Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 12 december 2017

Jo, då jag följer traditionen..

Av maricici - 12 december 2017 22:45


Herregud, är det lucia i morgon och jag har inte gjort en fjärdedel av vad som ska fixas innan jul  

Men det brukar ordna sig. Det blir jul i alla fall och på något sätt har man alltid hunnit fixa åtminstone det allra nödvändigaste.

Få se nu; dom flesta julklapparna är inköpta och inslagna, julfönstren fixade och tomtesamlingen är på plats. Amaryllisen har slagit ut i vackra polkagrisfärger, gran och lyktor är placerade utomhus och fåglarna har fått en matplats (obs! talgbollarna är uppätna) Och så har vi åtminstone en hembakt lussekatt till oss var, och köpepepparkakor.

Det har funnits värre jular, när dom tre yngsta var pyttisar och köket var under renovering och fullt med slipdamm efter när vi kom hem från jobben. Och om en timme ska vi vara på dagis och fira lucia. Dottern och den äldre grabben var nöjda, dom hade en kul lek där dom rullade runt i slipdammet.

Eller för tio år sedan då jag opererade bort en förändring i ett bröst under dom här dagarna. Förutom att ovissheten förmörkade så uppstod sårkomplikationer och jag åkte ut och in på akuten dom två sista dagarna före jul. Hälften av julpyntet stod ouppackat i kartonger överallt och jag bakade ett hastsaffransbröd i långpanna och fixade hem köpekakor. På trettondagsafton fick jag besked; det rörde sig om en godartad förändring. Herrgud vilken lättnad.

Ett par år tidigare crawlade vi runt i influensa och 40 graders feber också, men det startade inte upp för än julaftonskväll så det räknas inte.


Men lucia var det; Givetvis röstade jag på Ö-viks lucia efter gammal tradition. Mamma och faster brukade sitta och prata ihop sig på största allvar i min barndom och sedan postade dom röstsedlarna i kuvert märkta Lions Lucia och kandidatens nummer.  Själv SMS-röstade jag och mitt förslag vann inte, men det blir säkert bra ändå med en glad lucia som jobbar inom äldreomsorgen till vardags. För det är det dom sysslar med runt lucia, åker runt på äldreboenden och glädjer våra åldringar med stämmningsfull underhållning.

Grabbarnas DV får också besök i morgon, men jag tror det är lussetåget från en närliggande högstadieskola som kommer. Många uppskattar stämmningen men grabbarna nöjer sig med att uppskatta fikat, lussekatten och pepparkakan.

Ser man det så blir det där forna skönhetsmomentet rätt så nedtonat. Att uppvakta husfolket med en kopp kaffe på säng; det gamla bondesamhällets tradition lever vidare i annan tappning.


Spellista traditionell:
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Fredag 20 juli 19:00

tittade ut och såg rök överallt, utsikten över bergen var helt försvunnen i dimman.. Kände ett adrenalinpåslag direkt, en urgammal instinkt från den tid då det fanns bara möjligheten att fly.. Sa till mig själv att sätta huvudet på plats, vi leve...

Av maricici - Torsdag 19 juli 16:39


husen tycks i alla fall vara tillfälligt säkrade genom vattenbegjutning men annars så är det svårt att få branden under kontroll med vindar som ändrar riktning hela tiden. Sambon lokalradiolyssnare kom precis med beskedet; Nu brinner det i Sidensjö...

Av maricici - Torsdag 19 juli 09:26

när du vaknar med lukten av brandrök i näsan och sambons arbetskamrats hus direkt hotat av lågorna. Inte så nära, ungefär 6 mil härifrån men röken kan färdas lång när vinden ligger på. Ska i alla fall gå och väcka grabbarna till att börja med, do...

Av maricici - Onsdag 18 juli 14:55

Fick precis upp meddelandet på krisinfoappen.. Tja, jag säger också som det är; tidigare har det inte behövts dom resurser som krävs här och nu; det kallas klimatförändringar och dom flesta är tagna på sängen och yrvakna.. Nu säger jag inte att h...

Av maricici - Måndag 16 juli 18:30

Åka in till stan, få tid över att titta in till äldste grabben som inte kommer till oss för än i Augusti i år, hämta grabbarna, dom blev glada att se oss, hem igen, packa upp 2 stycken veckotvättar, sortera och börja tvätta (med den äldre grabbens hj...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se