Direktlänk till inlägg 7 december 2017
Innan Lucia ska julgrisen vara slaktad, gammal traditon från bondesamhället. Maten gick inte åt till en julskinka utan skulle räcka hela vintern ut. Någonstans lever traditionen kvar på så sätt att den här tiden på året kan man beställa hem större styckningsdelar från gris i ett par av områdets butiker. Vi beställde en halv grovstyckad i år, och har jobbat hela eftermiddagen med finstyckningen. Ibland har jag jobbat ensam då sambon tagit itu med ett snöoväder utanför. Men nu är frysen full i alla fall och mat finns så det räcker hela vintern. Har försökt ta tillvara på allt enligt gammal modell, istället för att köpa en file då och då och så lite till inför grillsäsongen. Och för att minska kilopriset för sophämtning; slaktavall är tungt och dyrt.
Lite av det överblivna. Späcket ska delas mellan recept på Dansk leverpastej och småfåglarna där ute.
Är inte så förtjusta i syltor och sånt så jag malde ner resterna till fläskfärs. Brukar vara gott att blanda med det lite magrare nötköttet när man gör köttfärslimpa och köttbullar. Vad man gör för mat av sidfläsket; Fyllning i pitepalt, kokt i ärtsoppa och knaperstekt tillsammans med stuvade makaroner, potatis och löksås, eller blodbröd, vitsås och lingonsylt.
Skinkan omvandlades till diverse stekar och grytbitar, och kotletterna och karren beställde vi huggna och klara.
Läggen ska kokas och käkas med dopp-i-gryta vid tillfälle, eller med klassiskt rot eller potatismos.
Julskinkan däremot köper vi färdigkokt.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | |||
|