Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 26 juni 2018

När man gått i semesterläge..

Av maricici - 26 juni 2018 23:30

så förbereder man sig för mötet där man skulle avhandla atypisk autism och habilitering med att fokusera på a) mötet med dottern på stan med lite shopping och sitta nere vid hamnen och käka glass i värmen som återvänt och b) bilderna på syskonbarnens, nej hela Sundsvallsfamiljens nya medlemmar; Popcorn och Sötnos, två kaninungar på 7 näpna veckor..

Och tänker att nu är det bara tre dagar kvar..

Och går ut och passar på att vattna grönskan innan bevattningsförbudet drar igång, det börjar bli ont om grundvatten nu..

Den äldre grabben var också med på trädgårdsarbetet, allt som heter rinnande vatten fashinerar..

Sedan så plockade vi dom första mogna trädgårdssmultronen. Och satte upp en fågelskrämma till- när en stor fejktjäder inte räcker till, ta en glittrande färggrann fejkpapegoja och häng upp på väggen bredvid..


Borde jag säga något om människans ursprung och vem räknas som svensk och inte som utfyllnad?

Tycker inte att det är så viktigt egentligen, den där DNA-analysen som ska fastställa det yttersta ursprunget som jag och systrarna kommit över hänger faktiskt ihop med släktforskning..

Mamma släktforskade medan hon levde och var aktiv. Väldigt kul och intressant, tills jag fick ärva alla papper och såg vilket jobb det var.

Har gått igenom pappren en gång, försökt minnas vad jag lärt mig om konsten att identifiera via släktnamn och känner att  det finns inte tid inom den närmaste tioårsplanen i vart fall..

För övrigt så har vi inga spännande anfäder att berätta om, bara strävsamma nybyggare så långt ögat når bakåt i tiden, eventuellt några samer från Åsele lappmark på pappas sida (lite oklart där då Åsele sockenkyka brann ner till grunden en gång och med den alla kyrkoböcker med inskrivna församlingsbor) och där slutar alla spår.  Detta om frustrationer släktforskare kan råka ut för.

Ska kanske vara Britta Kajsa Karlsdotter (Anundsjsömens skapare) som intresserar åtminstone  kulturintresserade handarbeterskor, och stackars Tjuv-Bjäta (Beata) som slutade på galgbacken. Finns en historisk roman baserad på den och andra händelser; Tjuvens dotter av Bo R Holmberg. Har bara läst ett provstycke ur boken och kan därför inte resencera den, men det såg ut att vara godkänd..

Däremot är vi nog inte släkt med Gustav III som påstods av dom äldre. Bakgrunden kan vara en man född 1700-något som hittades på KB iStockholm, (uppgifter om honom alltså) ett barnhemsbarn med bara ett nummer i rullorna och föräldrar okända.

Och där slutar alla spår..

Och jag kom på att jag har en massa intressant läsning inför semestern-böcker som ankynter till mammas släktforskning.

Och att skapa struktur är a och o vid atypisk autism-alltid något att spinna vidare på.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards