Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2018

Av maricici - 11 december 2018 18:44

    Yngste grabbens första egna matgrupp.

Två stadiga stolar och ett litet klaffbord som kan fällas upp så det rymmer fyra personer vid behov.

Köpte också en tvåsitssoffa i svart skinn/skai, en matchande stresslessfåtölj och ett litet svart njurformat soffbord.

Beställningsvaror som inte anländer för än vecka 3 eller 4 nästa år,därför finns dom inte med på bild.

Fyndade också adventsbelysning för halva priset (säsongsavslut) en guldglittrig fönsterstjärna på fot och två små röda ljusstakar, en för varje fönster i allrummet.

Inköpsställe: MIO möbler.


Av maricici - 10 december 2018 01:30

"Man kan inte mer än älska den här tiden på året då

hela Sverige pyntas i rött, vitt och grönt"

 

Snott från en av supportergrupperna

 

Som vanligt så hinner jag inte ägna mig åt

hockeyeftermiddagar som kör igång kl 15

men jag gick in och smygtittade då och då.

En inte helt otippad 2-1 vinst till AIK,

och sammantaget så verkar dom flesta

supportrarna vara nöjda med resultatet

och jakten på kvittering in i det sista.

Av maricici - 9 december 2018 19:36

vi öppnar den och finner ett avslutat magisnack på webben, alltså ska vi inte prata mera om det. Eller också kan vi dra den där om julens magi. Fick nämligen hem ett exemplar av den här boken i går:

 

Traditioner, myter och övertro från vikingatid till i dag.

av Line Therkelsen.

En bok som tar julmånaden dag för dag med en berättelse om dagens tradition och vad den kommer i från.

Att lufisken ska läggas i blöt i dag har dom flesta hört, men hur många vet att i dag ska julölet bryggas allt enligt gammal vikingatradition där man inte bara brygger till gudarnas ära utan måste också hedra dom med ett dryckeslag.

Eller att nunnornas pepparpakor marknadsfördes med sedativa egenskaper som förmodligen satt i kryddmixen.

Nu fick i alla fall jag veta varför man påstås bli snäll av pepparkakor.


Sammanfattningsvis så har jag hittat ett intressant och snyggt illustrerat häfte, julklappstips till den som gillar folklivsforskning.

Av maricici - 8 december 2018 14:40

Vällde det ut en massa gula västar i fullt uppror mot Frankrikes president, mest folk från landsorten som är missnöjda och missgynnade.

DN;s artikel som jag länkar till innehåller ett försök till analys över president Macrons tillkortakommanden och det kan ju för all del stämma.. Läser vidare på annat ställe att han varit framgångsrik finansman i Rotschild & Cie Banque och det kan ju också stämma. Däremot så har jag förbehållet att det spelar ingen roll åt vilket finansinstitut han arbetat, det ser ut att vara finansmännen som gjort sitt inträde i politiken med Donald Trump som förste man på plan och deras sätt att ta sig fram har, låt oss säga en helt annan stil. I Sverige har vi för övrigt Ulf Kristerssons frejdiga framryckning på valnatten.


Men det förklarar ändå inte hur västarnas missnöjesyttringar bara eskalerar, jag har sett deras kravlista som cirkulerar på Twitter, den ser ut ungefär som Norrlands, (läs vår) egen och det åtminstone i nuläget otänkbara att krvaller skulle utbryta.

Kravlistan handlar alltså inte bara om höjd bränsleskatt utan det var droppen som fick folk att börja protestera.

Man kan alltid spekulera i om någon underblåser missnöjet, men frågan är vem som skulle tillträda presidentposten och uppfylla hela önskelistan?

Kalla mig gärna konspiratoriskt lagd (det gör jag själv) men jag anar nästan att en massa gula västar håller på att förvandlas till brickor i ett större spel.



Av maricici - 8 december 2018 13:28

Var det förstås hockeykväll framför TV;n och en skön MoDo seger med 3-2 över Leksand. Förmodligen så hade det varit ännu bättre att vara på plats i Fjällräven Center , speciellt med publiktrycket i går men man kan inte alltid få som man vill här i världen. Det får faktiskt vänta till den dag omständigheterna tillåter att man går. Precis som jag fick vänta i över 30 år på att ha råd att köpa något åt mig själv när barnen blev vuxna med egen ekonomi. Det ledde till en lite köpboom i början men nu har den lyckligtvis ebbat ut.

Men åter till matchen; Dom möts i hissen, MoDo på väg upp och Leksand på väg ner kan det bli bättre.

Den betingade erfarenheten i en mindre supportergrupp kom på att det kan det - för Leksand alltså. När en formsvacka vänder för ett lag så brukar det drabba MoDo. Och enligt min analys; efter två snabba MoDo-mål inom loppet av dom två första minuterna, började den andra hissen att ändra färdriktning och Leksingarna gjorde bet ifrån rätt bra, och vi fick bita på naglarna ända tills slutsignalen gick.


Av maricici - 6 december 2018 23:42

Heter alltså webbsidan som dom hade ett stort reportage om i pappersupplagan av allehanda.se i dag. Sidan med sexhjälpmedel och annat smått och gott, och den där sidan som alltså brukar sälja via homepartyn. En seriös tillställning  där man testar prylarna på örsnibben eller nästippen angående vibrationsstyrka, eller möjligtvis med ett finger vad manliga hjälpmedel beträffar, det framkom inte i reportaget.

Och jag sökte förstås upp webshopen för att se vad dom hade i sortimentet och föll direkt för en bra grej som alla (kvinnor) borde ha. En laglig försvarssprej att ha med sig på joggingturen, på väg hem från krogen, vid bankomaten, i parkeringshuset och andra tänkbara platser.   Köpte också det tillhörande hölstret för bästa tillgänglighet.

Och så en flaska massageolja av ätbar modell, fruity love med doft och smak av mousserat jordgubbsvin.

Om sortimentet i övrigt så är det inte så brett men det som finns är genomtänkt och finns i alla prisklasser.

Av maricici - 6 december 2018 19:18

Testar sockerfri julmust, något jag inte trott var möjligt men nu har sambon diabetes typ 2 så hela familjen kör med samma sort för enkelhetens skull.

Börjar med Vasa Julmust

  Som jag dessvärre måste ge klart underbetyg för en bismak av sötningsmedel som biter sig fast och stör hela smakupplevelsen.

 

Lyckats har däremot Carlsbergs bryggeri med sin

  Musten som har en lagom beska som både balanserar smaken av syntetisk sötma och tilltalar vuxna som vill ha en julig läsk till skinkmackan. En fullträff som får högsta betyg.




Av maricici - 5 december 2018 18:21

För alla som inte är pluskunder kan jag berätta att apoteket i grannbyn blivit utsatt för ett rån

det hände visst i går eftermiddag och jag tillhör dom som inte hört talas om det för än nu via Facebookdelningar.

Och att det var en okänd han som med hjälp av knivhot var ute efter narkotikaklassade opiater, och att det spanas för fullt efter honom.

Och att jag skickar kramar till personalen och undrar hur dom mår efter detta. Apoteket håller i alla fall stängt i dag.

Det är så med dom små apoteken att dom tillhör vårdkedjan för stora delar av ortsbefolkningen. Där frågar man om dosering, biverkningar, interaktioner, om det verkligen är rätt föreskrivning och där frågar om om råd för egenvård.

Dom är alltså gamla bekanta och en glesbyggdstrygghet och det känns väldigt personligt.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards