Ensparkibaken

Alla inlägg under augusti 2018

Av maricici - 10 augusti 2018 21:54

Orkade i alla fall hänga med sambon in till stan där han hade ett par ärenden att uträtta. Passade på att köpa artrosvänliga skor som inte klämmer ihop tårna franför allt, men också med gåvänlig klackhöjd..

Hittade två hyfsat snygga par:

 

Lackpumpumps i färg nude till klänningar och kjolar. Lägg märke till den rymliga tådelen.

 

Skulle bara ha ett par egentligen men råkade kära ner mig i dom här där dom stod på hyllan. Provade och kände att dom dessutom var bekväma att gå i.  Till långbyxor och straxövrknälånga kjolar.

Och så gladchocken i i kassan då bägge paren gick på slutrean; 30% på reapriset.

Noterat annars på stan; Den här torr och värmeböljechocken har gjort något; det var gråmulet, regnade och alla såg glada ut.. Man lär sig alltid något nytt; även att sakna regnväder.


Av maricici - 9 augusti 2018 15:25

här sitter man alltså med en axel som känns som den hoppat ur led och det innebär att jag får säga tack och hej till sensommarfesten inne i stan som jag tänkte besöka..

Typiskt när något infaller samtidigt som min lediga helg.  

Kommer inte på att jag gjort något speciellt, det blir så här ibland, det bränner till som någon riktat en eldkastare mot ryggen och så kör det igång. Jag stod och diskade när det inträffade..

Och förra gången stod jag och strök tvätt när det brände till i revbensfästena.Planerar i alla fall att tillbringa helgen i sängen med någon bok, ett korsord och Toon Blast på mobilappen.


Av maricici - 6 augusti 2018 12:45

satt och pratade med en kompis om jobbmöjligheter och frågade vad hen gjorde numera; svar; nyligen entledigad från ett vikariat på grund av övertalighet..

Kom fram till den gemensamma lösningen att det inte behövs en fastanställning så nära pensionen, med barnen utflugna så blir det inte så mycket utgifter, man kan vicka ihop till lite matpengar och sedan är det klart.

Och vi ses inom äldreomsorgen  

Den äldre grabben tittade på TV, han satt som klistrad vid något som visade sig vara någon amerikansk variant av hela Sverige bakar sänt från en satellitkanal..

Ett väldigt sympatiskt program med risiga cupcakes och kollapsade enhörningstårtor..

Man kände sig som hemma på något sätt.

Och i dag;

Värmeböljan har äntligen släppt taget och högsommarvärmen med den. 12 grader på morgonen och på detta en frisk höstvind. Och jag stod ute på bron och tyckte att det var skönt.

Enda nackdelen är att badvattnet i sjön börjar kallna och snart är det väl nere på 16 grader igen.

En ny dag, en ny vecka och början på en händelselös transportsträcka som det känns.

Bra!

Vi har haft tillräckligt med dramatik med skogsbränder och extrem risk för skogsbrand på andra sidan gatan så det räcker för ett tag. Plus den energi det tar med grabbarna hemma i tre hela veckor.

Det behövs en sövande återhämtning ett tag.

Av maricici - 2 augusti 2018 21:18

Läste det ofattbara

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7lAmm4/eric-20-med-downs-syndrom-skots-till-dods-av-polis



I en gul villa inhängad av ett grönt stängsel med låsta grindar. Det fick vi genom kommunens bostadsanpassing då grabbarna var rymmningsbenägna som små. Och säkerhetskedjor på ytterdörrar, dom är reglade nattetid så ingen ska försvinna medan vi sover. Men egentligen så behövs det inte numera, dom går ingenstans..

Och se så fort det kan ändras..

Den äldre grabben är uppselt i kväll, farsan har installerat en TV i sitt sovrum och det ser nytt och udda ut. Han tjoar, hoppar runt och rycker tag i våra händer och drar-vi måste komma och titta!

Tänker på vad som skulle kunna hända om han var ensam på rymmen där ingen känner honom..

Försöker undvika att läsa på nätet, finns ingen anledning att gräva ner sig i udda kommentarer.

 Muttrar något om Doktor Glas; "Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst."

Javisst, så måste det vara...

Den äldre grabben tjoar och dansar runt med några salta kex-dessvärre brorsans som han sparat till i kväll.

Plockar åt mig kexen och upprepar att det är lillebrors, du har ätit upp dina och på något sätt så lyckas jag göra mig förstådd.

Tänker på honom som gick ut på morgonsidan för att aldrig komma tillbaka..  

Finns säker någon logik i att man plockar med en av sina leksaker- tänker på en orolig pappa som letar och möts av detta dödsbesked..

Vad hände?

Nej, jag är inte arg på polisen, det tjänar inget till, men jag vill ha en utredning och rutiner så att det inte upprepas.

Våra barn ska känna sig trygga ute i samhället även om dom ser ut och rör sig annorlunda..


Tittar på en knallgul vattenkanon som ligger på gräsmattan..

Tittar neråt och upptäcker ett par solkiga vita jeansshorts-mina

Vitt till vardags-hur dum kan man bli?

Det är två svarta fläckar strax under linningen-

sorgfläckar.

Av maricici - 2 augusti 2018 00:02

  Men det hanns inte med.

Men välkommen Augusti, och lite mera regn är väl inte att hoppas på?

Bara klimatnoja där man sitter ute i bara t-shirt på Svalbard, värmerekord på 50 plusgrader väntas i sydeuropa och i Kalifornien rasar skogsbränder som vida överträffar våra..

Får bli dom vanliga hållpunkterna Bondens marknad och Surströmmingspremiären.

På bondens marknad köper jag bär som jag inte hann plocka själv, förra året lite lingon och i år blir det nog blåbär då det torkat bort på mitt eget blåbärsställe. Och så lägger jag in en beställning på kött från en bonde nära mig.


Och så har sambon krånglat med detta i dag;

 

Det ska sitta en TV i mitten där. Beställd på nätet, fick hem fel modell, ringde kundtjänst och efter lite surr så fick han byta på Elgiganten inne i stan istället för att skicka tillbaka. Väl framme så hittade dom inte orderbekräftelsen på data, sambon kollade sina mail och där fanns det inte heller. Försäljaren ringde kundtjänst som skickade orderbekräftelsen och så bytet; fanns en TV på lager av den beställda men emballaget var brutet. Dom hade bara haft upp den till beskådan, så okej då det gick väl bra. Väl hemma igen så fattades en liten detalj, strömkabeln.

Sambon spelade läpp vid det här laget men ska i alla fall åka och hämta den i morgon.

 


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards