Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2018

Ett dygn på akuten (del två)

Av maricici - 9 oktober 2018 19:00

Och så en vaknatt igen men med färre andingsuppehåll och en hosta som visade att slemmet började släppa taget om bronkerna. Han hostade, vaknade muttrade och somnade om.

Klockan 6 kom vi på att vi inte hann avboka taxin i går och måste hitta rätt chaufför nu på morgonen, och sedan skulle dom ringa från röntgenavdelningen under förmiddagen och säga när vi kunde åka in.

Somnade om, sedan ringde dom och vi fick en tid 9:30.

Yngste grabben hann inte fika klart, det var tät dimma och fläckvis frosthalka och vi har inte hunnit skifta till vintedäck.

Men för en gångs skull var vi ute i god tid och kunde ta oss fram lugnt och säkert.

Korkort väntan denna gång och datortomografen var ju en kul grej, man ska alltså åka fram och tillbaka på sängen in i den där lilla tunneln och där tar maskinen kort på dig. Men så måste vi sätta en nål i armen igen och där ska dom spruta in kontrastvätska så det syns bra på bild.

Jag väntade utanför och sambon var med under undersökningen som gick bra. Men sedan blev pojkstackarn lite illamående av kontrastvätskan (mindre vanling biverkning)

Och så skulle vi sitta i väntrummet på akuten och vänta. Och in strömmade sjuklingar på löpande band och vi väntade.

I dag med en fulltankad mobil så vi kunde i alla fall spela Toy Blast under väntetiden.

Yngste grabben fick en loka citron ur en varuautomat och började må lite bättre.

Och vi väntade-och väntade.

Gick till receptionen och frågade om ungefärlig väntetid, fick veta att vi borde fått gå in men blev tyvärr akterseglade av en akut ambulanstransport. Ca 30 minuters väntetid.


Till sist fick vi komma in på ett rum, puls 114 och blodtryck 147/93 i dag. Kallas måttligt förhöjt sa en kolugn sjuksyrra på min förfrågan, och värdena är stabila. Och hur har natten varit?

Jo tack, färre andningsuppehåll men han har snarkat som et helt sågverk.

Och så väntar vi på röntgensvaret och väntar. Yngste grabben somnade på britsen denna gång.

Men till sist så; inga farliga tillstånd påvisade och han anses vara klar för utskrivning.

Tyckte dom.

Jag undrade fortfarande över det förhöjda blodtrycket.

Svar; möjligen effekten av en ilsken virusinfektion kombinerat med en för honom stressig situation.

Snabbsänka något förhöjd men inte så mycket att det tyder på bakterieinfektion.

Okej då, vi anser oss utskrivna och ska avvakta och  kontakta vår vanliga hälsocentral angående sömapnén framöver någon gång.

Yngste grabben hade blivit lovad fika i cafeterian efteråt som kompensation för den halvätna frukosten. Han åt en macka med skinka, sallad och räkröra, drack trocazero och tittade på målaren som stod i en skylift och målade högst uppe vid det katedralhöga taket. En ganska bra avslutning tyckte han. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Onsdag 17 april 23:25

Sista arbetsdagen i morgon och sedan blir det sovmorgon i en hel vecka. Påskplaner; Långfredag, skjutsa den äldre grabben till korttidsboendet och hämta den yngste på gruppboendet direkt efteråt. Och sen skulle vi tillbringa kvällen med att påskpyssl...

Av maricici - Onsdag 17 april 00:24

Skulle delvattenbyta i stora akvariet sist av allt i kväll. Tjyvtjockt med kiselalger överallt, ofarliga för fisk men dödar akvarieväxter effektivt, delvattenbyte och algpreparat 1 gång i veckan under 4 veckor. Dessutom hade en av dom siamesiska algä...

Av maricici - Tisdag 16 april 19:21

och som vanligt har jag ingen aning om hur man gör. Plockade i alla fall fram den gamla lådan med pynt, sådde prydnadsgräs i en skål och köpte hem lite extra ägg. Tanken var att det ska stå en massa ulliga pyntkycklingar i gräset och ägg går ju allti...

Av maricici - Tisdag 16 april 17:51

Vad gjorde jag då? Satt och scrollade igenom mitt Twitterflöde och såg en tidningsrubrik flimra förbi. Kändes lite overkligt att se den gamla damen -Vår Fru med byggstart 1163 gå mot sin undergång. På något sätt symboliserar dom här gamla världshis...

Av maricici - Måndag 15 april 23:36

  Håller skaren? Jo då, det gjorde den.   Fikar kexchoklad och tittar på änderna   Under construction   Vårtecken   Hök, kan dessvärre inte identifiera vilken sorts hök   Och här kommer något helt annat flygande   Med desti...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se