Ensparkibaken

Alla inlägg under mars 2018

Av maricici - 22 mars 2018 20:47

Vi tror inte att världen styrs genom några konspiratörer, utan det handlar helt enkelt om vad vi brukar kalla systemet, alltså sammanfattningsvis hur världen ser ut och styrs..

Och vad jag vet så finns det inga kollektiva tankar runt detta, utan det är upp till var och en att dra sina slutsatser, om man vill och orkar för egen del.

Personligen så kan jag reflektera över att världsekonomin är något som hänger ihop som små kuggar i ett urverk där det är av vikt att alla fungerar..Sedan drar jag inte några slutsatser runt detta, utan ägnar mig åt här och nu, alltså det som äger direkt relevans, helst för egen del..

Möjligen att alla ens handlingar får konsekvenser, omedelbara eller vittgående..

Har kanske mera med logikens lag än en universell karmalag att göra..

Om varför det är viktigt att analysera och förutse, helst innan man går till handling.

"If you can´t do the time, don´t do the crime..

En Amerikansk brottsbekämpningsdevis som är tillämpbar även inom andra områden.........


"Livliga" diskussioner på nätet i dag med ett avslutningsvis i bloggformat.




Av maricici - 21 mars 2018 19:45

åtminstone på gatorna som är ömsom snöfria, ömsom sörja och ömsom översvämmade. Åtminstone på solsidan..

Undrade hur jag skulle komma förbi den där översvämmade gatstumpen och gjorde som så att jag följde framförvarande i spåren- med två hjul uppe på trottoaren. Undrar vad vi gjort om det inte varit fotgängarfritt, stannat och väntat eller fortsatt och dränkt hela underredet?   Och än är det bara på tredje-frjärde dagen med töväder. Vi kommer att få byta bilar mot båtar om det här fortsätter.

Men det blir snöfritt i år också och det är ju bra.

Sen har jag inte hunnit ta någon aktuell bild på mina udda strumpor utan fick ladda upp förra årets bidrag med försäkran om att här rockar vi sockorna 365 dagar om året..

Lade upp bilden på twitter i alla fall, väl dold under mitt "kan innehålla stötande och känsligt material" filter, och ska man tro vissa tidningsrubriker så var det väl inte helt fel  

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oR842j/foraldrar-forsokte-stoppa-rocka-sockorna-firande-pa-forskolan

Fråga inte mig vad dom fått för sig, som förälder vet man bara att det finns folk till allt och blir inte speciellt förvånad.

Vad det övriga beträffar så retweetar jag aldrig känsligt och stötande material, men folk har ju som sagt var olika preferenser..   Och om jag ska beskriva Twitter med ett par meningar så styr du själv innehållet i ditt flöde genom att välja både vilka du vill följa och dina följare. (Man kan även blockera sånt man inte alls vill se och tillfälligt stänga av retweets om man tycker någons ämne börjar bli jobbigt) 

Själv har jag som sagt var ett rätt mixat innehåll med hela politiska skalan från högra högerkanten till vänstra vänsterkanten, diverse nyhetskanaler både svenska och utländska, satanistiska sidor, konstsidor, erotic art, alla funkisförbund etc, detta för att undvika att fastna i en bubbla.

Men nog om detta.

Dags att packa yngste grabbens väska för hans bortavistelse, tvätta det sista som den äldre grabben bara måste ha med i sin på fredag, komma ihåg att jag har tid för provtagning 8:00 i morgon och ska vara koffeinfri från midnatt och fram till dess. En arbetsmorgon med kaffeabstinens med andra ord.  


Och på Spotify rullar:







Av maricici - 21 mars 2018 00:17

Sitter och läser en bok innan läggdags.

The Satanic Scriptures av Peter H. Gilmore..


Är inne på stycke; " Being guided solely by "whatever it is, I´m against it", means that you are enslaved to the people whom you oppose, as they determine what your reactions will be. The Satanist, who naturally sees himself as his own God, does not generally care what other people think about him."

Kapitlet var Rebels without Cause.

Bara en liten reflektion om att texten kan läsas åt två håll; har någon en åsikt som låter udda i samhällets öron så betyder det nödvändigtvis inte att den är oseriös, och åt andra hållet; det här är inte grejen för "Motvalls kärring", eller människor som önskar frigöra sig från konventioner i största allmänhet utan det sitter där på ett naturligt sätt.

 


På Spotify just nu:


Av maricici - 20 mars 2018 07:30

 

Av maricici - 18 mars 2018 14:45

det är plusgrader ute och det droppar från taken..

Kan ju verka lite banalt men med dom snömängder som kommit här uppe i vinter börjar rätt många oroa sig för att vi aldrig ska få se någon sommar.

Kommer att tänka på den norrländska extremvintern 1867 när man körde med häst och släde över sjön på midsommarafton. Både här och på många andra ställen. En dåtida klimatkatastrof med missväxt och massvält som följd.

Och så illa tror jag inte att det blir.

Avslappnande New Age musik på en radiokanal..

Grabbarna har käkat nygrillad kyckling och pommes till lunch och är nöjda och belåtna.

Jag tittar tillbaka på inlägg från tidigare år..

För fyra år sedan; Var det valår, vi hade fått avslag på vår sista överklagan i högsta förvaltningsdomstolen och nu är det valår igen.. På nätet har vi kommit till punkten; där just din viktiga fråga inte nödvändigtvis behöver vara allas värsta huvudvärk. Sagt genrellt, utan att ta ställning för min egen synpunkt speciellt.


För tre år sedan; morgonchatt med familjen; ser likadant ut i dag.


För två år sedan; helgpasset har börjat-idag kör vi sista dagen på det. Och grabbarna ska vara hemma denna påskhelg; godisgömmor i pappersäggsformat är infröskaffade, vi har köpt två krukor minipåskliljor på livs och stället i köksfönstret och så har vi sått prydnadsgräs som kycklingarna ska stå i.

Inlägg två;Gå i polemik mot förutfattade meningar som dessutom ska ha rätt till varje pris, där har nog inte heller något förändrats.

Möjligen har jag börjat sovra lite bland debattörerna, såna där dödlägen är bara slöseri med tid och energi.

Och numera kan jag inte göra såna där akrobatiska övningar för egen del, mina artrosdrabbade leder har helt stelnat till. Och ändå mår jag bättre än någonsin psykiskt. Har nog att göra med människans förmåga till omstart och att anpassa sig.


För ett år sedan; Nästan likadant som i dag; fast det blev rostad fralla med smör till den ene och en varm macka med champinjonstuvning till den andre..

Sambon ska steka fläskkotletter till middag. Svenskt kött, givetvis. Gynnar svenska böder, hela landsbygden skall leva och dessutom är man bland dom mest restrektiva i europa med antibiotikan. Att alla inte har råd är jättetråkigt, speciellt det där med antibiotikan men att alla sympatislutar att köpa svenskt förändrar knappast läget. Vad som behövs är rejäla lönehöjningar för vissa grupper och att svenska köttbönder får fart på produktionen..

Att man sedan kan kombinera med att gynna svenska odlare var en annan sak. Hur många visste att man kan köpa svenskodlade bönor? Inte jag. Märket var visst Go Green-ska lägga det på minnet.





Av maricici - 18 mars 2018 10:01

åh, jag läser ett reportage ur den andliga tidningen Nära om en amerikansk forskare Dr Joe Dispenza. Det är inget hokuspokus utan handlar om energier, kroppens självläkande förmåga och människors ouforskade, ej utnyttjade potential.

Nu har jag bara skummat på ytan och har ingen åsikt om hur långt det är möjligt att hela sig själv, men visst ligger det något i att man kan påverka sin energi i negativ eller positiv riktning. T ex att kroniska stresstillständ påverkar så negativt att man åker in i väggen i fysisk bemärkelse (utmattningssyndrom) och att det kan ta tid att reparera skadan om stresstillståndet har varat en längre tid.

Men att gårdagens trolldom kanske blir morgondagens vetenskap är en intressant tanke.



Av maricici - 18 mars 2018 09:16

 


En fiffig anrättning där man blandar i sina egna råa grönsaker efter tycke och smak.

För fyra portioner behövs:

500 gram nötfärs

½ tsk salt

1 tsk malen svartpeppar

1 tsk malen spiskummin

1 tsk tomatpure

Matfett till stekning

1 liter vatten

2 dl valfri pasta

2 tärningar grönsaksbuljong

Valfria grönsaker till topping, t ex

majskorn

grovriven morot

strimlad purjolök eller salladslök

Strimlad paprika röd eller gul

Svarta bönor eller vita bönor

Ost till topping;

mozarella i portionsstorlek eller vanlig riven ost med lite smak, t ex gouda.


Stek köttfärsen smulig i en rymlig kastrull. Salta och peppra och krydda med spiskummin. rör in tomatpuren.

Häll i vatten och pasta och smula ner buljongen. Låt koka till pastan är färdig.

Lägg upp tillbehören i små skålar och låt var och en blanda efter egen smak.

Populärt framför allt hos mindre barn.




Av maricici - 18 mars 2018 00:57

 Angående debatt förbjud friskolor; när man plötsligt har ett gäng kristna på tråden som förfasar sig över a) genusforskning och b)sekularismen och icke könsuppdelningen i svenska skolor.. Då kan man ju fråga sig vad skillnanden är mellan dom och likasinnade muslimska friskolor..

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards