Direktlänk till inlägg 17 maj 2018
Något som saknas i dag och det är gamla tiders konservsvärmeri. På sommaren hade man inte tid och lust att laga mat och då var det att använda burkkonserver som gällde. Upphittat i gamla Husmoderns köksalmanacka på antikvariat och ur minnesbanken barndomsfacket.
Gjorde i alla fall en snabb sallad på burkskinka i dag, en bortglömd sjuttiotalare.
För fem pers behövs det;
500 gram pasta fusilli
1 burk konserverad skinka
3 stora röda äpplen
ca 3 hg herrgårdsost
Koka pastan enligt ansvisning på förpackning, och tärna skinka, ost och dom skalade äpplena under tiden. Kyl pastan i durkslaget unde rrinnande vatten och blanda önskad mängd i salladsskålen (kan bli lite över)
Servera med färdig dressing på flaska.
Själv valde jag Rhode Island medan övriga familjen föredrog en klassisk majonäsdressing.
Dotterns yoghurtbullar att tugga på till (recept kommer senare)
Musik till maten:
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
|