Ensparkibaken

Alla inlägg under juni 2017

Av maricici - 17 juni 2017 02:15

Orkade åka till Jysk för att köpa en ny persienn till sovrummet och en ny mörkläggningsgardin till den äldre grabbens rum, dom gamla hade pajat ihop totalt. Blev en bäddsoffa också på impuls; ett demoexemplar till kraftigt nedsatt pris som ska stå i uterummet, en soffa att ta en middagslur på där ute är ett måste. Ful, sa dottern. Skitsamma bara den går att sova på sa jag.   Var lite bökigt att få in den i bilen med med sambons och dotterns hjälp så gick det.


Test två; orkade ta vägen förbi syster ett för att titta på hennes nya lägenhet, en jättfin liten tvåa i utkanten av stan till rimlig hyra. Drack kaffe och käkade knaprig smulpaj med vaniljsås, det enda hälsoproblem som kändes var dom snygga sandalerna med blingbling och tårem som höll på att knäcka mellanrummet mellan tårna. Minns hur jag alltid sprang omkrig i flipflops under barndomens sommarlov helt oberörd och undrade vad som hänt sedan dess?  Längtade efter mina fula mussepiggliknande inneskor.

Ringde korttidsboendet för att höra om grabbarna var installerade. Jo då och dom var på ett strålande helghumör.


Kom hem igen och nu började det känna på i ryggen och axlarna. Middag på 2 grillade med bröd och Johnnys romkryddade senap (nytt i sortimentet; stark och god med en kryddig eftersmak)

Lade mig och somnade.


Test tre; Vaknade och beslöt mig för att följa dottern på kvällsrundan om hon lovade att gå i hasande promenadtakt.

Gick ner till sjön och var helt ensamma om man inte räknar stora irriterande myggsvärmar. Går bra för mig men dottern är myggallergisk och brukar få femkronestora svullnader efter sticken, men hon hade visst någon komboolja mot mygg och fästing i packningen.

Gick hem i motlut och kände att jag är långt ifrån min vanliga form. Axlarna värkte för varje steg och jag försökte fixera dom efter kroppen på något sätt. Får sätta upp armarna i mitella nästa gång.


 

Av maricici - 16 juni 2017 00:50

   Åkte ambulans in för kraftiga bröstsmärtor, fick morfin, fick en dos nitro under tungan och fick världens blodtrycksfall strax efteråt. 70/60 eller nåt och kände hur jag började försvinna, världens coolaste ambulansskötare bara tippade upp fötterna och huvudet ner och försäkrade att det kommer att fixa sig själv nu. Hörde att dom slog på sireren och började tvivla. Inne på akuten övervakningsavd på bild; uppkopplad på EKG och diverse annat. Fått mera morfin mot smärtorna och känner mig rätt dimmig på bild.

   Har lärt mig läsa av monitorn lite; Puls 89 ok, syresättning 97 ok, och blodtrycket börjar återgå till det normala 108/70, ligger ganska lågt normalt. Tagit några prover för att utesluta eller bekräfta hjärtinfarkt; provsvar ett är okej.

 

Röntgenavdelningen; sängplatsväntrummet. Ska in i datortomografen för att kolla aorta och lungor alldeles strax. Beundrar det intressanta konstverket på väggen under tiden. Och så ner igen och vänta på svar ett par timmar medan jag lade patiens på mobilen, smsade hem och lyssnade på den nyinkomna i båset bredvid (sekretessbelagt)

Klockan är nu 17:30, aorta och lungor var okej och det är dags att gå hem.


Av maricici - 13 juni 2017 17:53

Gödslat alla land och äntligen fått ner busktomaterna i jorden. Fick kramp i vänstra sidan; bara man får utesluta kvinnlig hjärtinfarkt och trycka i sig alvedon så går det att övervinna. Fick Depo-Medrol injektion istället för Lederspan den här gången och tycker inte att det fungerar lika bra. Ska till sjukgymnasten på torsdag och hoppas att hen hittar ett bra program.

 

Min brudorkidé som jag köpte utblommad för halva priset har blommat om   

Är inte speciellt duktig på orkideér annars, har doppat krukor i vatten, planerat om, torkat ut och vattnat om efter diverse tips och utan framgång, men nu lyckades det av en slump. Har haft den i söderfönster från januari till april och flyttade den då till ett norrfönster. Vattnat lite sparsamt runt kanterna när jorden torkat ut och med standardnäringslösning 1 gång i veckan nu när ljuset och solen börjat ta fart.

Och så spillde jag vatten på ett blad nu när jag vattnade  Den tål inte vatten i bladrosetten utan ruttnar och jag hoppas jag hann torka bort allt.


Av maricici - 11 juni 2017 14:22

Kom in på spåret genom äldste grabben som planerade sommaren (1 besök innan midsommarhelgen och ett vid senare tillfälle) Alltså vi skulle besöka Åsele marknad ett helt gäng när han ändå var här, han ville visa sin barn och ungdomsnostalgi.

Sen bröt dottern in med årets marknadsprogram och noterade att Helldogs korvvagn och harakirikorvspecialiteten ska närvara under marknadsdagarna. Aldrig hört talas om den körven och satt och bekantade mig med den via YouTube i går kväll. Känner jag utmaningen? Under nyktra omständigheter nej, då jag har lite svårt för dom starkast kryddade maträtterna, och tycker att en tabasco, piri-piri och jalapeno mix känns tillräckligt tuff (äldste grabbens pizzafavorit)

Men nu är Åsele marknad lite speciell även om man tänkt sig vara bokstavligt talat nykter.

Men än har jag tid på mig att släppa tanken..


Av maricici - 8 juni 2017 21:45

 Det som inte dödar det härdar.

Köpt på present och souvernirshopen dit jag begav mig efter läkarbesöket i eftermiddag.

När mina barn var små brukade dom få små tapperhetsmedaljer alt klistermärken efter besöken på barnmottagningen och någon liknande borde delas ut till vuxna- nämligen den.

Fick någon kortison/lidokainblandning i axeln och då bedövningseffekten släppte behövde jag allt pepp jag kan få.

En annan sort denna gång då man började misstänka psoriasisartrit i just den axelleden, har fått en hudförändring på handflatan-ett ovanligt ställe men hänger ihop med det vanliga att fingrar och tår angrips vid psoriasisartrit antar jag.

Hursomhelst lovar info på nätet att värken ska hålla i sig en till två dagar innan full effekt av läkemedlet uppnås.

Har fått ta ut en karensdag i kväll, då sambon och dottern gemensamt skulle ta över min del av jobbet.

 

Tar en titt i återvinningen, gamla bortglömda låtar värda en repris;

den här, hur kunde jag glömma den?

Av maricici - 7 juni 2017 01:00

   4th of July in Ashbury Park (Sandy)

En man som rör sig i vimlet på USA,s nationaldag;






Av maricici - 6 juni 2017 22:15

Måste säga att dagen dessvärre gått nästan obemärkt förbi IRL. Den äldre grabben har haft en dålig dag och det visar sig så att hela dagen varit full av lågaffektivt bemötande om det ena efter det andra.

Ibland såg han ut så här   Och ibland så här   

jag lågaffektiv:   panikskrik inside   

Vet inte vad det beror på, det är väl så att vi alla har en dålig dag någon gång.

Men här var han glad; vi planterar sommarblommorna:

 

Rabatt ett i startgroparna; I mitten; en nerklippt krypros som blev hårt skadedjursangripen förra sommaren. Vidare ska två jättevallmo och en malört växa upp och det eviga ogräset runt rabattkanterna förintas med grovsalt. Planterade ettåringar; Pensé och tagetes.

 

Långrabatt som kantar uteplatsen, hörnsektionen silverek, tagetes i solgult och lysande orange och en borstnejlika. Satsar bara på lättskötta ettåringar i år då vi har lite att fixa på huset. Två små tuvor baskom fiberduken är inte ogräs utan ska växa upp till gullris och pampasgräs. Långsidan är kantad med spjutbräken. Till vänster; ett minijordgubbsland som grabbarna får käka fritt ur. I mitten, en gåva från en vän, två trädgårdsplattor med inskriptionen "All you need is love", mellan dessa; blå kantlobelia. Undre fiberduken; frön, blandade sommarblommor, testar även om jag tror att ormbunkarna äter upp näringen för dom.

   Väderleksrapporten, växlande molnighet, precis som hos den äldre grabben.

Och klart vi ska ha middag från det svenska köket idag; Ugnsbakad lax med ett överdrag av majonäs och torkad dill, kokt potatis och en sås av gräddfil, röd stenbitsrom och husets egen nyklippta gräslök.

Ingen bild på vårt röriga köksbord idag, där man fick maka undan prylar för att få plats.

Efter maten; Måste ta en paus, somnade och vaknade med en rejäl låsning i axeln efter trädgårdsarbetet. (Ej med på bild; vände jord, och spadade upp en massa kraftiga rötter efter en rosenhallonhäck som växte här en gång) och illamående. Gick över efter en kvart och den äldre grabbens dåliga humör var som bortblåst.

Han och syrran skulle fixa nationaldagstårtan som inte hanns med till eftermiddagsfikat. Hittade inga jordgubbar, men däremot små askar med färska hallon och blåbär till rövarpris.

Och musiken; alla får ursäkta men jag måste ha något som boostar min trötta livsenergi nu i kväll:



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards