Ensparkibaken

Alla inlägg under september 2017

Av maricici - 10 september 2017 23:23

  En spellista med mina personliga favoriter, till minne  


Av maricici - 9 september 2017 10:15

Ska åka till grannbyn i ett par ärenden, har ett paket att hämta hos DHLombudet och så ska jag köpa kattsand. Och sen ska jag hem och fixa en massa eftersläpsjobb, bl a borde jag ha plockat in lite röda vinbär. Och så ska jag inte rösta i kyrkovalet därför att jag inte varit medlem sedan början av nittiotalet och har således inte rösträtt. Till alla som kommer svängade med valtal från alla håll och kanter, ingen nämnd ingen glömd. Speciellt valtalet om att man borde vara lite tolerantare mot intoleransen som jag fick höra nyss, intolerans maskerat bakom fina ord som "oliktänkande". Jo, jo fint som snus ska de va.

Och som icke kyrkomedlem så kunde jag inte bry mig mindre om det ligger en regnbågsmatta i Härnösands domkyrka, lika sant som jesus rullade ut regnbågsmattan för Maria Magdalena på sin tid.

Tvärtom så känns det helt naturligt att samhället sekulariseras, hur skulle det sett ut om det fortfarande gället samma regler som det gjorde på tidigt 1700-tal? Då hade vi blivit tvingade att kunna bibelverserna och gå i kyrkan varje söndag oavsett vad.

Idag tvingas ingen vare sig att tro eller att delta och därför kan inte intoleransen argumentera för att dom blir påprackade något. Enkelt och lättfattligt så.



Av maricici - 8 september 2017 23:16

   

Förutom trevligt sällskap som bjöd på supergod middag så var det ett jättefint  och lugnt bostadsområde med utsikt från dom övre våningarna. Längst till höger, garageplatser och så en fin gräsanläggning med motionsredskap och boulebana. Utsikt mot villasamhällena Svartby och Högland i bakgrunden.

 

Utsikt över Ö-viksfjärden

 

Vy över vattentornet som kommer till sin rätt i höst och vintermörkret.

Funderar på att flytta in till stan om x antal år. Och så var det priset för en 3;a 1 250 000 som ska finansieras   Men allt är ju möjligt för den som vill sägs det..

Har inga bilder från inne i lägenheterna dessvärre, glömde helt bort den detaljen.

 

Men jag kom ju över knivsetet i alla fall, brödkniv, kockkniv och potatisskalare.



Av maricici - 8 september 2017 14:45

 

Eventuella inbrottsstjuvar behöver inte göra sig besvär, huset är inte tomt.

Månadsinköpen och så hittade jag ett knviset märk Jamie Oliver till tokreapris.

Dom skall användas till matlagning, minst en bra och vass kockkniv är a och o bland köksredskapen. Att kunna skära och strimla till rätt storlek och på rätt sätt är grunden för ett lyckat resultat.

Ska iväg igen nu efter en kort mellanlandning, är bortbjuden på middag. Ledig helg i helgen, då får man passa på.


Av maricici - 8 september 2017 01:25

så finns det alltid två sidor av en sak och två versioner av en sanning;

här är den andra sidan om vad som hände runt Granskning Sverige:

https://www.interasistmen.se/granskning/granskning-sverige-fortsatter-hota-medlemmar-jagarhar-vi-ska-komma-efter-dig-sa-javla-hart-rakt-upp-roven/


Eftersom jag inte gjort vare sig besök eller inlägg på den där sidan och dessutom varit grymt inaktiv i #jagärhär under en längre tid (kan ange tidsbrist som enda skäl) så har jag inte hunnit sätta mig in i det hela för än nu.

Men hursomhelst så stämmer inte svamlet om att jäh ska ha någon dold agenda som går ut på att radera hela alt högern eller hur man nu folierat till det. Det andra vanföreställningen är att det ska vara en toppstyrd grupp som uppmanas till this and that. Allt som finns är medelmmarnas egan länktips och obs att vissa raderas på grund av att hat och hot inte förekommer i angivet kommentatorsfält.

Gruppen finns också på andra länkar än alt högerrelaterade, idag på Postnords urspårade chaufför exempelvis.

Sagt till den som undrar, inte till GS-tomtarna som inte tituleras alls på egen begäran.



Av maricici - 8 september 2017 01:02

 



Beräknat för 4 portioner


500 gram kycklingfile

370 gram broccoli i buketter

1 tsk salt

1.5 dl vetemjöl

1 ägg

2 dl finkrossade cornflakes

2 tsk tacokrydda

smör


Dipsås till:

ca 250 gram kvarg naturell avsmakat med sweet chilisås efter egen smak.


Skär kycklingen i mindre bitar och broccolin i buketter. Salta och skölj broccolin i vatten så att mjölet fastnar. Doppa kycklingbitar och broccolibuketter i lättvispat ägg, mjöl och sist i cornflakes blandat med tacokrydda. Smält smör i en stekpanna, bryn kycklingen till fin färg och låt eftersteka i 200 graders ugnsvärme ca 30 minuter. Stek broccolibitarna under tiden.

Vill man kan man hoppa över paneringen på broccolin och bara wooka upp den lätt.

Servera med jasminris och dipsåsen.




Av maricici - 6 september 2017 01:42

vi skulle ha planeringsmöte i morgon och..

herrgud, var det hemma hos mig?  

Quick fix med golvmopp, torka stolar och bord där vi ska sitta, ge våtutrymmena ett lyft och glöm inte att hänga fram gästhanddukar! Och så dutta på lite aromaoljor på stenarna och hoppas att ingen är doftallergiker.

Och på nätet:

 

Sen så gick jag över till en annan sida där man hade en rikigt givande diskussion runt kost, hälsa och Agnes Wold.

Och nu försöka få lite sömn istället för att posta receptet på cornflakespanerad kycklingfile, den får jag ta i morgon. Känns angeläget att få med grabbarnas nya favorit.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards