Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 18 januari 2018

Tragisk dag

Av maricici - Torsdag 18 jan 19:15

http://www.allehanda.se/vasternorrland/en-man-omkom-i-den-svara-olyckan-pa-e4-kvinna-vardas-pa-iva-med-allvarliga-skador


En sådan där olycka där man berörs i andra hand, på den väg man inte så sällan brukar köra. Tankarna går först till nära och kära som mist en älskad anhörig   sedan kommer minnen från bilköer man själv suttit fast i och beskedet förs vidare; krock längst fram, någon har visst omkommit  och så vad som kan hända när man känner sig trygg på en rätt hyfsad väg försedd med mitträcke till större delen. Det är lite jobbigt före idag ,men man anpassar hastigheten. Och så får en långtradare i motsatt körfält sladd och kommer dundrande emot en, en utlandsregistrerad med bara sommardäck - igen  Dom som ofta har problem mellan Höga Kusten och Sundsvall, men oftast har man turen att sitta i kön där dom bara sitter och slirar. Har hör det ja, alla kan få problem vintertid men risken är större på blankslitna sommardäck om man säger så..   Och risken att omkomma finns även med bara personbilar iblandade men mot en tung lastbil så har man inte en chans..

Man får så att säga en påminnelse om sin egen dödlighet.  


Har också varit ute i dag men bara till grannbyn för att hämta ett paket hos DHL-ombudet och köpa kattsand av favoritmärket som bara finns på Granngården. Och födelsedagspresent till lillkillen från Sundsvall men storasyster, 2 stora mjukisormar med naturtroget utseende och var sin förpckaning kinderägg.Väldigt mycket snörök och dålig sikt men vägbanan var ganska okej. Gällde bara att vara försiktig vid eller helt undvika omkörningar. Men vänstersvängen för att komma hem måste jag förstås ta, men en timmerbil framför som skapade en tjockt dimmoln av snö. Men det gick bra, hann se halvljusen på en mötande i god tid.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Söndag 19 aug 15:00

än Donald Trumps konsekventa bu till svar.. https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/mp-forslaget-skatt-nar-du-storhandlar-med-bil/   Förslag på hur man blir mindre bilberoende behöver inte skrotas rakt av utan kan diskuteras och omarbetas...

Av maricici - Fredag 17 aug 22:30


   Titta, jag fick en värdinnepresent. En stor chrysamtemum som snart ska blomma i rödbrunt. Nej, jag bjöd inte på surströmming.. Kalops med färskpotatis och inlagda rödbetor var det. Den äldre grabben kom också hem i dag. På jättebra humör...

Av maricici - Torsdag 16 aug 00:00

     Dom självsådda penseerna. Översta bilden; En aprikosfärgad som växer strax utanför rabattkanten, hade dom för något år sedan. Undre bilden; På garageuppfarten växer minipenseér som jag hade planterade jag minns inte när-hur länge kan pensefrö...

Av maricici - Onsdag 15 aug 23:25

        Inte vårt dessvärre. Hittas inom sjukhusområdet i Ö-vik. Har ett sentimentalt förhållande till det sjukhuset; där föddes jag, där låg jag inne på barnkliniken med en bortopererad godartad tumör i ljumsken, där gick jag vårdgymnasiet, där ...

Av maricici - Onsdag 15 aug 20:16


 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se