Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 18 januari 2018

Tragisk dag

Av maricici - Torsdag 18 jan 19:15

http://www.allehanda.se/vasternorrland/en-man-omkom-i-den-svara-olyckan-pa-e4-kvinna-vardas-pa-iva-med-allvarliga-skador


En sådan där olycka där man berörs i andra hand, på den väg man inte så sällan brukar köra. Tankarna går först till nära och kära som mist en älskad anhörig   sedan kommer minnen från bilköer man själv suttit fast i och beskedet förs vidare; krock längst fram, någon har visst omkommit  och så vad som kan hända när man känner sig trygg på en rätt hyfsad väg försedd med mitträcke till större delen. Det är lite jobbigt före idag ,men man anpassar hastigheten. Och så får en långtradare i motsatt körfält sladd och kommer dundrande emot en, en utlandsregistrerad med bara sommardäck - igen  Dom som ofta har problem mellan Höga Kusten och Sundsvall, men oftast har man turen att sitta i kön där dom bara sitter och slirar. Har hör det ja, alla kan få problem vintertid men risken är större på blankslitna sommardäck om man säger så..   Och risken att omkomma finns även med bara personbilar iblandade men mot en tung lastbil så har man inte en chans..

Man får så att säga en påminnelse om sin egen dödlighet.  


Har också varit ute i dag men bara till grannbyn för att hämta ett paket hos DHL-ombudet och köpa kattsand av favoritmärket som bara finns på Granngården. Och födelsedagspresent till lillkillen från Sundsvall men storasyster, 2 stora mjukisormar med naturtroget utseende och var sin förpckaning kinderägg.Väldigt mycket snörök och dålig sikt men vägbanan var ganska okej. Gällde bara att vara försiktig vid eller helt undvika omkörningar. Men vänstersvängen för att komma hem måste jag förstås ta, men en timmerbil framför som skapade en tjockt dimmoln av snö. Men det gick bra, hann se halvljusen på en mötande i god tid.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Torsdag 15 nov 15:47

och är inne på att i år blir det minsta möjliga jul. Både här och hos äldste grabben har sjukdomarna bra avlöst varandra och att ett stresspåslag på detta är det sista vi behöver. Äldste grabben blir kvar hemma i år och det känns som huvudsaken är at...

Av maricici - Tisdag 13 nov 07:26

t ex den om att årets lokala Lucia är inställd på grund av bristande intresse, den som handlar om grannbyns och den forna lillkommunens alltså. Och min gamla högstadieskola där tiderna alltså förändrats. Själv konstaterade jag att "tiderna förändra...

Av maricici - Söndag 11 nov 12:22


Man kan säga att vi firat hela helgen då sambon fick en önskad smörgåstårta i Fredags. Bara tillgänglig i glesbygdsbutiken fr o m denna dag och äts helst medan den är färsk om man ska ha någon glädje av den. Och det här fick han i dag:   Dusch...

Av maricici - Lördag 10 nov 15:23

Califorina wildfire wipes out much of one town, kills 9   Och det slutade dessvärre inte där utan bränderna fortsätter att rasa och hotar stora områden, städe rinräknat. Länk till CNN News med bildmaterial som ger en uppfattning om brändernas sto...

Av maricici - Fredag 9 nov 22:34


  Sov i ro.      

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se