Ensparkibaken

Alla inlägg under juni 2018

Av maricici - 13 juni 2018 00:05

   Så hög som tisteln är så djup blir snön nästa vinter:

ca 150 cm.

Tack, då vet vi.

Av maricici - 10 juni 2018 15:43

så går man ut i solen och upptäcker att världen inte är så dum ändå. Trots nätmilisen...

Blommor och kart på physallisplantan, första Västeråsgurkan har mognat, trevliga grannar, glada grabbar som vill hjälpa till att kratta upp resterna efter häckklippningen, morötterna har börjar bilda blast och över alltihopa skiner solen.

Små förtret som att samma physallis har fått bladlöss, att allt kom upp utom morötterna 2017, i år är det tvärtom, bara morötterna har dykt upp och så lite rädisor och salladsblad..Runt midsommar ska du se att det tar fart sa en gammal vis man som promenerade förbi på gatan och passade på att byta några ord.

 Sms;et från Grannsamverkan där man varnas för inbrott i garage och förråd.. Rör inte mitt förråd, där har jag mina vap, eh verktyg en eldriven häcksax och en motorsåg!

Grabbarna vill ha mat; stark korvgryta och couscous till. Använder grillbrickan med diverse korvar, eldningsförbudet i skog och mark har utökats till frivilligt grillförbud på egen tomt för rätt många, gräsmattorna är snustorra.

Hackar, lök, vitlök och chili och kom på att det var visst jag som sökte konfrontation.

Då så...

Skär korv och konstaterar att som vanligt hade dom fel i sak men jag kan inte påstå att jag blev påhoppad direkt..


Slänger ihop krossade tomater, vatten, korv, lök, vitlök, chili, flytande honung och salt i en gryta.

Muttrar något om sviktande minne och att ha uppnått ålder då det är dags att pensioneras..

Den äldre grabben har också en konfrontation, med sin syster som tycker att ska han städa kylen ska han inte slänga fullt ätbar rökt skinka bara för att det var ett öppnat paket.

Lyckas avleda per lågaffektivt, inte alltid det lyckas fast ibland så..

Kokar upp vatten och salt och häller i couscous..

Ger grabbarna den hjälp som behövs, tar min mattallrik och sätter mig på altanen-min favoritmatplats med utsikt över bergen..

Katten jamar och vill ut-hon låter ledsen..

Ber henne hålla ut två veckor till och hoppas att benet har läkt till dess.

Hon haltar inte längre i alla fall.

Fast hon är lite långsammare i starten än vanligt.


Sommarlåtar; minns plötsligt en gammal TV-serie Mona och Marie. Har för mig att just den här låten var seriens ledmotiv. Söker i SVT öppet arkiv men hittar inget..

Här är låten i alla fall:


Av maricici - 7 juni 2018 08:25

   Postade en efterlysning på byns anslagstavla på Facebook och fick svar omgående av en orolig matte som haft sin katt borta ett dygn. Nu fick han i alla fall sin efterlängtade biltur, placerad i en transportbur och är lyckligt återförenad med sin familj.  


Av maricici - 6 juni 2018 12:47

    Konsten att ta en snygg familjeselfie     

Av maricici - 6 juni 2018 12:24

s  

Har haft en okänd kompis på besök på förmiddagen. En vädligt social cuddlycat som absolut skulle med oss in, och envis som sju var han. Fick avleda hans uppmärksamhet genom att kasta en leksaksråtta som han jagade ifatt medan

vi smet in. Jag skulle ta bilen och handla, öppnade dörren, tittade mot passagerasätet där det satt en glad katt.

Puttade ut honom och han klev in igen innan jag hann stänga dörren. Till sluta så låg jag vikt över ratten och orkade bara skratta.  

Id; en välskött, nyfiken och social ungktt som har ett hem inte allt för långt bort.

Såna där charmiga filurer som måste lära sig att dom har ETT hem och EN matskål.

Och det är inte här-sorry, grabben  

Och i den stora pumpsprayflaskan-såpvatten, det miljövänliga alternativet mot små gröna bladlöss som är tamigtusan överallt i år.

 

I varukorgen.. Det enda som grämer mig är att jag inte kan smaka.


Av maricici - 5 juni 2018 19:04

Glassmärket Ben&Jerry. Är nämligen allergisk mot hasselnötter och alla deras glassar kan innehålla spår av..

Innebär att dom tillverkas på samma produktionslinje och en mikroskopisk mängd hasselnöt kan ha kommit med av misstag. Räcker för att utlösa en allergisk reaktion och jag undviker gärna att drabbas av ett Quinckeödem igen..



Annars så har mina barn en mångårig favorit

 

den som brukar varvas med GB Sandwich och Magnum strawberry för omväxling.

Personligen så gillar jag glass med smakbrytning och beklagar att den som ser så god ut innehåller spår av nötter och håller mig till min nya favorit GB Big pack Banana Split.



Av maricici - 4 juni 2018 09:05

15 grader och en nordanvind på 14 sekundmeter utomhus, inte förvånande då det är precis där den lokala bondepraktikans järnnätter stod. Alltså en kylig period med överhängade risk för nattfrost för den som inte är bekant med bondepraktikan. Inte plantera ut något ömtåligt före den 10;de Juni var mammas regel.

För övrigt så känns det rätt skönt med väderomslaget, folk började se så lättirriterade ut i den konstanta värmen, åtminstone på Twitter..

Kommer att tänka på min barndoms kioskdeckare i pocketformat, där var det alltid en tryckande värmebölja över staden som upptakt till allmänt galet beteende och seriemord och en amerikansk polisstation som förberedde sig på att jobba övetid..

Ibland är sociala medier så otroligt jävla tröttsamma att man bara lämnar dom och går...

  



Av maricici - 4 juni 2018 08:30

Det gällde vår andra katt allså. En av många som har svårt att hålla vikten efter kastrering och efter en stillsam vinter inomhus hon började närma sig en farlig övervikt för en liten katt när vi satte igång med dieten;

Hill's Feline Weight Management Metabolic

Och nu efter 6 veckor har hon knappt 1 kg kvar till den första målsättningen 4 kg. Dieten har varit sträng med inte en avvikelse från rekommendationerna, 30 gram torrfoder och en halv påse våtfoder under 24 timmar och hon kan inte påstå att det smakar bra.   Den andra katten som råkar vara normal på gränsen till underviktig älskar den däremot och det är ett jäkla trixande med matskålarna för att dom inte helt kallt ska byta med varandra.


Och hon med halv undervikt och ett benbrott under läkning har börjat vara ute korta stunder under övervakning. Vad ska man säga om det? Att hon hatar att bli rastad och inte får gå dit man helst vill och vara ute hur länge man vill.  

Och att alla hoppas att det ska vara hyfsat läkt vid återbesöket den 25/6 kl 9:00 - det kommer i vart fall inte att hända om hon får löpa fritt utomhus.

Check; Glöm inte att fylla på dietfoderförrådet, inköpsställe samma smådjursklinik.




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards