Ensparkibaken

Alla inlägg under september 2017

Av maricici - 21 september 2017 00:05

 

Av maricici - 19 september 2017 16:00

vänder blad, blickar framåt och går vidare med våra liv, vilket innebär att det ska rullas köttbullar till middagen i första hand. Har en 7x-köttvecka men det beror på att vi håller på att rensa frysen från fjolårets produktion för att så småningom lägga in nytt.

  Känns lite tradigt; köttbullar, orientalisk färsgryta, blodbröd med stekt fläsk, köttsoppa med klimp osv..  Annars brukar vi lägga in en och annan laktovegetarisk rätt med bönor eller rotfrukter som stomme emellanåt, mera för att det är billigt och  gott än för miljötänket i ärlighetens namn.


Annars så har det varit lite prat om symbolvärden med eller utan magiska inslag idag, och Tyr-runan och hela utharken är fortfarande neutral i sig och kan inte bindas till ngåon speciell organisation utan att andra användare kommer att lägga in protest. Själv använder jag inte det symbolvärdet men jag har mött någon som kastat den i spellformat mot mig och som sagt var så har jag inte alls någon ledning om vem det var som härsknat till i etern. Just därför att den kan användas fritt av alla. Hur som helst så smidde jag snabbt om den till en bumerang och vände den tillbaka mot den okände avsändaren.

Hur magin fungerar.

Själv har jag mitt obändiga självförtroenden som främsta symbol och det brukar fungera.

Eller rönnbär, man kan t om använda en rönnbärskvist som symbolvärde, samma sak där, inget koncept som är bundet till vad som kallas "vit" magi utan kan användas av vem som helst.

Magin i sig är neutral precis som symbolerna, sen är det upp till människans vilja hur man använder den/dom.


 

Rönnbärskvist




Av maricici - 19 september 2017 14:45

"Alla magiska hjälpmedel och ritualer är blott materiella ting och fenomen som skall påverka det bortomliggande. Man kan se hela tillvaron som ett nät av energi som innefattar allt. Detta nät kan liknas vid Urds väv i den hedniska traditionen och det nät som Lilit i formen av spindeln behärskar. I processen avv själv bli spindeln i existensens nät måste magikern använda dessa metoder och hjälpmedel för att nå önskade resultat. En ritual slår an en sträng i nätet och påverkar det astrala och det mentala, slutligen också det materiella. Man kan också genom att påverka det materiella skapa svallvågor i det astrala eller mentala. Alla plan hänger ihop och påverkas av varandra."


Tommie Eriksson

Mörk Magi




 



Av maricici - 19 september 2017 00:30

Finns för övrigt att fjärrlåna på bibliotek för alla som vill.


"7 Viktiga steg mot magisk utveckling

1. Skriv upp drömmarna varje morgon i en speciell drömbok. Detta kommer att krympa avståndet till den andra sidan samt erbjuda möjligheten att se tillbaka på gamla drömmar, något som kan vara mycket kraftfullt och lärorikt.


2. Skriv ned magiska upplevelser och tankar i en magisk dagbok. Det är mycket viktigt för att kunna gå tillbaka och förstå upplevelser samt för att kunna se det större perspektivet. Genom den magiska dagboken kan en magiker lära känna sig själv och sin magiska utveckling. Till en början är det viktigare att skriva än att tänka på vad man skriver, man bör göra det till en vana.


3. Meditera flera gånger i veckan. En magiker bör meditera minst 2-3 gånger i veckan. Hur länge är inte så viktigt, det viktigaste är att inre lugn och fokus uppnås. 15-45 minuter kan vara lämpligt.


4. Studera magisk litteratur. En magiker måste öka sin intellektuella kunskap i samma takt som den praktiska ökar.


5. Utför praktiska magiska arbeten regelbundet. Det viktiga här är inte att göra det så ofta som möjligt utan så fokuserat som möjligt. Det behöver inte alltid röra sig om stora ceremonier utan kan vara mindre ritualer eller meditationer. Dock är det bra att ha någon form av magiskt schema och planera in invokationer fid fullmåne eller annat lämpligt tillfälle. Balansen mellan teori och praktik måste upprätthållas. En mörkmagiker kan utföra t ex drakritualen flera gånger i veckan men bör  kanske vara mer försiktig med evokatione eller dylika arbeten.


6. Sätt upp mål för det magiska arbetet. Att uppnå olika målsättningar är bra sätt att öka den magiska energin och viljan.


7. Låt kundalinin genomsyra alla handlingar. Uttryck drakkraften i ditt liv, genom din kreativitet och fantasi. Hitta din metod att uttrycka drakkraften, det kan vara genom musik, konst, hantverk, skrift eller någon fysisk aktivitet som dans eller kampsport. Sträva efter att kanalisera och väcka upp drakkraften på alla nivåer.


 

Av maricici - 18 september 2017 23:19

 


Av maricici - 18 september 2017 10:37

Wow, nu börjar det roliga.   (Uppdateras löpande med nya uppgifter)


Varför; Därför att jag är medlem i gruppen #jagärhär


Av vilka? Några dekadenta existenser som försöker skapa mening åt sina meningslösa liv.


Vad jag ska göra åt det?

Vore jag väl en idiot om jag berättade  


Vad har dom gjort?

Egentligen inget. Har alltid arbetat "utan skydd" som det kallas, dvs varit öppen med både namn, adress och telefonnummer.

För övrigt så nås jag bara på mitt eget mobilnummer 073 **** och inte genom några andra. Om du vill höra mera om dina tillkortakommanden som människa.


Vad jag tror dom tänker göra?

Bort sig totalt i vanlig ordning.



Vad har "vi" gjort?

Ingenting utom att få en massa falskanklagelser i baken av någon uppmärksamhetskåt snubbe som inte fick tillräckligt med besökare till sin Facebooksida. "Vi" ska visst ha stängt ner hans sida genom "massanmälningar".

Patetiskt så det går   inte att beskriva.


Anmäla?

Vi har ingen polis, polisstationen är nedlag sedan 20 år tillbaka.

Det här gör vi upp oss emellan.



Så "ni" kan bevisa?


Att A betyder Abuse, Att G betyder Goth, K betyder Knäppgök

 


Och nu har dom haft sina 15 minuter (för mycket) i rampljuset. Nu får dom finna sig i att dom sagt godnatt.

Av maricici - 17 september 2017 10:11

För ett år sedan; Så kommer det aldrig att förändras, förmiddagar är inte min grej och har aldrig varit.


För två år sedan; Aj. Smärtdagboken idag; Vet inte hur det gick till men herregud, jag har sovit hela fem timmar i sträck utan att vakna en enda gång i natt.   Ice Power gelen har en bra effekt-samt avslappningsövningarna.

I övrigt så minns jag inte rikigt vem jag gick i svaromål mot för två år sedan, antar att det var någon med den där lilla isolerade Hillbillyoasen i ett för övrigt rätt så upplyst land. En av många som missade Ö-viksgrupperna "Stå upp för Linnea" som omgående bildades.

Men vad gör det om hundra år-eller två år rättare sagt.

Nätdiskussioner idag; Behöver ingen närmare kommentar. Raderat ett stapeldiagram floskler på ett ställe och gick redan innan jag kom på det andra. Vissa dagar känner man sig bara så här   och då får det faktiskt vara-bitande sarkasmer i all ära men det är inte speciellt konstruktivt och man får inget vettigt sagt. Åtminstone känner jag det så.


Och så grabbarna idag; Testar Gaviscon regelbundet (x3) för den äldre grabbens magproblem. För tidigt att säga om det blivit någon förbättring.

Yngste grabben undrar över morgondagens program; Badet, DV och så Korttidsboendet till Fredag.

Och i dag fortsätter vi att städa bort sommaren utomhus, grillen ska rengöras och ställas in på vinterförvaring, halvvissna blommer ska fraktas till komposthögen och så borde man plockat in några röda vinbär och lagt i frysen för flera smarriga rödvinbärsbakelser i vinter (grabbarnas nya favorit)






Av maricici - 17 september 2017 09:54

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards