Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2018

Köper hellre ett udda förslag..

Av maricici - 19 augusti 2018 15:00

än Donald Trumps konsekventa bu till svar..

https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/mp-forslaget-skatt-nar-du-storhandlar-med-bil/


Förslag på hur man blir mindre bilberoende behöver inte skrotas rakt av utan kan diskuteras och omarbetas, innan man slänger ut barnet med badvattnet.

Om man planerar sina inköp, till en gång i veckan i närbutiken och en gång i månaden på stormarknaden kanske det inte skulle behöva beskattas?

Och jag är den första att tillstå att det spricker, bröd och mjölk tar alltid slut före planerad tid.

Själv har jag inga problem med att gå 1 km till närlivs, men så ska jag hem med minst 5 liter mjölk i uppförsbacke och med artrosdrabbade axlar. Skulle sitta ganska bra med ett hyr-en-hoj system såna gånger.

Precis som jag är den förste att förstå att framför allt barnfamiljer går i taket då bränslepriserna höjs. Har själv varit i den sitsen med skiftarbete inom vården, inga allmnna kommunikationer som håller tidsmässigt och fyra barn. Den där sitsen då arbetsresor+barnomsorg gör ett stort hål i  heltidslönen.

Samåkning fungerar sällan där det i glest befolkat, antingen har dom andra redan börjat sina arbetspass eller också är det deras lediga dag.

Förmodligen heter lösningen vare sig höjd skatt, eller att göra en Donald Trump. Det måste helt enkelt diskuteras alternativ. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 21 jan 01:30

två avbrutna inbrottsförsök och en stulen bil och den misstänkte försatt på fri fot enligt polisen-händelse. Okej då.. Har inte varit så mycket på nätet i helgen så jag fick infon först genom grannsamverkansgruppen. Håll ögonen öppna. Okej. Dotte...

Av maricici - Fredag 18 jan 22:43

dom mår bara fint båda två. Den yngste satt och myste i den jättestora TV-soffan i samlingsrummet när jag ringde och frågade hur det gick. Och den äldre grabben hade skrattat hela vägen hem i taxin. Möjligen skrattade han hela vägen till banken med t...

Av maricici - Fredag 18 jan 07:26

- Nu åkte han   - Ja    Inte ofta jag inte är hungrig vid frukost, men ibland så händer det. Vid händelse av vinterkräksjukan och så nu. Tvingade i alla fall i mig en macka och försökte räkna upp fördelar med yngste grabbens permanenta flytt. K...

Av maricici - Torsdag 17 jan 22:19

Yngste grabben är glad och förväntansfull, han tycker det är hur spännande som helst och så ska han ju få komma hem på helgerna till att börja med.Och så har han fått sin nya säng som ska stå här hemma levererad i dag, den ser ut att ha fått godkänt....

Av maricici - Onsdag 16 jan 21:23

Sambon tar ut sin pension och jag fortsätter assistuppdraget för den äldre grabben till han hittat ett passande boende så kommer det att fungera ekonomiskt om vi ser över onödiga utgifter och.. Herregud vad många dom var när man börjar räkna, alltså ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se