Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 7 maj 2018

Dagen efter en partiledardebatt..

Av maricici - 7 maj 2018 09:30

  Och varför man ser ut så här nu på morgonen beror väl mest på att man hann inte med ordinarie sändningstid utan satt uppe till 02:00 och tittade och ändå hann man bara med halva programmet...

Och var uppe klockan 06:00 för att skicka iväg grabbarna till DV..

Priset man får betala för ett samhällsengagemang..

Inget är som sagt var gratis.


Fick hur som helst inga ahaupplevelser om var jag ska lägga min röst, om man inte räknar med att jag ska lägga den DÄR, på vissa korrigeringar av samtliga.

Och nu är jag för trött för att minnas alla.

Men ett; Höjda sjuksköterskelöner kommer inte att lösa någon vårdkris (tror det var till (M), för det fattas personal inom alla kategorier och speciellt inom äldreomsorgen. Vårdkrisen i Norr är inte bara sossarnas eller bara oppositionens fel, utan beror delvis på mindre skatteintäkter från ett litet befolkningsunderlag.. I Norrland talar vi fortfarande om att göra staten till huvudman för vården för en jämnlik vård över hela landet (M ochC)

Angående fler heltidsjobb inom sektorn (Var det SD?) så är jag ju personligen för 6 timmars arbetsdag, inte för att vi är lata och vill gå på bidrag utan för att det är ett både fyskiskt och framför allt psykiskt krävande jobb att ansvara för andras liv, hälsa och välmående. Inte alla röstar för, men dom som gör det är oftast medlemmar från barnfamiljer med erfarenhet av hur splittrad man kan uppleva sig när man inte orkar vara på topp både hemma och på jobbet.


Integration, "vår viktigaste valfråga"( mångas åsikt ) och min fråga är hur man prioriterar valfrågor som mer eller mindre viktiga? Alla frågor är väl viktiga på sitt sätt; det kan "gammal tant har för liten slant" hålla med om...

Får väl ge (M) rätt i att ingen kan gå hemma på bidrag år efter år med mitt förbehåll att det är ur deras egen synvinkel. Ingen människa mår i grunden bra av att gå sysslolös (läs självbilden som ej behövd) och är man dessutom isolerad från den sociala helheten så känns det än värre. En erfarenhet som grundar sig på alla långtidsarbetslösa jag mött.

Sen så undrar jag förstås vad det var för "låtsasjobb" han pratade om agående kvinnorna i gruppen, dom inom äldreomsorgen, dom som startar eget?

Var det asylsökande han försökte berätta om så är det inget låtsas utan en viktig del som heter intregration, en förutsättning för att gå vidare. Speciellt för många av just kvinnorna.


Sedan kom frågan om vem som ska betala skatte och bidragssänkningar och jag måste hålla med (V) att det får dom ekonomiskt svagaste gupperna betala genom att avstå från ännu mera..

Sagt av erfarenhet från förra mandatperioden som slog hårt mot långtidssjukskrivna, handikappade och ensamstående föräldrar. En del av oss var också med och betalade ideellt, ett par nya chinos till examen för tonåringen, lite julmat basic till barnfamiljen, basic receptfritt medicinförråd till nyanlända,livsviktig medicin till sjukpensionären vars högkostnadsskydd gått ut, blöjor och modersmjölkersättning till varannanhelgspappan, regnkläder till mellanstadieelven som inte kunde vara med på skolutflykten annars, en matkasse till ännu en drabbad småbarnsfamilj.. Listan kan göras hur lång som helst.


Och till sist så fastande jag i frågan om man kan leva på 15000 i månaden (ställd till C), enligt riksnormen ja men det är mera komplicerat i vÄrkligheten, beroende på t ex boendekostnad, antal familjemedlemmar, var i Sverige man bor (t ex är bil ett måste i Norrlands inland om man ska komma från sin bostadsort övht, befolkningsunderlaget igen; det lönar sig inte att ha en buss som går varannan timme med två eller tre passagerare på vissa turer)

Och nu spelar mycket in, t ex miljöpåverkan (mitt personligt dåliga samvete) Snabbtåg från en stad till en annan är ett jättebra alternativ (förutsatt att dom fungerar), inte minst för att man kan både studera och söka jobb på annan ort utan att flytta, MEN det hjälper inte när man har mellan 4 och 8 mil till närmaste tågstation och en elbil är desvärre en ekonomisk investering man inte har pengar till i dom här avkrokarna..

Se där ja, nu lämnade jag också fattigdomsfällan och halkade in på miljön men som (MP) så väl uttryckte det så behöver vi inte oroa oss för några jobb om vi inte har någon planet kvar.

Det vanliga bibliskt/apokalyptiska scenariot med en profet som talar för döva öron..


Tittar på Spotify; "Your discover weekly" och fastnar för den första föreslagna, precis så deprimerande som omstädnigheterna kräver: 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 21 jan 01:30

två avbrutna inbrottsförsök och en stulen bil och den misstänkte försatt på fri fot enligt polisen-händelse. Okej då.. Har inte varit så mycket på nätet i helgen så jag fick infon först genom grannsamverkansgruppen. Håll ögonen öppna. Okej. Dotte...

Av maricici - Fredag 18 jan 22:43

dom mår bara fint båda två. Den yngste satt och myste i den jättestora TV-soffan i samlingsrummet när jag ringde och frågade hur det gick. Och den äldre grabben hade skrattat hela vägen hem i taxin. Möjligen skrattade han hela vägen till banken med t...

Av maricici - Fredag 18 jan 07:26

- Nu åkte han   - Ja    Inte ofta jag inte är hungrig vid frukost, men ibland så händer det. Vid händelse av vinterkräksjukan och så nu. Tvingade i alla fall i mig en macka och försökte räkna upp fördelar med yngste grabbens permanenta flytt. K...

Av maricici - Torsdag 17 jan 22:19

Yngste grabben är glad och förväntansfull, han tycker det är hur spännande som helst och så ska han ju få komma hem på helgerna till att börja med.Och så har han fått sin nya säng som ska stå här hemma levererad i dag, den ser ut att ha fått godkänt....

Av maricici - Onsdag 16 jan 21:23

Sambon tar ut sin pension och jag fortsätter assistuppdraget för den äldre grabben till han hittat ett passande boende så kommer det att fungera ekonomiskt om vi ser över onödiga utgifter och.. Herregud vad många dom var när man börjar räkna, alltså ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se