Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 18 januari 2018

Tragisk dag

Av maricici - Torsdag 18 jan 19:15

http://www.allehanda.se/vasternorrland/en-man-omkom-i-den-svara-olyckan-pa-e4-kvinna-vardas-pa-iva-med-allvarliga-skador


En sådan där olycka där man berörs i andra hand, på den väg man inte så sällan brukar köra. Tankarna går först till nära och kära som mist en älskad anhörig   sedan kommer minnen från bilköer man själv suttit fast i och beskedet förs vidare; krock längst fram, någon har visst omkommit  och så vad som kan hända när man känner sig trygg på en rätt hyfsad väg försedd med mitträcke till större delen. Det är lite jobbigt före idag ,men man anpassar hastigheten. Och så får en långtradare i motsatt körfält sladd och kommer dundrande emot en, en utlandsregistrerad med bara sommardäck - igen  Dom som ofta har problem mellan Höga Kusten och Sundsvall, men oftast har man turen att sitta i kön där dom bara sitter och slirar. Har hör det ja, alla kan få problem vintertid men risken är större på blankslitna sommardäck om man säger så..   Och risken att omkomma finns även med bara personbilar iblandade men mot en tung lastbil så har man inte en chans..

Man får så att säga en påminnelse om sin egen dödlighet.  


Har också varit ute i dag men bara till grannbyn för att hämta ett paket hos DHL-ombudet och köpa kattsand av favoritmärket som bara finns på Granngården. Och födelsedagspresent till lillkillen från Sundsvall men storasyster, 2 stora mjukisormar med naturtroget utseende och var sin förpckaning kinderägg.Väldigt mycket snörök och dålig sikt men vägbanan var ganska okej. Gällde bara att vara försiktig vid eller helt undvika omkörningar. Men vänstersvängen för att komma hem måste jag förstås ta, men en timmerbil framför som skapade en tjockt dimmoln av snö. Men det gick bra, hann se halvljusen på en mötande i god tid.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Söndag 20 maj 10:36


Att ingen Mexicanare skulle känna igen recpetet kan inte hjälpas, det är mitt och det är gott.    Recept för en stor sats, överblivet passar bra att frysas ner.   800 gram nötfärs 1 stor gul lök 1 röd chilifrukt 2 vitlöksklyftor 3-4 ski...

Av maricici - Söndag 20 maj 09:27


"Hel är dödsgudinnan, den nordiska svarta gudinnan,hon som avslutar och åstadkommer djupt läkande. Hel för oss genom de processer vi helst vill slippa. Genom att aktivt ta in hennes medicin i våra liv får vi lättare att ta del av hennes transformativ...

Av maricici - Söndag 20 maj 09:00

Förmiddag: Inköpslista Granngården; 2 säckar rabattdress 50 liter, 1 säck hönsgödsel, 2 små balkonglådor, 1 bunt träpinnar 70 cm, 2 buskväxtstöd, 1 6-pack tagetets brandgul, 1 6-pack hänglobelia blå, 1 6-pack penunia vit, 1 kruka Fransk dragon, 1 kru...

Av maricici - Torsdag 17 maj 20:13

under kategorirubriken alltså. Sommarmat, sommarpyssel, sommarspellista, ett sommarevenemang förhoppningsvis och annat som hör till. Börjar bra med ögon igenmurade av björkpollen och det blir därför lite skriva och mera bilder i dag. Och så en hä...

Av maricici - Torsdag 17 maj 00:15


Något som saknas i dag och det är gamla tiders konservsvärmeri. På sommaren hade man inte tid och lust att laga mat och då var det att använda burkkonserver som gällde. Upphittat i gamla Husmoderns köksalmanacka på antikvariat och ur minnesbanken bar...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se