Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2018

Av maricici - 25 december 2018 00:38

Titta vad man kan hitta i ett julpaket! Och i ett kompletterande paket; en serveringsbricka, 2 delikatessostar, äppel och chilichutney och fikonmarmelad.

I andra paket låg det böcker, Villfarelser och Nya Norrland, flamin´hot ostbågar, disktrasa, taklampa, hattnål, nagellack, kristallfågel och lite annat..

 

Av maricici - 24 december 2018 00:09

  Julstämmning utanför mitt fönster.

 

Inomhus; Julstämmning på grabbarna som har gjort kväll men kliver upp och kollar läget med jämna mellanrum. Dottern håller på att fixa det sista julgodiset och grabbarna provsmakar. Jag väntar på att köket ska bli ledigt så jag kan griljera skinkan och glasera revbensspjällen medan jag chattar med vänner från verkliga livet på Facebook och önskar god jul. Sambon har precis gjort kväll, hans reumatiska fötter pallade inte mer i dag.

Vi hann inte få med alla rätter på julbordet i år, men det ordnade sig, det blev jul ändå.

Och i morgon kommer äldste grabben med sin familj.

När jag är klar i köket ska jag krypa upp i soffan, dricka julens första glögg och varav ned med lite musik:

 

Av maricici - 23 december 2018 21:01

eller Skrapdan som vi säger på vår dialekt. Länge tillbaka var det storrengöring och pyntning av stugorna och avslutningsvis så tog man det årliga julbadet i ladugårdsporten; alla turades om att bada i samma vatten. Det enda logiska när ingen vill bada i en vinterkall isvak och vatten i badbaljan måste värmas upp i stora bykgrytan-helst bara en gång då..

Och i nutid tar vi också sista rycket, uträttar dom sista ärendena, fixar det sista av mat och godis och snabbstädar..

Det sista pyntet är på plats:

       

Granen; med några detaljbilder. Den som jag är förbjuden att plocka in efter Lucia..



Av maricici - 23 december 2018 20:41

  För 36 timmar sedan, fiskmat nästan slut och dom här sorterna saluförs inte i våra zoobutiker. Vet inte hur dom lyckades med denna blixtsnabba transport men här kom dom i alla fall-i ett brev på posten.

Guldisken. se är inköpsstället som verkligen rekommenderas och maten är orange påse till praktbotiorna och röd påse till vår black ghost..



Av maricici - 21 december 2018 16:00

Eftermiddagsdrinkar; ½ glas acetylcystein och 15 ml gaviscon beställda, varsågod..  

Grabbarna såg inte ut att tycka det var något att tacka för men dom drack upp dom i alla fall, väl medvetna om att dom är till för att lösa slemmet i halsen så det blir lättare att sova om natten och för att man ska slippa uppstötningen som svider som eld i matstrupen. För övrigt så har dom precis gått på julledighet till den 2/1 nästa år och tjuvstartat med en omgång julfika för att fira. Firat hade dom gjort på DV också med kebabrulle till lunch och fika och glögg innan hemgång så nu är dom mätta och belåtna och har slagit sig till ro. Åtminstone någon timme eller så.

Själv har jag gjort en omgång köttbullar till, standardreceptet utan senap denna gång, grävt fram ljuslyktorna ur snön ute, ringt ett par samtal och informerat om grabbarnas ledighet, med ett par twitterpauser emellanåt.

Det går framåt i alla fall och med lite tur så ska vi hinna bli färdiga till måndag eftermiddag.


Planer för kvällen:

Inköpslista; 2 burkar rödbetssallad, 1 liten burk äppelmos, 1 burk senapssill, äpplen 15 st, päron 6 st, druvor 1 ask, grön paprika 2 små, röd paprika 1 stor, 1 vörtlimpa, 2 paket frysta köttbullar Felix (Den äldre grabbens), 2 påsar fryst brysselkål och prinskorv (den yngste skulle göra några spett med detta samt köttbullar uppträdda)

Och så ska jag passa på att lämna några julpaket samtidigt; ett till en ungdomsväninna och några till lilla syskonbarnbarnet.


Av maricici - 20 december 2018 18:17

Den licensfria försvarssprayen

 

Köpte också ett hölster till (fäst med clips på bältet eller linningen) men tyckte att det blev lite klumpigt om man ska vara snabb på avtryckaren.

 

Går snabbare om man använder flaskans clip 

Inköpsställe Himmelriket webshop som annars är specialiserade på sexhjälpmedel.

 

Av maricici - 20 december 2018 08:39

I går. Yngste grabbens läkarbesök gick med vinst. Lungor;OK, Öron: OK, Hals: OK, men stora tonsiller vilket kan förklara snarkningarna (tillfrågad om remiss till op, tveksam om han fixar att medverka till eftervård, lade frågan på vänt) Näsa, bihålor: Liten svullnad. Fick inhalator Symbicort mot astma, 1 puff morgon och kväll enligt schema, kortisonspray för näsan och en ny slemlösande hostmedicin som inte driver upp puls och blodtryck.

Inhalatorn fungerade över förväntan, han har andats nästan normalt i natt och jag har sovit 4 timmar i sträck för första gången sedan i början på Oktober.


Nu på morgonen; Gnäll, gnäll. Den äldre grabben var trött och segstartad och det blev ont om tid innan taxin anlände. Fick honom färdig i någorlunda tid i alla fall. Den yngste var vaken före alarmet och på ett strålande humör för att julen och semesterveckan i mellandagarna närmar sig.

Och sedan; Snälla, innan ni sätter igång vaccinationskampanjer, kan ni se till att det finns till riskgrupperna först?

Såg att hälsocentralen bokat lite för riskgrupper och vårdpersonal, ringde och fick veta att det var så nätt om vaccin att man måste göra priolista på riskgrupperna.   Dom skulle i vart fall kolla upp om det räcker till oss och ringa tillbaka..

 Uppdaterat med bara sambon som fick vinstlott, vi andra får vänta på näste ev sändning. Antar att dom kör prion efter den som kan få livshotande komplikationer först och vi som fixar det med ev sjukhusvård efter..

Jo, vi hade en pågående virusinfektion då första vaccinomgången kom och kunde inte vaccinera oss av den anledningen. Om någon undrar..

 

Tillbakablick för två år sedan; Alla är friska och utvilade läge. I år: Orkar inte prova, finns säkert någon trasa i garderoben som man kan ha..

T ex en röd onepiece i vintagemodell från den tiden dom kallades overall, en festmodell i något crepetyg med den tidens skärning (tidigt 70-tal gissningsvis) Var en storlek för liten, fixade sig genom viktnedgång på grund av halsinfektion.


 



Av maricici - 18 december 2018 22:45

och där är alla nöjda och glada. Sambon var på återbesök och det konstaterades att han redan fått tillbaka 20% av den förlorade synskärpan och bättre skulle det visst bli när det läkt helt. Den äldre grabben hade varit ute på stan och käkat pizza i går, bocciagänget från bl a korttidsboendet hade säsongsavslutning. 1 margarita och 1 glas cola satt bra. Tror det var Mamma Mia dom besökte. Yngste grabben är glad för en extra sovmorgon i morgon, han har tid för uppföljningsbesöket först på eftermiddagen så det blir lite tid över. Och jag är glad för att vi kommer att hinna bli färdiga med nästan allt i tid (stekpannebröden får utgå i år) utan större jäkt.


Kväll; -kan du i skallen om vi har råsocker hemma? Ja och nej, vi har bara brun farin. Skriv upp på listan + en vörtlimpa och ett paket frysta köttbullar till den äldre grabben.. (dottern och jag) Innan du går och lägger dig, kan vi hjälpas åt att renbädda i juligt rött? Aj, fan nu fick jag för lite lakan på en långsida , gör om gör..för lite på en kortsida. Det går nog bättre om du slutar titta på Lailaland med ett öga (jag och sambon) HALLÅÅ,HALLÅÅÅÅÅ, HJÄLP.. Hjälp, vad händer?, *springa fort* Hittar inte grå penna (yngste grabben och jag) Den äldre grabben studsar upp ur sängen, förbi mig och trallar på något, det lät som nu är det jul igen..


Jo då, det blir nog jul i år också

 

 


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards