Direktlänk till inlägg 24 september 2017
Finns i många varianter, här en mild svenssonkryddad som passar dom flesta.Använder man urbenad kycklinglårfile går det dessutom fort.
ca 1 kg urbenad kycklinglårfile
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olja el flytande margarin till stekning
1½ tsk ingefära
1½ msk koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
2 msk curry
2 krm svartpeppar
2 tsk salt
2 msk mango chutney
ca 3 dl naturell yoghurt
Börja med att blanda dom torra kryddorna (för att slippa krångla med 8-9 burkar under tillagning). Skala och hacka lök och vitlök. Fräs sedan lök och kryddblandning till löken börjar bli mjuk. Lägg i kycklingbitarna och vänd dom i kryddblandningen. Tillsätt mango chutney och rör ner lite yoghurt i taget. Koka under lock på svag värme ca 30-40 minuter, späd med mera yoghurt vid behov.
Servera med jasminris och valfri raita. Själv väljer vi en variant på finrivna morötter och Turksik yoghurt för att få lite mera syra i smaken. Kan spädas med lite naturell yoghurt om den blir för tjock.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|