Ensparkibaken

Alla inlägg under augusti 2017

Av maricici - 23 augusti 2017 12:59

 

Av maricici - 22 augusti 2017 22:30

passar på att sätta in dagens matrecept, COOP,s Indonesiska kycklinggryta som ändrsats lite efter egen smak. (Bild saknas)


6 hg kycklinglårfile

2 hackade gula lökar (1 medelstor och 1 liten)

1 hackad vitlöksklyfta

1 tärnat grönt äpple

1 msk curry

1 tsk salt

½ kryddmått kanel mald

½ kryddmått ingefära mald

600 gram krossade tomater

ca 2 msk mango chutney

1 dl vatten

1 ½ dl matlagningsgrädde

valfritt matfett

Dela kycklinglårfilen i bitar. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry, salt, kanel och ingefära till fin färg. Häll i krossade tomater, vatten och matlagningsgrädde. Låt puttra under lock ca 35 minuter. Smaka av med mango chutney och ev mera salt.

Servera med jasminris och en neutral sallad (t ex isberg)


Musik till maten, jo då:




Av maricici - 22 augusti 2017 22:04


The world is ruled by Chaos. At any given time, some people rise to the top of the heap. If you knew who these people were (and more importantly when they were at the top) you could change history. Working motto: "The beat of butterflys wings in Victor´s saloon causes a typhoon in Peking."


Uncle SetNakt´s Night Book

by

Don Webb

Av maricici - 21 augusti 2017 13:30

Den gamla lönnen ska bort efter att ha tokväxt i över 30 år, från en liten pinne till något ohållbart som upptar hela hösten med lövräfsning. Håller bara på att söka en lämplig allservicefirma som tar sig an trädfällning.

Sitter annars och varvar ner efter en helg med båda grabbarna hemma som jag alltid gör, bruka unna mig en ledig måndag förmiddag efteråt och så även idag. Långfrukost med tillhörande papperstidning, en varm dusch och så lite random småplock. Läste för övrigt bara in den här rubriken idag;

http://www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/bilen-avslojar-vem-du-ar-i-angermanland-kor-man-volvo-men-i-centrala-o-vik-ar-det-bmw-som-galler

och noterar att jag avviker från mitt område med en Chrysler 300M, den hänger fortfarande kvar. Har bestämt oss för att ha två bilar så länge vi har råd, mest för att automatlådan i Chryslern sitter bra då artrosbesvären är som värst, när det värker i hela axelpartiet och nedför armarna när man ska röra på dom.

Annars så har jag följt rapporteringen från medborgarplatsen via IRM under helgen men det var något annat som bet sig fast, en delning i andra grupper där en (svensk) liten tjej med hjärtsymbolen på bröstet står framför en av motdemonstranterna, hon säger inget, bara tittar vänligt och han sänker garden och går.

Får en känsla av att jag tittar på en buddist som uppnått sin inre frid och utstrålar den.


Kommer på att jag fortfarande har kabelbrott och begränsad tid och att jag saknar Spotify. Och så saknar jag dotterns bilder, hon intensivpluggar körkortsteori och har inte tid med skog och mark på ett tag.








  

Av maricici - 18 augusti 2017 12:45

Nya bud om när kabelbrottet ska fixas, den 29;de sa grannen som ringt och undrat nu på morgonen.   Dom var tyvärr kort om servicetekniker  

Begränsad surftid går väl att stå ut med men så har vi både bredbandstelefoni och internetradion som står stilla.

Och i går kom den äldre grabben hem, en dag för tidigt. Det var chaufförens första dag efter semestern och han var lite vilse i schemat. Den äldre grabben var glad; nej, ni behöver inte köra tillbaka in till stan, inget besvär för min skull  

Vad är det för mat? Hemlagad köttsoppa och ugnspannkaka, jo jag tackar.   Resväskan får vi fixa hem i morgon och tandborste finns hemma i reserv. Däremot så passade det inte att låna brorsans deospray, men vad gör man när ens eget deostick är kvar på korttids?  Och duschhandtaget med belysning har dom också testat. Det vitsiga var att den fungerar som temperaturindikator, annars var det inget speciellt med den. Jo, en lite mjukare duschstråle på den nya för den äldre grabben som är lite beröringskänslig.

Däremot passar den morsan sämre, hon saknar sin fina hårbottenmassage som man fick av den gamla.

Och så var det fredag och lite att fixa innan grabbarna ska hem och fira helg. Väderprognosen lovar regn så inneaktiviteter planeras. Och så var surftiden slut för denna gång.


Av maricici - 16 augusti 2017 12:00

Därför att vi står utan fast bredbandsuppkoppling ett par dagar. Nej, det var inte Telia som lackade ur och stängde av, utan det handlar om ett större fel som berör flera hushåll. Beräknas vara klart under fredagen någon gång.

Yngste grabben är lite bekymrad för att hans surfplatta inte går igång, men annars är det lungt.

Och till Fredag:

 



Av maricici - 15 augusti 2017 11:19

Suttit invecklad i ett par diskussioner på nätet dom sista timmarna av min ledighet därav pausmusiken i går för mina återkommande läsare. Relaterat till detta:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KVdB5/dinamarca-polisanmaler-janouch-efter-tweet

Något som kan förefalla en mot en men nu ligger väl bakgrunden i att det omgående eskalerade till ett inte allt för trevligt drev mot Rossana. Se bl a Inte rasist men, webbsidan och kommentarer på deras Facebooksida.

Husch så förbannad jag var.   


Avslutningsvis såg jag på byns anslagstavla att några fått NMR;s propagandalappar i sina brevlådor men då hade jag redan gjort av med all energi på IRM, Viking Line med flera sidor . För den delen så har jag inte fått någon personligen så jag vet inte vad det stod, men det lät väl ungefär så här:


Och nu ska jag använda resten av energin till att gräla på Telia för att jag fått påminnelse på månadsräkningar som är betalade i god tid två månader i rad.

Av maricici - 13 augusti 2017 13:13

vilket ger liv åt devisen "skjut aldrig upp till i morgon, det du kan göra i dag-carpe diem" Idag är det mulet och blåser kallt och jag hade kunnat missa en rofylld dag på stranden. Horoskopet säger; I dag är en bra dag för att putsa fönster. Loggar in på Facebook för att skjuta upp det hela, ser att jag har några svar att skriva i en grupp eller om det nu var på en sida..

Läser mina svar och ser plötsligt rubriken Prolog framför mig;

Året var 1997-98 och dagens svar var exakt detsamma som då, jag är skeptisk.

Slår upp Häxans trädgård nu som då, den här gången för att söka svar om praktiskt beredning. Lavendel har en bra läkande effekt på psoriasis i akuta skov har jag upptäckt. I dåtid för väldigt wiccainfluerad magi. Och jag använder fortfarande dom rosa redskapen-för att jag vant mig vid dom. Och för att man ska vara skeptisk till att vara allt för bunden vid handböcker.




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards