Ensparkibaken

Alla inlägg under oktober 2018

Av maricici - 2 oktober 2018 18:45

men texten har dessvärre utgått på grund av en nyinsatt förkylning med tillhörande ögonfluss hos yngste grabben.

Fick telefonsamtal två timmar efter avresetid om en extremt trött grabb med ett knallrött smetigt öga och extrem slemhosta. Sambon som hade en tid för provtagning på sjukhuset hämtade upp honom när han var klar med sitt och jag ringde hans vanliga vårdcentral för tidsbeställning. Skulle behöva titta till ögat och lyssna på lungorna. Jaså redan i eftermiddag? Vad bra!   Och så undrar han om han hinner bli frisk till helgen då han ska vara på korttidsboendet?  

Vet ej, vi får se vad doktorn säger sedan hon tittat på ögat.

Kom just att tänka på att förra hösten var det inskrivet, är sällan sjuk i bådas DV-kalendrar och sen så började det med en böld i baken på den äldre grabben som krävde att öppnas och omläggning i tre och en halv månad, varvat med förkylningar och vinterkräksjuka hos båda och på den vägen...

Det är sånt som gör att våldtäktsdömda kulturprofiler försvinner ur fokus och rent av ur ens sinnesvärld.


Här var artikeln som var på tapeten och om den kan sägas mycket men inte att jag hinner med den nu. Kanske i kväll, eller i morgon förmiddag.

Bara att ifrågasätta kvinnors berättelser är inget nytt under solen direkt.


Var var jag nu igen?

Jo...

Att mynt alltid har två sidor precis som människor inte alltid har en reko natur rakt igenom, och märk att man kan heta både Jean-Claude Arnault och Harvey Weinstein och passera som reko killar som aldrig skulle..

För att inte tala om Kapten Klänning.

Hos både kvinnor och män som bara sett deras bästa sidor.

Och samma förhållanden råder hos anonymerna i massan, den där rara killen som aldrig skulle slå sin fru, den genomäkta helnormale som aldrig skulle begå sexuella övergrepp mot eller slå sina barn, sagt av släkt, vänner, arbetskamrater och grannar.

Kvinnornas roll i det hela har väl stötts och blötts tillräckligt och att det nu är männens tur att analysera vad dom gjorde för fel, är inte häxjakt utan på tiden.

Att utnyttja kvinnor i beroendeställning som dom två av mig nämnda tycks ha gjort, kanske inte var så smart i långa loppet. Förmodligen "för att dom kan" och en boost till deras maktfaktor som driver men det handlar inte om att tala en och en tillrätta utan om en rangskala som varit socialt godkänd, något man underkastar sig, resignerar inför eller tar som en naturlag beroende på vem man är. En social norm som ska ifrågasättas och förändras. Därför är den här domen viktig.

Möjligen börjar detta bli en sliten fras, men; I detta har vi alla vårt ansvar, även som betraktare.








Av maricici - 1 oktober 2018 00:09

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards