Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 11 februari 2018

Så kan man också tillbringa en helnatt

Av maricici - Söndag 11 feb 11:15

satt uppe till tre och väntade ut yngste grabbens febertopp och sedan så satt jag uppe till fyra för att kolla att alvedonet inte hade FÖR bra effekt. Han är som sagt var känslig mot allt febernedsättande och kan få en temperaturdipp till 34.5 om det blir för mycket. T ex av 1 gram alvedon, eller 400 mg Ipren.

Men det gick bra, termometern stannade på 36.9 och idag är han närapå feberfri fast trött och slut.

Själv fick jag lite sömn mellan 4:30 och 8:00 då jag blev brutalväckt av en ihålligt hostande äldre grabb och en skrikande katt som höll på att svälta ihäl eller nåt..

Försökte muta dom med en femhundring var mot en kopp kaffe först men nix!

Fixar frukost till den äldre grabben medan jag försöker avgöra om det är slem eller torrhosta med en skrikande katt bredvid.

Bestämmer mig för slemhosta och 1 tablett bisolvon, öppnar en burk kattmat och snabbtittar in på twitter medan dom fikar.

Tittar till yngste grabben, (frukost; blåbärssoppa och ½ småfranska) sambon upplyser om att katten kräkts en hårboll på en filt; hälsar tillbaka att det får han fixa själv, jag håller på att hjälpa yngste grabben..

Lägger en jeanstvätt i torktumlaren och fyller på maskinen med ännu en lakan och handdukstvätt.

Den äldre grabben hostar ihållande, nu bestämmer jag mig för att det är torrhosta, fixa annan hostmedicin till nästa dos.

Tittar till honom, ingen feber men vill helst ligga kvar under täcket ett tag till.

Bestämmer mig för att göra detsamma, ligga under täcket den stund som blir innan grabbarna är på benen igen.

Tittar på Spotifys rekommedationer för en lugn och skön söndag och bestämmer mig för den något av skvalradion sönderspelade:
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Torsdag 15 mars 23:15

   På våran gata finns det inte plats för mera snö.   Mellansels Hotell och Konferens bakom drivorna    Vy över Järnvägsgatan och Västersel (uppe på höjden)   På taket på ett ödehus   Gamla lokstallarna   T o m skatbona har sn...

Av maricici - Torsdag 15 mars 20:50

Spring in sweden Jonna Jinton skojar till det: http://jonnajinton.se/nar-kraften-kommer-tillbaks/   Själv kan jag inte hänga något ute, min tvättlina är tyvärr helt försvunnen under snötippen.. ...

Av maricici - Torsdag 15 mars 16:15

Så läser man Nordsverige, Extremvintern har orsakat vedbrist; j tack jag vet, vi har slut i vebon nu och kan bara elda på med luftvärmepumpen. Dvs vi har ett litet krisförråd kvar som ska sparas till eventuella strömavbrott. Brukar för övrigt köpa ...

Av maricici - Onsdag 14 mars 09:45

Jag; Varför kan jag inte logga in på mittmedia nu då? Vänder mig till sambon och undrar om han möjligtvis bytt lösenord igen.   Nehepp, det hade han inte.. Fortsätter och konstaterar att jag kan logga in på Allehanda.se som vanligt men på Sunds...

Av maricici - Tisdag 13 mars 00:30

EKG ok, lungor lät ok men fick remiss till lungröntgen ändå.. Taskiga symtom vid bröstryggsartros som liknar dom vid både hjärt/kärl och lungsjukdomar. Därför. Värk i leder och muskler alvedon 500 mg x 4 eller maxdos per dygn vid behov. Och sed...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se