Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 16 januari 2018

Och här står pausrutan fortfarande kvar..

Av maricici - Tisdag 16 jan 14:15

Inte för att jag haft bloggtorka utan för att inspirationen aldrig gått i synk med lediga tillfällen. Efter kl 22:30, tvärstopp-loggar in lite håglöst och kommer inte på vad det var jag ville ha sagt tidigare på dagen. I går; slötittade på en sida som hette häxans något, en sida om vit magi.. Vilket fick mig att önska att jag var mera esoterisk och mindre pragmatisk så jag haft åtminstone lite utfyllnad att skriva om.    

Sedan gav jag upp och gick och hembygdsforskade runt ett fotografi av okänt datum. Sen surfade jag till Tradera för att leta efter gamla pressbyråkort. Och ja, det är kul att hembygdsforska via gamla dokument och se hur nuvarande tätorter växer fram bit för bit. Kul på samma sätt som att lägga pussel-eller lösa korsord.


Och så kom det utlovade busvädret; kraftig blåst under natten och i dag men det kraftiga snöfallet har vi sluppit hittills i alla fall. Däremot var det regnigt och halt längst länsvägen läste jag på en av nätets anslagstavlor; vad händer i den och den byn?...

(jag är medlem i flera för att hålla mig riktigt uppdaterad) Skönt att jag inte ska ut idag( om man inte räknar någon kilometer för att fylla på mejerivaruförrådet) men sedan kom jag att tänka på att grabbarna ska hem med taxin.   Men dom har väl hunnit sanda innan dess -  förhoppningsvis.

Och jag tänker inte ta upp det där om folk som påstås klaga på allt, senast det begav sig för många herrans år sedan så slutade med raljerande "ja, man ska inte klaga" som svar på allt. Det är så skyddat och puttenuttigt att bo i någon av norrlandsregionerna för där har dom nada problem (sägs det), ja men tacka för det, man ska ju inte klaga 

Nej,   sånt glädjer bara popcorn och cola läsarna, iofs ska man inte missunna dom, läs; mig själv emellanåt den glädjen men vissa saker känns för seriösa för att tramsa bort. Så jag nöjde mig med att sätta en tyst trollvarning på ett nick och försvann ljudlöst i natten.


En gammal låt, (apropå hembygdsforskning). Men nädå, Janis Joplin R.I.P  håller än i dag:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Torsdag 15 nov 15:47

och är inne på att i år blir det minsta möjliga jul. Både här och hos äldste grabben har sjukdomarna bra avlöst varandra och att ett stresspåslag på detta är det sista vi behöver. Äldste grabben blir kvar hemma i år och det känns som huvudsaken är at...

Av maricici - Tisdag 13 nov 07:26

t ex den om att årets lokala Lucia är inställd på grund av bristande intresse, den som handlar om grannbyns och den forna lillkommunens alltså. Och min gamla högstadieskola där tiderna alltså förändrats. Själv konstaterade jag att "tiderna förändra...

Av maricici - Söndag 11 nov 12:22


Man kan säga att vi firat hela helgen då sambon fick en önskad smörgåstårta i Fredags. Bara tillgänglig i glesbygdsbutiken fr o m denna dag och äts helst medan den är färsk om man ska ha någon glädje av den. Och det här fick han i dag:   Dusch...

Av maricici - Lördag 10 nov 15:23

Califorina wildfire wipes out much of one town, kills 9   Och det slutade dessvärre inte där utan bränderna fortsätter att rasa och hotar stora områden, städe rinräknat. Länk till CNN News med bildmaterial som ger en uppfattning om brändernas sto...

Av maricici - Fredag 9 nov 22:34


  Sov i ro.      

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se