Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2018

Av maricici - 17 maj 2018 00:15

Något som saknas i dag och det är gamla tiders konservsvärmeri. På sommaren hade man inte tid och lust att laga mat och då var det att använda burkkonserver som gällde. Upphittat i gamla Husmoderns köksalmanacka på antikvariat och ur minnesbanken barndomsfacket.

Gjorde i alla fall en snabb sallad på burkskinka i dag, en bortglömd sjuttiotalare.


För fem pers behövs det;

500 gram pasta fusilli

1 burk konserverad skinka

3 stora röda äpplen

ca 3 hg herrgårdsost


Koka pastan enligt ansvisning på förpackning, och tärna skinka, ost och dom skalade äpplena under tiden. Kyl pastan i durkslaget unde rrinnande vatten och blanda önskad mängd i salladsskålen (kan bli lite över)

Servera med färdig dressing på flaska.

Själv valde jag Rhode Island medan övriga familjen föredrog en klassisk majonäsdressing.


 

Dotterns yoghurtbullar att tugga på till (recept kommer senare)


Musik till maten:

Av maricici - 17 maj 2018 00:00

förväntade 15 grader i morgon istället för 24 - 28+ som det varit dom senaste dagarna.

Har i alla fall varit ute och försökt jobba lite i trädgården, gjort om altanen från vinterförråd till uterum, krattat upp dom sista löven, snyggat till ett par rabatter och sått lite frön i pallkragen rädisa, spenat, frisesallad och sommarmorot och sen återstår det att se om det blir något resultat. Förra sommaren försvann det mesta till proppmätta sniglar. Kan tänka mig om dom kunde tala skulle dom påpeka att dom trodde jag gillade amfibier, insekter och sånt och tacka för god mat.

Hade för övrigt en dust med trädgårdsmyrorna som börjat bygga bo i pallkragen i dag.

Dom attackerade mina händer och armar under stridsropet; Det här är mitt land!

Inte alls, JAG byggde detta land och försvinn från min pallkrage!

Tror jag vann matchen i alla fall för nu är det sått och övertäckt med fiberduk.   Sambons t-shirt; det idealiska värmeböljeplagget.  Samt sambons undran över den där graderoben med fler toppar än han haft i t-shirts under sin livstid.. Finns ingen i modell oversized,därför..


Årets  första sommarlåt; musik till arbetet:


Av maricici - 12 maj 2018 00:29

   Vattnet börjar sjunka undan lite nu.

Längtar till badsäsongen börjar så här i vårvärmen.

 

Var en trädgårdsstol, och inget vet hur långt den har rest med vågorna.

Dottern såg när den spolades upp tidigare i veckan.

 

Naturandar..


  

Och hemma håller katten på att få spel för att hon inte får gå ut och

hotar dra med oss i fallet tror jag.

Men tyvärr, måste ha klartecken från sin veterinär innan det blir aktuellt.

Benet ska kontrollröntgas i slutet av nästa vecka och vi hoppas att det gått bra.

Hon hoppar på dörrhandtaget i obevkade ögonblick, vässar klorna mot min läsfåtölj och har t o m fångat en skogsmus som förirrat sig in på något sätt.

Hon väckte mig och sambon fyra på morgonen för att visa sitt byte.

  


Och nattmusiken:

Av maricici - 12 maj 2018 00:11

men det var nära att det inte gick, den äldre grabben påstod att han firat klart på sitt DV, dom sjöng för honom, fixade lasagne till lunch och så fick han ett stort chokladägg.

Men han tog emot presenterna i alla fall, ett par prydnadsgrejor och lite sommarkläder och så godiset

 

Potatischips med sour cream&onoinsmak

 

Och så födelsedagsfika, smörgåstårta, en prinsesstårta och lite småkakor (hann inte baka eget fika detta år.

 

Och pizzamiddag härifrån. Ett hamburgermål till födelsedagsbarnet och en familjepizza capricciosa till övriga.




Av maricici - 9 maj 2018 22:45

      Liljekonvaljkullen (växer massor av konvaljer där i början av Juni normalt) har blivit en ö.

Till höger sjön, till vänster, en liten å.

 

Augusti 2017

    

I dag

 

Privat gångbro över ån Augusti 2017

 

I dag

 

Lyckades hålla sig torr




Av maricici - 9 maj 2018 21:12

kan man ju också göra när man har några lediga timmar..

Var på badplatsen på andra sidan sjön i dag och där stod också det mesta under vatten.

Jämförelsebild skapad av dottern  

 

Har inte så många egna bilder, laddar nog upp dotterns senare.

 

Info till eventuella semesterfirare

    

Tappat mina solbrillor med styrka-igen!  

Överdragsbrillor som är svettiga och obekväma i reserv.

 

Filter; Motljuskorringering och fusksolbränna.

 

Av maricici - 7 maj 2018 21:15

      Hela sandstranden ligger under vatten

 

Så här

 

Jämförelsebild

   

Närmar sig grillplatsen som ligger i ett motlut

 

Iskross närmast land


Av maricici - 7 maj 2018 09:30

  Och varför man ser ut så här nu på morgonen beror väl mest på att man hann inte med ordinarie sändningstid utan satt uppe till 02:00 och tittade och ändå hann man bara med halva programmet...

Och var uppe klockan 06:00 för att skicka iväg grabbarna till DV..

Priset man får betala för ett samhällsengagemang..

Inget är som sagt var gratis.


Fick hur som helst inga ahaupplevelser om var jag ska lägga min röst, om man inte räknar med att jag ska lägga den DÄR, på vissa korrigeringar av samtliga.

Och nu är jag för trött för att minnas alla.

Men ett; Höjda sjuksköterskelöner kommer inte att lösa någon vårdkris (tror det var till (M), för det fattas personal inom alla kategorier och speciellt inom äldreomsorgen. Vårdkrisen i Norr är inte bara sossarnas eller bara oppositionens fel, utan beror delvis på mindre skatteintäkter från ett litet befolkningsunderlag.. I Norrland talar vi fortfarande om att göra staten till huvudman för vården för en jämnlik vård över hela landet (M ochC)

Angående fler heltidsjobb inom sektorn (Var det SD?) så är jag ju personligen för 6 timmars arbetsdag, inte för att vi är lata och vill gå på bidrag utan för att det är ett både fyskiskt och framför allt psykiskt krävande jobb att ansvara för andras liv, hälsa och välmående. Inte alla röstar för, men dom som gör det är oftast medlemmar från barnfamiljer med erfarenhet av hur splittrad man kan uppleva sig när man inte orkar vara på topp både hemma och på jobbet.


Integration, "vår viktigaste valfråga"( mångas åsikt ) och min fråga är hur man prioriterar valfrågor som mer eller mindre viktiga? Alla frågor är väl viktiga på sitt sätt; det kan "gammal tant har för liten slant" hålla med om...

Får väl ge (M) rätt i att ingen kan gå hemma på bidrag år efter år med mitt förbehåll att det är ur deras egen synvinkel. Ingen människa mår i grunden bra av att gå sysslolös (läs självbilden som ej behövd) och är man dessutom isolerad från den sociala helheten så känns det än värre. En erfarenhet som grundar sig på alla långtidsarbetslösa jag mött.

Sen så undrar jag förstås vad det var för "låtsasjobb" han pratade om agående kvinnorna i gruppen, dom inom äldreomsorgen, dom som startar eget?

Var det asylsökande han försökte berätta om så är det inget låtsas utan en viktig del som heter intregration, en förutsättning för att gå vidare. Speciellt för många av just kvinnorna.


Sedan kom frågan om vem som ska betala skatte och bidragssänkningar och jag måste hålla med (V) att det får dom ekonomiskt svagaste gupperna betala genom att avstå från ännu mera..

Sagt av erfarenhet från förra mandatperioden som slog hårt mot långtidssjukskrivna, handikappade och ensamstående föräldrar. En del av oss var också med och betalade ideellt, ett par nya chinos till examen för tonåringen, lite julmat basic till barnfamiljen, basic receptfritt medicinförråd till nyanlända,livsviktig medicin till sjukpensionären vars högkostnadsskydd gått ut, blöjor och modersmjölkersättning till varannanhelgspappan, regnkläder till mellanstadieelven som inte kunde vara med på skolutflykten annars, en matkasse till ännu en drabbad småbarnsfamilj.. Listan kan göras hur lång som helst.


Och till sist så fastande jag i frågan om man kan leva på 15000 i månaden (ställd till C), enligt riksnormen ja men det är mera komplicerat i vÄrkligheten, beroende på t ex boendekostnad, antal familjemedlemmar, var i Sverige man bor (t ex är bil ett måste i Norrlands inland om man ska komma från sin bostadsort övht, befolkningsunderlaget igen; det lönar sig inte att ha en buss som går varannan timme med två eller tre passagerare på vissa turer)

Och nu spelar mycket in, t ex miljöpåverkan (mitt personligt dåliga samvete) Snabbtåg från en stad till en annan är ett jättebra alternativ (förutsatt att dom fungerar), inte minst för att man kan både studera och söka jobb på annan ort utan att flytta, MEN det hjälper inte när man har mellan 4 och 8 mil till närmaste tågstation och en elbil är desvärre en ekonomisk investering man inte har pengar till i dom här avkrokarna..

Se där ja, nu lämnade jag också fattigdomsfällan och halkade in på miljön men som (MP) så väl uttryckte det så behöver vi inte oroa oss för några jobb om vi inte har någon planet kvar.

Det vanliga bibliskt/apokalyptiska scenariot med en profet som talar för döva öron..


Tittar på Spotify; "Your discover weekly" och fastnar för den första föreslagna, precis så deprimerande som omstädnigheterna kräver:



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards