Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 11 december 2017

Klänningar och klimathot

Av maricici - 11 december 2017 19:39

Så kan jag bara tycka att oförmågan att skifta fokus från Alice Bah Kuhnkes klänning till klimathotet inte ligger hos klänningen utan hos oss andra. Jag skriver oss för skam till sägandes fick jag gå till Världsnaturfondens hemsida och läsa på om isbjörnarna. Och hittade inte bara en hotad isbjörn utan en hel hotad livsmiljö för både i närheten levande människor och andra djur. Annars så har jag börjat oroa mig redan innan, om dom små klimatförändringarna just där jag bor. Rätt så långt ifrån arktis men tillräckligt nära polcirkeln för att det ska märkas. Sagt med ett frågetecken..

Runt nyår kommer bildbeviset att komma då jag oroade mig för att det var barmark på sina ställen vid årsskiftet. En och annan varm vinter har vi haft men nu har det varit flera i rad. Med barmark och regn på julaftonen och temperaturer runt nollstrecket under nyårshelgen. Runt nollstrecket. Sagt med vetenskapen om att för 30 år sedan var det vanligt att temperaturen sjönk till -40 just den helgen. Då elnätet brakade ihop av överbelastning då alla satte fyr i pannorna eller slog på direktelvärmen, då man åkte till nattskiftet i -40 utomhus och bilmotorn skrek ut sin protest. Själv satt man påpälsad och stel som en legogubbe bakom ratten.

Något att fundera på. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Fredag 19 jan 00:58

             

Av maricici - Torsdag 18 jan 19:27

En ska inte klaga.. Men nu är det så att det faktiskt framförts konstruktiva förslag till lösningar mer än en gång, speciellt av initerade läkare. Ett snart ett år gammalt inslag från vår egen Lars Rocksén, Ö-viks sjukhus, men det är fortfarande aktu...

Av maricici - Torsdag 18 jan 19:15

http://www.allehanda.se/vasternorrland/en-man-omkom-i-den-svara-olyckan-pa-e4-kvinna-vardas-pa-iva-med-allvarliga-skador   En sådan där olycka där man berörs i andra hand, på den väg man inte så sällan brukar köra. Tankarna går först till nära oc...

Av maricici - Torsdag 18 jan 01:36


 

Av maricici - Onsdag 17 jan 17:39


 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se