Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2017

Av maricici - 14 maj 2017 17:25

   Skulle man kunna tro att det handlar om då man plötsligt har flytet till sin önskebil, en med gott om passagerarutrymme och dessutom gott om plats att lasta i. Eller att den som försökte debattera mot mig när jag satt i andra tankar har chansen att vinna en bil  

Men nu till något som man får fixa utan magins hjälp; Mexicomackan jag pratade om. mozarella, skinka, lök, chilipulver, svartpeppar, grönsaker och kebabsås. Det fiffiga med den är att osten och grönsakerna har inte varit inne i ugnen, praktiskt när man beställer för hämtning.

Vidare idag; hur sambon bar sig åt för att fixa ner sin mobil i en hink vatten vet jag inte men där låg den. Han sa något om en droppande kran där trädgårdsslangen ska sitta som han skulle kolla upp. Han åkte i alla fall in till stan för att fixa ny packning och billig mobil för en evighet sedan. Han skulle ta med pizzorna på vägen hem.    

Av maricici - 14 maj 2017 16:00

Och det var angående något jag skulle klargöra i går i samband med granskningarna i mittmedia, är en dag efter i tidsräkningen den här veckan.Kan tillägga att jag är inne på mitt privata konto och inte för jagärhär i detta fall.

Angående mina uppfattningar så ser det fortfarande ut så:


"The Church of Satan does not dictate the politics of its members, and they have always been free to choose whatever suits their peronal needs, pragmatism being the guiding factor. Our members generally promote the that their nation of residence should move towards a secular, pluralist society in wich people are free to paticipate in any religion or philosopy of choice, and that the adherents of these myriad alternatives agree not to coerce others, eitherrough legislation of their religiously-dervied moralities. The mechanism of local politics is employed on the basis of what bring the most personal benefits to the Satanist and the people and goals he cherishes."

The Satanic Scriptures

av

Peter H Gilmore

(High priest)


Delvis därför önskar jag inte påverka någon angående länksamlingar jag lämnat, det ingår även i ett statement "Ge inga åsikter eller råd utan att vara tillfrågad"

Därför känns det inte heller minsta absurt att sitta i det här kommentatorsfälet

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/migrationsverket-haller-kristendomsprov-med-asylsokande

och bara kommentera frågornas art.

Det sitter x antal människor från islam som önskar konvertera till kristendom och inget annat.

Och apropå det så kan jag rekommendera en annan bok där man konverterat omvänt Älskade Terrorist av Anna Sundberg och om den kan alla ha sin egna läsupplevelser om hur det går till när man dras in i dom extrema kretsarna. Själv fick jag en aha-upplevelse om något liknande frikyrkodöpta som blivit uppfyllda av anden i detta fall, sedan kan det ju finnas andra med andra motiv. Mitt läsexemplar gav jag bort i en pocketbytargrupp mot Arto Paasilinnas Kollektivt Självmord, därför länkar jag till en bokresencison och har inte enegen bild som jag brukar.




Av maricici - 13 maj 2017 14:30

ett uttryck vars innebörd är att någon får all uppmärksamhet istället för huvudpersonen..

Dagens stjäla hela föreställningen, vi börjar med Allehanda. se och mittmedias granskande reportage om NMR,

föreställningen stals av Halv åtta hos mig med Ö-viksprofilen Janne Norberg med vänner med ett helt uppslag i papperstidningen dessutom. Morgonläsning som gör en glad. Tack så mycket Janne och gänget och allehandas reporter.  Och om grabbarna fått sätta ihop en middag så skulle det ha blivit; en pytteskål potatischips (Svenska lantchips, lite tjockare, lite knaprigare) med en god dipp till förrätt, flygande jacob till huvudrätt och avslutningsvis en äkta Pavlova marängtårta till efterrätt. Deras gemensamma favoriter.

Och så fyller #jagärhär ett år idag och det ska firas och vad händer då?

Jo vi ska ut och köpa bil!

     En Mazda5 -07;a till fyndpris  

 

På grund av en liten skada här som sambon bedömde som lätt att fixa. Prisklass; Vi slipper ta banklån!

Den ska ersätta Caddyn som fick sig en påkörningssmäll i vinter och som blev för dyr för försäkringsbolaget att kosta på en reparation. Vi får ut ersättning på andrahandsvärdet och så lite skatteåterbäring och så är nästan hela Mazdan betald.

Annars så var vi nästan på väg till Gävle för att titta på en Caddy igen, men så fick vi annat för oss och ringde aldrig på den annonsen. Dagen efter- där stod den-på en gårdsplan i grannbyn och bara väntade. En resa på två mil tur och retur.

Och nu är den här.


Av maricici - 12 maj 2017 14:56

           En ananaslampa som skiftar färg? Nja...  

 

Födelsedagsbordet är dukat

Av maricici - 9 maj 2017 23:45

       Fiskmåsar kalasar på en död fågel.


Och så har jag lärt mig skillnaden mellan fiskmås och gråtrut som brukar vara snarlika på långt håll.

Fiskmåsen är mindre, har grågröna ben och svarta ögon.

Gråtruten är större har skära ben, gula ögon och en röd fläck på undre näbbhalvan.


Av maricici - 9 maj 2017 16:00

fågelskådare  

Bara mina barn som skojar lite med mig per sms. Dom pratar om bästa sikten, rapporter till portalen, kameraobjektiv och annat av vikt och värde för fågelskådare.

Och det hade väl varit lugnt om det inte varit för att jag såg sms;et först en kvart efter det hade anlänt..  

Annars är det närapå bra, det gick bra med nageln, bara en liten sårskada under nagelbandet identifierad när det väl slutade blöda. Nageln blir inte blå och faller av.

Den äldre grabben fyller år i dagarna och den yngste frågar efter tårtan med jämna mellanrum. Ska försöka fixa ett par tårtbottnar till dess.

På nätet; lite slöjdebatt och man kanske får ett annat perspektiv när man ser dom här damerna mest varje dag, i hijab, och mera sällsynt chador. Dom vistas ute ensamma eller i kompisgrupper utan deras män som vaktar.

Hittade en liten faktalänk som reder ut klädedräktsbegreppen också; tack för den:

http://www.metro.se/artikel/det-h%C3%A4r-%C3%A4r-skillnaden-mellan-hijab-niqab-och-chador-xr

 Och så dök det upp en fråga om hur hantera satanister som vill markera sina statement, men den var nog ställd meest på skoj tror jag.  Vidare så antar jag att man tänkte på den gotiska stilen, eftersom dom inte har någon enhetlig dresscode vad jag vet.

Och så dök det upp fler sms; jag har vunnit en extra postkodlott (vore bättre om jag kammat hem en storvinst) och så samtalar jag med dottern om en svarthakedopping som ser ut att ha skadat en vinge..

Och så undrar grabbarna vad jag ska fixa för mat just nu?  

Spagetti och köttfärssås, en extra stor sats där rester ska frysas in och användas till lasagne senare i veckan.



Av maricici - 8 maj 2017 01:38

beställt Rovdjur;samlade skräcknoveller av Caroline Jensen och Nattfåk av Johan Theorin-kände att jag behövde lite dikt som överträffar verkligheten..

Och så förhandsbokat Bitterfittan2 av Maria Sveland, känner att ska man hänga med i debatten om en bok så är minsta kravet att man läst den.

Just nu hängde jag inte med alls på varför man inte får tycka något för egen del för att det möjligtvis finns dom som har det värre, damerna i Husby och Saudiarabien eller vad dom sa. Den där stoppklossen låter som en självmotsägelse tänkte jag och vägrade delta.

Jo jag säger bara det mina herrar, i det här landet har vi det så bra att vi behöver inte gå och rösta 2018, va?  

Möjligtvis så är det där den patriarkala strukturen tittar fram, inte att man slitit frivilligt med söndsgsmiddag med helstekt kyckling på svenskt vis och så äppelpaj till efterätt.

Och att jag nästan slet av en nagel när jag skulle krångla ner den äldre grabbens resväska från hyllan här inte heller hit.


Möjligen hör denna hit:



Av maricici - 7 maj 2017 02:15

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/py40V/s-minister-gabriel-wikstrom-sjukskriven

Gabriel Wikström sjukskriven och så ut med egna kommetarer.

Skulle också få panikångest om jag såg det där kommentatorsfältet, alla har sina krav och så mitt uppfodrande; Nå hur blir det, ska ni titta till Försäkringskassan?  

Men nu var det ju utmattningssyndrom, i vilket panikångest kan ingå som symtom (hjärtklappningen, min gissning)


Och slutet på densamma;

Hittade sambon en droppande kran i badrummet och förklarade att vi måste stänga vattnet under natten, så här kan han inte lämna den när han inte vet vad det är för fel, det kan bli en stor läcka.

Själv hade jag bara invädningen att vi måste göra bort toabesök först och så hälla upp dricksvatten i något, och så har den äldre grabben vaknat till för ett toabesök och dottern kommer kommer med tandborste och tandkrämsfradga runt munnen. Sambon som var vaken tidigt idag är trött..

Den äldre grabben är klar men nu vaknar den yngste och behöver gå på toa efter att jag är klar med tandborstningen.

Jag kommer på att diskmaskinen är igång och undrar varför sånt här alltid händer på natten? Eller dan före julafton då det gäller kylskåpshaveri..

Den äldre grabben har inventerat kylen på tal om det och undrar om den här pannkakan ska vara till något speciellt?  

Sambon ger upp och ska titta till den där jävla kranen NU!   Hör hur det rinner vatten någonstans, ingen fara bara överloppsvatten från kranen och rakt ner i kattlådan. Undrar om katten blir lika glad över arrangemanget?

Den äldre grabben har ätit sin nattamat och ska diska tallriken och undrar vart vattnet tagit vägen?  

Farsan håller på att fixa det..

Kranen fixad, en packning bara, grabbarna har somnat om, diskmaskinen är igång igen och lugnet sänker sig..






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards