Direktlänk till inlägg 20 maj 2018
Att ingen Mexicanare skulle känna igen recpetet kan inte hjälpas, det är mitt och det är gott.
Recept för en stor sats, överblivet passar bra att frysas ner.
800 gram nötfärs
1 stor gul lök
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
3-4 skivor konserverad jalapéno
2 köttbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
Börja med att hacka lök och finhacka chilin, stek sedan mjuk på svag värme,
skala vitlöksklyftorna och pressa över med en vitlökspress.
Öka värmen, lägg i färsen i omgångar och bryn till den får lite färg.
Häll sedan i tomaterna, jalapenon och buljongtärningar och kokoihop i cirka 20 minuter.
Häll sedan i bönorna i tomatsås, värm på och servera.
Gillar man bönor kan man öppna en burk naturella vita bönor, eller mixa med fler sorter, t ex svarta och kidney
och servera som tillbehör.
Sallad på isberg, ruccola, tärnad gurka och tomatklyftor och så lite ris till.
Musik till maten; alltid!
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
|