Direktlänk till inlägg 14 augusti 2018
Ullmo frysta Turkiska. Många med miniattyrklor men jämna i storlek annars. En aning mera dillsmak vore önskvärt men dom var i alla fall ätbara.
Kompletterat med Västerbottenspaj och en grönsallad efteråt. På den andra bilden; En broccoli och ädelostpaj toppad med strimald rökt skinka, avsedd för icke kräftätarna i första hand.
Pajdeg lagom för en 24 cm diameters form:
3 dl vetemjöl
125 gram smör el margarin
½ tsk salt
2 msk vatten.
Blanda mjöl och salt i en form, skär kylskåpskallt matfett i små tärningar och smula ihop med mjölet. Tillsätt sedan 2 msk vatten och knåda ihop - låt degen vila en stund i kyl om den blivit varm och svårarbetad.
Tryck sedan ut den i formen och nagga botten med en gaffel. Ställ i frysen; 10 minuter för västerbottenspajen och 15 minuter för broccoli och ädelostpajen. Förgrädda i 225 graders ugnsvärme, lika länge som dom stått i frysen.
Fyllning Västerbotten:
3 dl gräddfil
3 ägg
200 gram riven Västerbottensost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar finmald.
Vispa ihop fyllningen, sänk ugnsvärmen till 200 grader och grädda i ca 30 minuter.
Broccoli och ädelostpaj
3 dl gräddfil
3 ägg
½ tsk salt
2 krm svarpeppar finmalen
½ tsk timjan torkad
400 gram broccolibuketter, frysta, tinade
150 gram ädelost typ Blå Castello
ev rökt skinka i strimlor
Tina broccolin och häll av överskottsvattnet. Vispa ihop ägg, gräddfil och kryddor. Lägg broccolibuketterna i pajskalet, smula ädelost över. Toppa ev med lite strimlad skinka och häll över äggstanningen. Gräddas som Västerbottenspajen men i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 |
30 |
31 | |||||
|