Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2018

Ett dygn på akuten (del två)

Av maricici - Tisdag 9 okt 19:00

Och så en vaknatt igen men med färre andingsuppehåll och en hosta som visade att slemmet började släppa taget om bronkerna. Han hostade, vaknade muttrade och somnade om.

Klockan 6 kom vi på att vi inte hann avboka taxin i går och måste hitta rätt chaufför nu på morgonen, och sedan skulle dom ringa från röntgenavdelningen under förmiddagen och säga när vi kunde åka in.

Somnade om, sedan ringde dom och vi fick en tid 9:30.

Yngste grabben hann inte fika klart, det var tät dimma och fläckvis frosthalka och vi har inte hunnit skifta till vintedäck.

Men för en gångs skull var vi ute i god tid och kunde ta oss fram lugnt och säkert.

Korkort väntan denna gång och datortomografen var ju en kul grej, man ska alltså åka fram och tillbaka på sängen in i den där lilla tunneln och där tar maskinen kort på dig. Men så måste vi sätta en nål i armen igen och där ska dom spruta in kontrastvätska så det syns bra på bild.

Jag väntade utanför och sambon var med under undersökningen som gick bra. Men sedan blev pojkstackarn lite illamående av kontrastvätskan (mindre vanling biverkning)

Och så skulle vi sitta i väntrummet på akuten och vänta. Och in strömmade sjuklingar på löpande band och vi väntade.

I dag med en fulltankad mobil så vi kunde i alla fall spela Toy Blast under väntetiden.

Yngste grabben fick en loka citron ur en varuautomat och började må lite bättre.

Och vi väntade-och väntade.

Gick till receptionen och frågade om ungefärlig väntetid, fick veta att vi borde fått gå in men blev tyvärr akterseglade av en akut ambulanstransport. Ca 30 minuters väntetid.


Till sist fick vi komma in på ett rum, puls 114 och blodtryck 147/93 i dag. Kallas måttligt förhöjt sa en kolugn sjuksyrra på min förfrågan, och värdena är stabila. Och hur har natten varit?

Jo tack, färre andningsuppehåll men han har snarkat som et helt sågverk.

Och så väntar vi på röntgensvaret och väntar. Yngste grabben somnade på britsen denna gång.

Men till sist så; inga farliga tillstånd påvisade och han anses vara klar för utskrivning.

Tyckte dom.

Jag undrade fortfarande över det förhöjda blodtrycket.

Svar; möjligen effekten av en ilsken virusinfektion kombinerat med en för honom stressig situation.

Snabbsänka något förhöjd men inte så mycket att det tyder på bakterieinfektion.

Okej då, vi anser oss utskrivna och ska avvakta och  kontakta vår vanliga hälsocentral angående sömapnén framöver någon gång.

Yngste grabben hade blivit lovad fika i cafeterian efteråt som kompensation för den halvätna frukosten. Han åt en macka med skinka, sallad och räkröra, drack trocazero och tittade på målaren som stod i en skylift och målade högst uppe vid det katedralhöga taket. En ganska bra avslutning tyckte han. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Torsdag 15 nov 15:47

och är inne på att i år blir det minsta möjliga jul. Både här och hos äldste grabben har sjukdomarna bra avlöst varandra och att ett stresspåslag på detta är det sista vi behöver. Äldste grabben blir kvar hemma i år och det känns som huvudsaken är at...

Av maricici - Tisdag 13 nov 07:26

t ex den om att årets lokala Lucia är inställd på grund av bristande intresse, den som handlar om grannbyns och den forna lillkommunens alltså. Och min gamla högstadieskola där tiderna alltså förändrats. Själv konstaterade jag att "tiderna förändra...

Av maricici - Söndag 11 nov 12:22


Man kan säga att vi firat hela helgen då sambon fick en önskad smörgåstårta i Fredags. Bara tillgänglig i glesbygdsbutiken fr o m denna dag och äts helst medan den är färsk om man ska ha någon glädje av den. Och det här fick han i dag:   Dusch...

Av maricici - Lördag 10 nov 15:23

Califorina wildfire wipes out much of one town, kills 9   Och det slutade dessvärre inte där utan bränderna fortsätter att rasa och hotar stora områden, städe rinräknat. Länk till CNN News med bildmaterial som ger en uppfattning om brändernas sto...

Av maricici - Fredag 9 nov 22:34


  Sov i ro.      

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se