Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2018

Köper hellre ett udda förslag..

Av maricici - Söndag 19 aug 15:00

än Donald Trumps konsekventa bu till svar..

https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/mp-forslaget-skatt-nar-du-storhandlar-med-bil/


Förslag på hur man blir mindre bilberoende behöver inte skrotas rakt av utan kan diskuteras och omarbetas, innan man slänger ut barnet med badvattnet.

Om man planerar sina inköp, till en gång i veckan i närbutiken och en gång i månaden på stormarknaden kanske det inte skulle behöva beskattas?

Och jag är den första att tillstå att det spricker, bröd och mjölk tar alltid slut före planerad tid.

Själv har jag inga problem med att gå 1 km till närlivs, men så ska jag hem med minst 5 liter mjölk i uppförsbacke och med artrosdrabbade axlar. Skulle sitta ganska bra med ett hyr-en-hoj system såna gånger.

Precis som jag är den förste att förstå att framför allt barnfamiljer går i taket då bränslepriserna höjs. Har själv varit i den sitsen med skiftarbete inom vården, inga allmnna kommunikationer som håller tidsmässigt och fyra barn. Den där sitsen då arbetsresor+barnomsorg gör ett stort hål i  heltidslönen.

Samåkning fungerar sällan där det i glest befolkat, antingen har dom andra redan börjat sina arbetspass eller också är det deras lediga dag.

Förmodligen heter lösningen vare sig höjd skatt, eller att göra en Donald Trump. Det måste helt enkelt diskuteras alternativ. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Torsdag 15 nov 15:47

och är inne på att i år blir det minsta möjliga jul. Både här och hos äldste grabben har sjukdomarna bra avlöst varandra och att ett stresspåslag på detta är det sista vi behöver. Äldste grabben blir kvar hemma i år och det känns som huvudsaken är at...

Av maricici - Tisdag 13 nov 07:26

t ex den om att årets lokala Lucia är inställd på grund av bristande intresse, den som handlar om grannbyns och den forna lillkommunens alltså. Och min gamla högstadieskola där tiderna alltså förändrats. Själv konstaterade jag att "tiderna förändra...

Av maricici - Söndag 11 nov 12:22


Man kan säga att vi firat hela helgen då sambon fick en önskad smörgåstårta i Fredags. Bara tillgänglig i glesbygdsbutiken fr o m denna dag och äts helst medan den är färsk om man ska ha någon glädje av den. Och det här fick han i dag:   Dusch...

Av maricici - Lördag 10 nov 15:23

Califorina wildfire wipes out much of one town, kills 9   Och det slutade dessvärre inte där utan bränderna fortsätter att rasa och hotar stora områden, städe rinräknat. Länk till CNN News med bildmaterial som ger en uppfattning om brändernas sto...

Av maricici - Fredag 9 nov 22:34


  Sov i ro.      

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se