Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 15 december 2017

Ingen rolig början på dagen..

Av maricici - 15 december 2017 09:36

http://www.allehanda.se/vasternorrland/ornskoldsvik/person-saknas-efter-brand-i-bredbyn-nu-kan-skorstenen-rasa-stor-skaderisk

Hörde på riksradion att det brann i Örnskölsvik och det var alltså i grannbyn.    Tror jag vet vilket hus det handlar om..

Och här snöar det , hela natten och nu på morgonen. Vi har skottat i skift, jag tog nattskiftet och sambon har varit ute hela morgonen. Soptömmningsdagen blev an någon anledning soptömmningsnatt och jag undrade hur sopkärlet vid vägen skulle klara plogbilen.  Men dom hann i alla fall först, vid midnatt var sopkärlet tomt.

 Idag försöker jag förtränga att jag har dubbelt så ont i axlar, skuldror och bröstkorgen. Värken kom när jag dammsög och torkade golv och fick en liten boost av blötsnön. Det är som sagt var inte hur tungt det är utan vilka rörelser man gör som ställer till det. Försöker desperat få växk värken, det var i kväll vi skulle julpyssla tillsammans med grabbarna. Disken är borta, tvätten är avklarad och jag sitter inrullad i en pläd och väntar på att alvedonet ska börja verka så jag kan fortsätta. Varm korv och potatismos till middag för att ge pysslet prio ett.


Tittar på förra årets rubrik och konstaterar att i år var inte influensavaccinet slut, vi har bokat tid dan för dan av gammal tradition. Då får grabbarna ledigt hela dagen och så en påse gott från närliggande COOP som extra plåster på stickstället.

Den äldre grabben hör till riskgruppen status epielpticus vid hög feber och den yngste brukar hänga på av bara farten av någon anledning.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Fredag 20 juli 19:00

tittade ut och såg rök överallt, utsikten över bergen var helt försvunnen i dimman.. Kände ett adrenalinpåslag direkt, en urgammal instinkt från den tid då det fanns bara möjligheten att fly.. Sa till mig själv att sätta huvudet på plats, vi leve...

Av maricici - Torsdag 19 juli 16:39


husen tycks i alla fall vara tillfälligt säkrade genom vattenbegjutning men annars så är det svårt att få branden under kontroll med vindar som ändrar riktning hela tiden. Sambon lokalradiolyssnare kom precis med beskedet; Nu brinner det i Sidensjö...

Av maricici - Torsdag 19 juli 09:26

när du vaknar med lukten av brandrök i näsan och sambons arbetskamrats hus direkt hotat av lågorna. Inte så nära, ungefär 6 mil härifrån men röken kan färdas lång när vinden ligger på. Ska i alla fall gå och väcka grabbarna till att börja med, do...

Av maricici - Onsdag 18 juli 14:55

Fick precis upp meddelandet på krisinfoappen.. Tja, jag säger också som det är; tidigare har det inte behövts dom resurser som krävs här och nu; det kallas klimatförändringar och dom flesta är tagna på sängen och yrvakna.. Nu säger jag inte att h...

Av maricici - Måndag 16 juli 18:30

Åka in till stan, få tid över att titta in till äldste grabben som inte kommer till oss för än i Augusti i år, hämta grabbarna, dom blev glada att se oss, hem igen, packa upp 2 stycken veckotvättar, sortera och börja tvätta (med den äldre grabbens hj...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se