Ensparkibaken

Alla inlägg under september 2017

Av maricici - 26 september 2017 00:25

 

Hämtar matkassarna för två veckors behov

 

Beundrar en rönn. Färgåtergivningen misslyckades-trist.

 

Fått hem mitt nya linne. "December Girls. We are the granddaughters of the witches who could not burn."  

Vunnit 1400 på postkodlotteriet.   

Lagat käk   

Tittat på Kalla Fakta - Hotet inifrån SD. Ensam. Resten av familjen hade fastnat vid Netflix-igen.    

Kommentatorsfälet på TV4 avslutades med en kompromiss; om jag lovar att fundera på din synpunkt så gör du detsamma med min. Den lyder; arma, ensamma utsatta kvinna.  Och vill vi verkligen ha det så här i framtiden?

Rötan vi aldrig blir av med i samhället känns igen för livserfarna; vi måste tänka på vårt ansikte utåt annars förlorar vi kunder/gäster/väljare. Så kan det inte få pågå.

Lovat hela SD,s väljarkår att inte köpa ett TV-program rakt av utan att ställa samma frågor som jag brukar göra annars.

Tittar på klockan; fan vad sent det blev. En packe sommarkläder väntar på att läggas undan för säsongen, en maskin tvätt ska hängas och diskmaskinen borde fyllts på innan jag säger god natt. Men om jag bloggar lite snabbt?  





Av maricici - 24 september 2017 09:55

Finns i många varianter, här en mild svenssonkryddad som passar dom flesta.Använder man urbenad kycklinglårfile går det dessutom fort.

 


ca 1 kg urbenad kycklinglårfile

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

olja el flytande margarin till stekning

1½ tsk ingefära

1½ msk koriander

2 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

2 krm kryddnejlika

2 krm kanel

2 msk curry

2 krm svartpeppar

2 tsk salt

2 msk mango chutney

ca 3 dl naturell yoghurt


Börja med att blanda dom torra kryddorna (för att slippa krångla med 8-9 burkar under tillagning). Skala och hacka lök och vitlök. Fräs sedan lök och kryddblandning till löken börjar bli mjuk. Lägg i kycklingbitarna och vänd dom i kryddblandningen. Tillsätt mango chutney och rör ner lite yoghurt i taget. Koka under lock på svag värme ca 30-40 minuter, späd med mera yoghurt vid behov.


Servera med jasminris och valfri raita. Själv väljer vi en variant på finrivna morötter och Turksik yoghurt för att få lite mera syra i smaken. Kan spädas med lite naturell yoghurt om den blir för tjock.

Av maricici - 23 september 2017 17:15

Magisk Makt

"En mörkermagiker ökar hela tiden sin energinivå och personliga makt. Men ordet makt i dessa sammanhang brukar ofta missförstås. Det finns en skenbild av svart/mörkermagikern som strävar efter "själviska" och materiella mål till skillnad från ljusmagikern som tros osjälviskt söker kunskap och hjälpa andra. Det finns många magiker som gåt tpå denna myt och identifierar sig med den själviska och materialistiska svartmagikern och förbannar folk hit och dit och försöker skaffa sig materiell framgång via magin. Detta är en myckte begränsad form av makt. Om man inte är i harmoni med sitt inre så kommer man troligen i slutändan att bli ett offer själv. Dock antagligen inte på grund av den klassiska tron på att man gjort "fel" och får dålig karma på grund av det. Snarare på grund av att man ännu inte uppnått vad som i Castaneda böcker kallas "jagets helhet" och i kabbalan Tifaret/Thagirionnivån och därmed tillfullo inte kan förstå sina drifter."


Ur en magikers dagbok;

Så var dom här igen då. Någon som snäste av en stackare som undrade över innehållet i CoS litteratur, utan att direkt ha någon högre mening med sin avsnäsning. Det enda jag lyckades åkalla var Anton Laveys sura gamla Jehova. Känslan av att "det här är en exklusiv klubb för oss som tror vi vet allt" *Bläh*

Som relativt ny på listan och som icke tillfrågade sa jag ingenting men hoppades att jag gick hem genom tankeöverföring.

Min personliga attityd är att det finns inget som hindrar ett basic svar till den som faktiskt försöker närma sig och seriöst vill veta mera. Att få ett godkänt medlemskap i CoS i synnerhet är för dom flesta en lång, mödosam och framför allt individuell process där inga facit finns utan svaren beror på personlighet och situation. Det är praktiskt taget omöjligt att lämna information så någon kan ta genvägar in. Ett svar som möjligen hänger ihop med frågan "kan någon hjälpa mig på vägen fram?"

Av maricici - 23 september 2017 16:30

Domedagsklockan står på två och en halv minut i midnatt  

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/k9j2j/tva-och-en-halv-minut--till-domedagen


Nu innebär det väl inte att jorden bokstavligen går under i dag, men det är onekligen en hint om att det är allvarlig kris i världsläget som hotar allas vår existens i slutändan. Själv är jag i den ålder då mina föräldrar berättade om Cubakrisen och invaggad i en känsla av att det brukar ordna sig i slutänden, åtminstone vad det gäller hoten om världsomspännande kärnvapenkrig. När det kommer till sak vill ingen dö. Så är det.

Ur en småbarnsmagikers dagbok där kraften är med en hur långt som helst.



Av maricici - 23 september 2017 02:34

ur min magiska dagbok:

Mars 1996; Köpt en Ford Scorpio silvergrå.


Att leva som magiker

"Som magiker kommer man att behöva förändra sitt vardagliga liv. Hur det sker är upp till en själv och det är en process som varje magiker själv styr. En mörkermagiker ökar hela tiden sin energinivå genom att sluta slösa energi. Enorma mängder energi går åt till meningslösa känslostormar, negativa tankar, onödiga situationer och ren lättja. En magiker kan inte hela tiden bli arg för småsaker eller slösa tid på att vara sur och gnällig. Om något inte är bra försöker en magiker göra något åt situationen. Om man befinner sig i en svår situation som man inte alls kan påverka måste  man hitta ett sätt att förhålla sig till det som ger så lite problem som möjligt."

Tommie Eriksson

Mörk magi


Av maricici - 22 september 2017 18:15

   Jag och den äldre grabben när han steg ur taxin.

Det enda som stör är att jag inte hunnit baka någon rödvinbärskaka åt grabbarna till den här helgen. Varit på resande fot tisdag och onsdag, haft gäster här hemma i går och så nättjafset på detta.

Den äldre grabben har av någon anledning sovit dåligt och varit trött och lättirriterad dagtid,

men idag så sken han upp-Fredag och fri sovtid i morgon förmiddag.

Yngste grabben var också nöjd efter sin bortavecka, nu ska vi packa upp resväskan, tvätta och så fixa något till middag.

Utan tidspress för väckning i morgon bitti.


  

Musik till matlagningen:


Av maricici - 22 september 2017 12:45

http://www.dn.se/sthlm/s-politiker-om-sd-i-nacka-deras-asiktsregistrering-hor-hemma-i-gamla-sovjet/


Länkar till den här artikeln därför att den inte är låst, finns även en låst artikel där grundaren och gruppadmininstratören Mina Dennert intervjuas för den som är intresserad av helheten.

Och så ett omnämnade om IRM, Inte Rasist Men som först tog tag i historien, finns utförligt på både deras webb och Facebooksida.

Nu var det för all del inte SD Nacka jag råkade ut för, men allt ligger på samma sida.

Åsiktsregistrering betecknas det som när ett politiskt parti eller avdelningar av partiet ägnar sig åt den här typen av registerupprättande. Däremot blir det lite annat när det gäller privata sidor men anmälan till datainspektionen angående PUL, brott mot personuppgiftslagen tycks vara aktuell i vissa fall.

I DN,s andra artikel nämns också anmälan om grovt förtal eftersom #jagärhär har försetts med beteckningen terroristorganisation.


Sidan vi hänger på säger jag inget om, man brukar ju blanda grova brottslingar och politiska fångar friskt i fängelser i diktaturstater. Så har det alltid gått till.

Anklagelseakten; Att vi skulle stängt ner sidor låter fortfarande som ett svepskäl; Det finns nämligen ingen av berörda som har en aning om vem som gjort vad och om dom agerat övht. Vi arbetar nämligen fritt oberoende av varandra och utan toppstyrningsdirektiv från någon "ledning" som konspirationsteoretikerna vill göra gällande. Bara noterar att medlemmar som skrivit huvudinlägg har fått någon sorts beteckning som gruppledare och dom andra är "svärmare".

Att det sedan kan vara både dom genrellt hårdare reglerna om vad man får publicera fritt och utomstående som anmält sidor har man inte tänkt på, eller om man medvetet valt att bortse från detta.

Helt enkelt en form av kollektiv bestraffning - eller skrämseltaktik som inte går hem.




Av maricici - 21 september 2017 00:30


   Det fångade ljuset

(Från min magiska dagbok)


För övrigt så tycker man att man haft en bra dag när man kom undan med en tandläkarräkning på 3000 kronor.

Och ett extremt dåligt minne när man öppnar tvättmaskinen och upptäcker att man glömde att sätta igång den i morse.

Och att det möjligen ligger i ens rötter att man tycker blodbröd med stekt fläsk, vitsås och lingonsylt är en kalasmiddag.

Och att MoDo vann i premiäromgången, inte helt självklart efter förra säsongen. Dagens lyckodelningar på min FB-lista.

Vad som skaver är att den äldre grabbens favorittröja inte hinner bli torr till i morgon nu.

Men det får vi lösa då på något sätt.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards