Ensparkibaken

Alla inlägg under februari 2018

Av maricici - 18 februari 2018 01:30

en läkarexamen för egen del alltså. Förmodligen så skulle svaret varit att lite enokisk läkekonst borde väl fixa detta, eller för all del en 94-årig yogalärarinnas livsenergi men det får bli en annan dag. Det är fullt tillåtet att ha kortare formsvackor bara man tar sig ur dom. Det blir gärna så efter en vecka fylld av vinterkräksjukor, akuta bronkiter, höga feberkurvor, rosslinga andetag, andfådda andetag och så en och annan hjärtinfarkt på detta.

Men sambon är i alla fall färdigbehandlad i kväll, samma kärl som krånglar hela tiden, blir nog en ny bypassoperation om detta inte håller. Just nu har han problem med organisationen och lilla vårdkaoset; är färdigbehandlad i Sundsvall, måste tillbaka till Ö-vik för att skrivas ut, kommer inte loss från Sundsvall för än efter deras eftermiddagsrond, kommer säkert att få stanna i Ö-vik till på Måndag..   Så såg han ut alltså, själv tyckte jag att han skulle passa på att njuta av friden och tystnaden, läsa ut sin bok och titta på TV. Jaså, bara fyra kanaler? Och riktigt urtråkiga såna?  

Jodå, vi saknar dig också, den äldre grabben påstår att bara du duger till att hjälpa honom att raka sig och den yngste frågar efter dig.   Puss o Kram  


Ser en kommentar på ett inlägg som jag glömt vad det handlade om, får gå tillbaka och titta. Jaha, den..

En lätt surrealistisk stämmning uppstår då jag utstrålar dagens dystra energi och Sista brevet från Likavaara-Frans på Spotify, men det får duga så..

Kunde ju ha nämnt min absoluta favorit Tom of Finland (gay) eller Samarel erotic pictures (speciellt Cyber metal love), men...

Nu kände jag bara för:


Av maricici - 16 februari 2018 16:30

Han passade på att få en liten hjärtinfarkt tillsammans med vinterkräksjukan natten mot Onsdag och ligger inne för övervakning just nu. Han påstods ha större besvär med vinterkräksjukan än infarkten vid förfrågan hos ansvarig sjuksköterska, men i dag orkade han i alla fall ringa upp själv och prata några minuter. Han väntar för närvarande på det symtomfria dygnet så han får komma till Sundsvall för hjärtröngen och vidare utredning (dom vill inte ha ditt smittan)

Blir av i morgon förmiddag om vi har tur.

Inga kaoskänningar denna gång tack o lov, ambulansen var här inom 15 minuter, förberedande vård sattes in, och personalen på avd 1 MAVA/EVA är både kunniga, rutinerade och lätta att prata med för anhöriga. En   till dom alltså.


Jag och yngste grabben börjar krya på oss men, dottern och den äldre grabben togs in på hälsocentralens akuttid i dag;

 

Det lät som dom höll på att host ut lungorna eller nåt och febern vägrade släppa taget. Yngste grabben som var tvungen att hänga på har skärmat av sig helt.

Dotterns prover visade på en virusinfektion och vi hoppas att läget är detsamma för den äldre grabben som vägrade provtagning i dag.

Hans vanliga   har ersatts med en   hela dagen. Inte ens ett efterbesök på pizzerian kunde ändra på den saken.

Förmodligen är han dyngdöless på att var sjuk och försöker berätta..  

 

Den långa vägen hem, fast den går i motsatt körfält. Bästa omkörningsrakan med kilometerlång sikt och så kommer dom här öppna fälten där älg och rådjur brukar dyka upp. Men idag syntes dom inte till. Dom lär väl vara insnöade i skogen, stackarna. Uppmätt snödjup hemma ; 123 cm.

 

Jag; Tisdag förmiddag. Instagrambild.

 

Dottern och den äldre grabben magsjuka 1990. Ser nästan likdana ut just nu.



 

Lite allahjärtans jordgubbar unnade vi oss i alla fall. Men semmeldagen försvann med vinterkräksjukan.

Av maricici - 13 februari 2018 12:45

   Och ta det lugnt ett par dagar


Några pausbilder att titta på under tiden:


 

Morticia

 

Klassikern

 

Mitt gamla väsksmycke


Och glöm inte;

 


Av maricici - 13 februari 2018 03:00

En gammal hälsningsfras som ofta används i bemärkelsen "Var hälsad" " var hyllad" och avser då att man hälsar eller hyllar sin överhet.

Används sällan inom modern satanism, men kan ibland upphittas i någons hell myself! och avser då att erkänna sig själv som sin egen gud och den största personen i ens liv.

Nog om detta och över till problemet med att örontempa en sovande äldre grabb och undra om det verkligen var 37.5 eller fick jag inte in den i rätt vinkel i hörselgången?

Var det rätt så är febern åtminstone på nedåtgående, i går var den 38.5 efter alvedonintag.

En kombo av vinterkräksjuka och vinterförkylning med övre luftvägsinfektion som drabbat hela länet har jag fått höra i alla fall. Lillbebben har den och fick uppsöka barnakuten, småtrollen i Sundsvall har haft den i en vecka, syster ett har insjuknat och sambon träffade mötte en massa halvkrassliga bekanta när han var ut en sväng i dag.

Och jag har hållit den på avstånd ännu en dag och hoppas att det håller i sig.


Av maricici - 13 februari 2018 01:18

  Anton äger

Av maricici - 12 februari 2018 13:45

Att jag må stå på benen till alla andra familjemedlemmar är friska får bli dagens vackra tanke. Den äldre grabben ligger utslagen, dottern ligger utslagen och sambon är på god väg. Men yngste grabben håller i alla fall på att pigga på sig och fick äntligen käka sina lördagsmackor, varma sådana med champinjonstuvning. Gjorde två åt mig själv också när jag ändå höll på. Har varit lite skralt med aptiten dom senaste dagarna, trott att jag varit på väg att insjukna men det var nog falsklarm beroende på miljön jag vistas i och städar upp efter. Till råga på allt tog katten en råtta som kröp fram i köket i går, mitt under middagen. Hann ta två tuggor av pastan och sedan var det stopp.

Ännu en nackdel med snörika vintrar, skogsmössen vill in i värmen.


Att göra listan; svara på twittermess; Nej, jag vill inte vara med och debattera någon sexköpslag! Varför? för att jag vare sig funderar på att köpa eller sälja sex. Varför ? För att man inte får sälja varor med bäst före datum utgånget. Det har ni ju själva hintat om. 

  

Svara på sms från familjemedlem; snälla kan du se vad katten vill? Orkar inte stiga upp.

Svar; Hon ville sticka ut nosen vid ytterdörren, konstatera att det fortfarande är vinter och gå in igen.

Passar på att radera massor av reklamsms; Inför alla    dag   si och så många % rabatt på...


Kolla tempen på den äldre grabben, ge vätskepåfyllning och ev mer alvedon,

våttorka bad och duschrum..

Fyller i på listan; skotta snö.


På Spotify just nu:



Av maricici - 11 februari 2018 11:15

satt uppe till tre och väntade ut yngste grabbens febertopp och sedan så satt jag uppe till fyra för att kolla att alvedonet inte hade FÖR bra effekt. Han är som sagt var känslig mot allt febernedsättande och kan få en temperaturdipp till 34.5 om det blir för mycket. T ex av 1 gram alvedon, eller 400 mg Ipren.

Men det gick bra, termometern stannade på 36.9 och idag är han närapå feberfri fast trött och slut.

Själv fick jag lite sömn mellan 4:30 och 8:00 då jag blev brutalväckt av en ihålligt hostande äldre grabb och en skrikande katt som höll på att svälta ihäl eller nåt..

Försökte muta dom med en femhundring var mot en kopp kaffe först men nix!

Fixar frukost till den äldre grabben medan jag försöker avgöra om det är slem eller torrhosta med en skrikande katt bredvid.

Bestämmer mig för slemhosta och 1 tablett bisolvon, öppnar en burk kattmat och snabbtittar in på twitter medan dom fikar.

Tittar till yngste grabben, (frukost; blåbärssoppa och ½ småfranska) sambon upplyser om att katten kräkts en hårboll på en filt; hälsar tillbaka att det får han fixa själv, jag håller på att hjälpa yngste grabben..

Lägger en jeanstvätt i torktumlaren och fyller på maskinen med ännu en lakan och handdukstvätt.

Den äldre grabben hostar ihållande, nu bestämmer jag mig för att det är torrhosta, fixa annan hostmedicin till nästa dos.

Tittar till honom, ingen feber men vill helst ligga kvar under täcket ett tag till.

Bestämmer mig för att göra detsamma, ligga under täcket den stund som blir innan grabbarna är på benen igen.

Tittar på Spotifys rekommedationer för en lugn och skön söndag och bestämmer mig för den något av skvalradion sönderspelade:




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards