Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 11 december 2017

Klänningar och klimathot

Av maricici - 11 december 2017 19:39

Så kan jag bara tycka att oförmågan att skifta fokus från Alice Bah Kuhnkes klänning till klimathotet inte ligger hos klänningen utan hos oss andra. Jag skriver oss för skam till sägandes fick jag gå till Världsnaturfondens hemsida och läsa på om isbjörnarna. Och hittade inte bara en hotad isbjörn utan en hel hotad livsmiljö för både i närheten levande människor och andra djur. Annars så har jag börjat oroa mig redan innan, om dom små klimatförändringarna just där jag bor. Rätt så långt ifrån arktis men tillräckligt nära polcirkeln för att det ska märkas. Sagt med ett frågetecken..

Runt nyår kommer bildbeviset att komma då jag oroade mig för att det var barmark på sina ställen vid årsskiftet. En och annan varm vinter har vi haft men nu har det varit flera i rad. Med barmark och regn på julaftonen och temperaturer runt nollstrecket under nyårshelgen. Runt nollstrecket. Sagt med vetenskapen om att för 30 år sedan var det vanligt att temperaturen sjönk till -40 just den helgen. Då elnätet brakade ihop av överbelastning då alla satte fyr i pannorna eller slog på direktelvärmen, då man åkte till nattskiftet i -40 utomhus och bilmotorn skrek ut sin protest. Själv satt man påpälsad och stel som en legogubbe bakom ratten.

Något att fundera på. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Fredag 20 juli 19:00

tittade ut och såg rök överallt, utsikten över bergen var helt försvunnen i dimman.. Kände ett adrenalinpåslag direkt, en urgammal instinkt från den tid då det fanns bara möjligheten att fly.. Sa till mig själv att sätta huvudet på plats, vi leve...

Av maricici - Torsdag 19 juli 16:39


husen tycks i alla fall vara tillfälligt säkrade genom vattenbegjutning men annars så är det svårt att få branden under kontroll med vindar som ändrar riktning hela tiden. Sambon lokalradiolyssnare kom precis med beskedet; Nu brinner det i Sidensjö...

Av maricici - Torsdag 19 juli 09:26

när du vaknar med lukten av brandrök i näsan och sambons arbetskamrats hus direkt hotat av lågorna. Inte så nära, ungefär 6 mil härifrån men röken kan färdas lång när vinden ligger på. Ska i alla fall gå och väcka grabbarna till att börja med, do...

Av maricici - Onsdag 18 juli 14:55

Fick precis upp meddelandet på krisinfoappen.. Tja, jag säger också som det är; tidigare har det inte behövts dom resurser som krävs här och nu; det kallas klimatförändringar och dom flesta är tagna på sängen och yrvakna.. Nu säger jag inte att h...

Av maricici - Måndag 16 juli 18:30

Åka in till stan, få tid över att titta in till äldste grabben som inte kommer till oss för än i Augusti i år, hämta grabbarna, dom blev glada att se oss, hem igen, packa upp 2 stycken veckotvättar, sortera och börja tvätta (med den äldre grabbens hj...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se