Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2017

Av maricici - 25 december 2017 12:05

Julmys 1  

Julmys 2

   

Julmys 3

 

Julmys 4 

Av maricici - 25 december 2017 01:18

Sitter uppe ensam med den traditionella nervarvningen efter en julafton med fullt ös från morgon till kväll.

  Alla fyra barnen har varit hemma samtidigt, tillsammans med sambos och svärföräldrar  

Ätit gott från ett traditonellt julbord, umgåtts och delat ut våra julklappar och som bonus så tittade syster ett och systerdotter in som hastigast efter ett julfirande någon annanstans.

Grabbarna var som vanligt euforiska över sina paket. Dom hade önskat sig mycket godis och godis fick dom så det borde räcka till tjugondag knut. Ah ja, dom fick annat också, bl a ritblock, tuschpennor, snygga monogramhanddukar och var sin fotoförstoring på canvasduk föreställande dom själva..

Och så nedvarvningen med den traditionella nattmackan, tog vad som låg närmast, den sista biten leverpastej på rejäl skiva vörtbröd. Och ett glas av sambons dressertvin till efterrätt.


Jo, jag fick paket jag också, bl a av mina barn; Et guldglittrig sminkväska med matchande nagellack och ett par fingervantar av grabbarna, ett smycketset i silver; halskedja med änglaberlock och tillhörande brorsch av äldste grabben hans sambo och en beige satinmorgonrock med mjukt microfiberfoder av dottern    

Och av äldste grabbens svärföräldrar; en fin jordglob med belsyning och så en presentkartong med EdT spray och myskolja av sambon.  

Syster ett kom som en överraskning med hemstickat; en värmande schal med matchande torgvantar av ylle, att använda som plåster på artrosen, och halleluja, en form med fatost  

Och nu väntar stora slappisdagen med pyjamas till eftermiddagen, jeans och tröja, uppstekt potatis och revbensspäll till middag och ris a la malta till efterrätt.




Av maricici - 23 december 2017 15:54

   Örnsköldsviks Kyrka i Vinterskrud


Och här hemma är det fullt fart inför morgondagen. Nyss hemkommen efter att ha uträttat några ärenden; överlämnat julblommor, bytt julpaket och kompletteringshandlat 10 kg potatis och några flaskor julmust bl a.

Skinkan är griljerad och ska ätas tillsammans med dopp-i-grytan till middag alldeles strax. Sedan ska det lagas revbensspjäll och kokas knäck.

Och småstädas lite.

Och förbereda dukningen inför i morgon.


Av maricici - 23 december 2017 10:54

Kommer från en Facebookvän

 

Med baksidestexten; Kan inte medverka i dag då jag är blockad på grund av denna bilds sexistiska innehåll!!!!??????, men GodJul till er alla i alla fall.


Nu borde det väl i alla fall vara konstaterat att det rör sig om någon knepig autogranskning och inte dom massanmälningar som det ryktas om att några råkat ut för. Speciellt som den här stackars nätvännen inte har några som helst sociala engagemang vare sig hit eller dit som förklarar saken.



Av maricici - 22 december 2017 23:45

   Mitt personliga

   Med baksidestexten; En God Jul och Ett Gott Nytt År tillönskas alla bloggläsare, nätvänner, IRL-vänner och alla andra som vill.


Musiken:

inspirerad av

http://alltomhistoria.se/artikler/julfreden-1914


Till alla mina haters

GOD JUL !  




Av maricici - 21 december 2017 18:35

Adresserat till yngste grabben från avdelningens terapihund Frasse   

 

Vi brukar leka apport med liten boll, fixa torrfoder och vatten vid behov och bara umgås emellanåt.

Det bästa hos människan är hunden. Eller, va?   

Av maricici - 21 december 2017 00:08

har tagit en paus från julförberedelserna i kväll och istället a)tagit en tupplur efter maten och b) tittat in på IRM och läst igenom en lååååång rad olästa tweets (från Twitter) Och vad händer då? Jo, jag tittar lite från ögonvrån och undrar var julen tog vägen någonstans. Rulla mera köttbullar, steka revbensspjällen och baka två sorters mjuka kakor i morgon från ett oförbätterligt fall.

Och vakna till väckarklockan 06:00 en sista gång. Allsången i kväll lät; bara i morgon och sedan får vi sova hur länge vi vill till 2018. Det är grabbarna som går på julledigt till efter nyår.

Körde ett recept på falukorvstacos från COOP;s matkasse i kväll, en med rödlök, grovrivna morötter och egna kryddor tillsammans med falukorven. Supergott och användbart även till kokt ris kändes det som.

Den äldre grabben undrade om man kunde få ostbågar och chips som avslutning?  

Ja kära nån, och jag vill ha ett par julkakor och en bit mjölkchoklad, men nu väntar vi till helgen, va?  

Och sedan så föll jag i matcoma ett slag.


Mitt instagram i dag;

Lite spakänsla i badrummet. Eller lyktan och julenen från farstubron som räddades in vid senaste snöstormen och sedan har ingen kommit sig för att kasta ut dom igen. Kompletterade med en liten guldglitteröverströdd julcypress i dag. För övrigt så saknar både jag och dottern det hemtrevliga kluckandet av vin på jäsning som blev färdigt i dag.. Sambon har påbörjat något som ska bli ett halvsött, vitt dressertvin til husbehov, och första avsmakningen blev okej. Jag personligen kommer att sakna bastuvärmen som krävdes där inne för att jäsningen skulle fungera. Nåja, det går nog över då jag får se nästa elräkning.


Lite annan musik i kväll:

Okej, en av sambons favoriter då..



Av maricici - 18 december 2017 20:46

så återfinns den i mitt hjärnkontor.  

Dagens engagemang började med att panikleta en julgran till försäljning då sambon läst i tidningen att alla höll på att ta slut.

Men vi hade i alla fall tur och fann en vid första stoppet, vid en COOP-butik förorterna. En liten en men alldeles lagom stor för vårt minimala vardagsrum. Tycker inte sambon som brukar vilja trycka in en Disneymodell med hjäp av skohorn.

Hemma packade jag in dom sista julpaketen (ja, viiilka ska få chokladaskarna?)  , öppnade radiokalenderluckan tillsammans med yngste grabben och fixade en snabbmiddag på kokt skivad potatis ca 6 hg, 1 paket kallrökt lax strimlad, och ½ hackad gul lök. Häll en äggstanning på 2 dl lättmjölk, 2 dl matlagningsgrädde, 4 ägg, salt och mald vitpeppar, över och toppa med färsk hackad dill. In i ugnen, varmluft 180 grader och grädda ca 30 minuter. Den blev så god att alla tog en liten portion till.


Och jag glömde mina spontana bloggfunderingar runt söndagens DN kultur, angående #metoo , en kvinnlig revolution pågår..  Läste förundrat en liten notis om att kvinnorna i Saudiarabien äntligen ska få ta körkort som alla andra, för bil, mc och lastbil tror jag det var. Och nu önskar dom ta itu med nästa etapp, att slippa det obligatoriska förmyndarskapet.

Något har börjat hända, inte bara i sverige utan runt om i världen..

Ett paradigmskifte.

Det känns rent magiskt.

En annan del av min simultankapacitet ska iväg och rulla och steka den första omgången julköttbullar. Men utan kryddpeppar. Den hade vi glömt att köpa hem.


Dagens Vintagejulkort

 


Musiken från mormors favoriter, orginalet på stenkaka med Yngve Stoor.

Här Hasse "kvinnaböske" Andersson cover:




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards