Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 12 december 2017

Jo, då jag följer traditionen..

Av maricici - 12 december 2017 22:45


Herregud, är det lucia i morgon och jag har inte gjort en fjärdedel av vad som ska fixas innan jul  

Men det brukar ordna sig. Det blir jul i alla fall och på något sätt har man alltid hunnit fixa åtminstone det allra nödvändigaste.

Få se nu; dom flesta julklapparna är inköpta och inslagna, julfönstren fixade och tomtesamlingen är på plats. Amaryllisen har slagit ut i vackra polkagrisfärger, gran och lyktor är placerade utomhus och fåglarna har fått en matplats (obs! talgbollarna är uppätna) Och så har vi åtminstone en hembakt lussekatt till oss var, och köpepepparkakor.

Det har funnits värre jular, när dom tre yngsta var pyttisar och köket var under renovering och fullt med slipdamm efter när vi kom hem från jobben. Och om en timme ska vi vara på dagis och fira lucia. Dottern och den äldre grabben var nöjda, dom hade en kul lek där dom rullade runt i slipdammet.

Eller för tio år sedan då jag opererade bort en förändring i ett bröst under dom här dagarna. Förutom att ovissheten förmörkade så uppstod sårkomplikationer och jag åkte ut och in på akuten dom två sista dagarna före jul. Hälften av julpyntet stod ouppackat i kartonger överallt och jag bakade ett hastsaffransbröd i långpanna och fixade hem köpekakor. På trettondagsafton fick jag besked; det rörde sig om en godartad förändring. Herrgud vilken lättnad.

Ett par år tidigare crawlade vi runt i influensa och 40 graders feber också, men det startade inte upp för än julaftonskväll så det räknas inte.


Men lucia var det; Givetvis röstade jag på Ö-viks lucia efter gammal tradition. Mamma och faster brukade sitta och prata ihop sig på största allvar i min barndom och sedan postade dom röstsedlarna i kuvert märkta Lions Lucia och kandidatens nummer.  Själv SMS-röstade jag och mitt förslag vann inte, men det blir säkert bra ändå med en glad lucia som jobbar inom äldreomsorgen till vardags. För det är det dom sysslar med runt lucia, åker runt på äldreboenden och glädjer våra åldringar med stämmningsfull underhållning.

Grabbarnas DV får också besök i morgon, men jag tror det är lussetåget från en närliggande högstadieskola som kommer. Många uppskattar stämmningen men grabbarna nöjer sig med att uppskatta fikat, lussekatten och pepparkakan.

Ser man det så blir det där forna skönhetsmomentet rätt så nedtonat. Att uppvakta husfolket med en kopp kaffe på säng; det gamla bondesamhällets tradition lever vidare i annan tappning.


Spellista traditionell:
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 23 april 18:33

läser medföljande instruktioner om en katt som är slö och bedövad en hel kväll efter narkosen, ska vila ut i ett mörkt rum och ges smärtstillande och lite vatten till kvällen. Har; en katt som vilade en timme, krånglade sig ur halskragen och ville ...

Av maricici - Söndag 22 april 00:04

     

Av maricici - Lördag 21 april 23:56

       

Av maricici - Lördag 21 april 23:54

     

Av maricici - Fredag 20 april 00:37

Så lugnt det kan bli med en katt som vaknat till och vill följa sina vanliga rutiner. Hoppa upp på datorbordet och skriva tillsammans med mig, gå en sista husesyn. Hennes kattsyster inspekterar myshörnan och vill också vara där.. Hittar en bok i ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se