först genom grannsamverkansgruppen. Håll ögonen öppna. Okej.

Dottern skulle sitta uppe och invänta blodmånen och hon lär väl meja ner dom ganska fort om jag känner henne rätt.

Och själv ska jag ligga vaken och fundera över talet till en femtioåring. Brukar snickar ihop tal rätt snabbt annars men den här gången står det helt stilla i skallen. Nu när 50 år det nya 30 så.. Äsch..

Middagen skulle hållas på strutsfarmen, alltså på deras restaurang. Möjligtvis så blir det visning av strutsarna, åtminstone hoppas yngste grabben på detta. Och så ett par till av dom yngsta gästerna.

Klockan är 01:30 Måndagen den 21/1. Och än har inga inbrottstjuvar synts till.

 



Av maricici - 18 januari 2019 22:43

dom mår bara fint båda två. Den yngste satt och myste i den jättestora TV-soffan i samlingsrummet när jag ringde och frågade hur det gick. Och den äldre grabben hade skrattat hela vägen hem i taxin. Möjligen skrattade han hela vägen till banken med tanke på att få bli ensam om fredagsfikat, eller också var det bara ett uttryck för att han hajat hur dom nya rutinerna ska se ut. Han har varit på ett strålande humör hela kvällen i alla fall. Och jag har bara noterat den öronbedövande tystnaden och att yngste grabben stått för 90% av alla ljud i det här huset.

Och så börjar vi känna oss lite förkylda, jag och den äldre grabben. Lite hostiga och sega och värk i artroslederna för min del. Och då ska det bli skönt att få vila kom vi överens om. Den äldre grabben har redan gjort kväll och jag tänker lägga mig och titta på TV eller läsa en bok.

Av maricici - 18 januari 2019 07:26

- Nu åkte han  

- Ja   

Inte ofta jag inte är hungrig vid frukost, men ibland så händer det. Vid händelse av vinterkräksjukan och så nu.

Tvingade i alla fall i mig en macka och försökte räkna upp fördelar med yngste grabbens permanenta flytt. Kom fram till att a) han har nära till sjukhuset om han skulle få ett kraftigt astmaanfall och b) man får se fram emot helgerna när han kommer hem och hälsar på.

Det var nu.

För tio år sedan; När dom fixat att kliva ur taxin och in i huset utan att någon mötte upp. Dom kom liksom sladdande runt hörnet från hallen och in i köket, den äldre grabben först och den yngste efter. Stolta och strålande glada-givetvis.  

Om två år skulle jag fylla 50 och planerade mellanstort kalas.

Nu: Om två år fyller jag 60 och planerar hur uppvaktning undanbeds annonsen i lokaltidningen ska formuleras.

Och att vänja mig vid att sitta ensam vid datorn. Ingen killkille som pratar som en kvarn bredvid, eller kommer för att fråga om jag har någon bra musik på mina spellistor?  

Men å andra sidan så kommer han att sitta här nästa fredag kväll.


Av maricici - 17 januari 2019 22:19

Yngste grabben är glad och förväntansfull, han tycker det är hur spännande som helst och så ska han ju få komma hem på helgerna till att börja med.Och så har han fått sin nya säng som ska stå här hemma levererad i dag, den ser ut att ha fått godkänt. Själva har vi varit i hans lägenhet i dag för att lämna lite mera av hans prylar och så jobba lite. Hängt upp hans tavlor på väggen på ett gissningsvis då vare sig soffan eller köksmöblerna dom skulle sitta över har levererats. Kanske nästa vecka. Men han har i alla fall, fåtöljen, ett soffbord och läslampan och sin surfplatta på plats och det kommer man långt med enligt honom. Och så hyllan med ministereon och hans ritpennor och block. Och en av hans grannar kom och frågade efter honom, dom var visst gamla bekanta vad jag förstod.

Men sedan var det taklampa i sovrummet, ett lite speciellt konstruerat innertak där en specialplafond måste köpas. Man drar undan en takplatta och ersätter den med plafonden. Har vi tur så har vi den till nästa fredag då vi ska hämta hem honom över helgen.


Min helg; ser ut att behöva städas här hemma då det inte hunnits med på ett tag i den allmänna röran. Och så blir det nog att pyssla om den äldre grabben lite extra.




Av maricici - 16 januari 2019 21:23

Sambon tar ut sin pension och jag fortsätter assistuppdraget för den äldre grabben till han hittat ett passande boende så kommer det att fungera ekonomiskt om vi ser över onödiga utgifter och.. Herregud vad många dom var när man börjar räkna, alltså inga jättesummor på märkeskläder och dyra bilar, men en lottprenumeration hit och en chipspåse dit blir en del om man börja räkna. Och sedan får man se vart man landar, saker kan ju ändras och går att ändra under resans gång.

Men just nu känns det viktigt att den äldre grabben inte får för många förändringar på en gång. Han har tillräckligt tufft med att hantera röran runt brorsans flytt. Han är inte utåtagerande men har fått ett maxat kontrollbehov där allt och alla ska vara på plats. Och det är jättejobbigt för honom. Yngste grabben tar det mera kallt. Han har ju blivit lovad att få komma hem ofta, det blir nästan samma rutin som hans bortaveckor till att börja med. Och så så ska han ut och käka middag på strutsfarmen nästa hemmahelg, bjuden på 50-årskalas.

Själv försöker jag svälja separationsångesten med samma mantra.


Av maricici - 15 januari 2019 16:36

  Flytt, nya sjukdomar, möbler som inte kommer när dom lovat, taklampor som inte passar till uttagen, grabbar som läser av den kaosartade stämmningen och blir oroliga och var det något mera?

Nja, tror det här räcker för ett tag.



Av maricici - 14 januari 2019 01:40

 

Av maricici - 11 januari 2019 13:14

Glömt lösenord? Ja, inklusive dom sex senaste begärda.

Glömt att ta ditt influensavaccin?

Hell, no!

Fast den äldre grabben var inte alls med i dag, han vrålvägrade och då menar jag vrål. Trodde han skulle riva stället innan vi var klara. Började redan i väntrummet, hint med box på min arm, hint, box, hint, box..

Och inne på sköterskemottagningen eskalerade det så att säga..

Men det lugnade ner sig då det var min tur att vaccineras, antar att han såg en glimt av bad karma och var nöjd.

Och så två ärenden till, till apoteket och fråga efter yngste grabbens inhalationsmask (fanns äntligen på lager) och så in på COOP för att köpa mjölk, proviva, och lite på bra humör mutor till grabbarna. Den äldre grabben vägrade titta åt kassen.

Kom hem och värmde favoriten Gorbys piroger, och en stoiker skickade ut tallriken igen. Nej, tack fick en liten påse chips av syrran så..

Efter en stund ångrade han sig och käkade upp två piroger och det såg ut som hans glada humör återvänt.

Själv behövde jag en kopp kaffe, minst.


Efter vaccineringen; biverkningar? Grabbarna klarade sig men själv börjar jag få dom där lätta förkylningssymtomen. Bad karma igen antar jag.

Och ute blåser det hårda vindar från yttersta utkanten av stormen Jan. Plusgrader och lite halka utanför. Ska åka och hämta in posten åt ett äldre par som är rädda för att gå ut och halka. Det gör dom rätt i.

Och till sist så måste jag sanda vår egen uppfart.

En helt vanlig fredag.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards