Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2017

Av maricici - 24 maj 2017 09:17

           Moälven flyter förbi Yttersel

Av maricici - 22 maj 2017 01:15

http://www.mellansel.se/mellansel-friluftsliv-natur-fiske-bad

Sjönäset var det- vi tar oss en titt på den omgivande skogen idag

 

Slutet av den långgrunda delen. Isen har nyligen smält och vattenståndet är fortfarande högt

 

Så här

 

Och så i en del av den omgivande skogen

 

  

    



Av maricici - 21 maj 2017 22:43

åtminstone enligt min SMHI-app tiodygnsprognosen. Har varit ute i värmen tillsammans med dottern och suttit och kikat på ett debattinlägg när jag väl var inomhus..

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/84KvG/min-mamma-kunde-ha-dott--pa-grund-av-er

Facebooksidan, och vi kom väl inte så långt i vanlig ordning. Bara att det är på tok för få ambulanser i Malmö och vad det beror på förblir en tvistefråga.

Folk åker för mycket ambulans i onödan var ett annat påstående som jag inte kan placera så där direkt. Det är ju som sagt var svårt att ställa sin egen diagnos och för dom som inte är sjukvårdsutbildade är det inte lätt att veta vart man ska vända sig. Och det finns faktiskt väldigt dåligt med information måste jag säga. Sjukvårdsupplysningen 1177 om du känner dig osäker.

Jag nämnde nageltrång, ja...

Sökväg:

Icke infekterat ska behandlas av fotvårdsspecialist och inte av sjukvården.

Har det blivit en infektion i mjukdelarna omkring eller under nageln är det ett fall för primärvården då det ev behövs en antibiotikakur. Kontakta din distriktsköterska för bedömning.

Av maricici - 18 maj 2017 19:00

enligt dottern som tyckte att man inte behöver skjuta upp saker på grund av lite regn. Inte så farligt till att börja med, bara duggade lite.

Möten idag;

Ringduva  

 

      Ekorre, en rätt så vanlig syn i granarna.

 

Kopparödla som snabbt gömde sig under fjolårsgräset

 

Skoterled. Längre in; hörde ett brummande ljud, stannade till, började gå och det brummade igen.     Är rätt så säker på att det var en björn jag hörde. Dottern tittade in mellan träden men såg inget så vi antar att den flyttade sig då inget såg ut att vara på väg i hens (brunbjörn, kön okänt) rikning.

 

Tappat kompassriktningen och ville dra dottern åt motsatt håll dvs hem igen,   men hon vann lyckligtvis med sitt bättre lokalsinne.

 

Ute på andra sidan vid länsväg 348 och så ska vi gå över och in på en mindre väg

 

Som leder till Västersels fäbodar, och nu har det börjat regna ordentligt som synes.

 

Sitter i lä under några höga granar och käkar lunchmackor och blåbärssoppa. Tunnbrödsklämma med skinka och potatissallad. Jo, vi tar med skräpet hem, det blev t o m några extra aluminiumburkar och plastpåsar som inte var våra.  

 

Väntar på sambon som lovat oss lift hem. Går bra att vandra i fuktiga kläder men när man sätter sig ner börjar man frysa direkt. Är lite trött och seg efteråt, känns att jag inte var riktigt i form idag.




Av maricici - 17 maj 2017 08:44

Köp hem ett kg grötris, lägg det i en tätslutande burk, lägg i mobilen, lägg på locket och låt stå i 72 timmar och så ska den fungera igen. Sambon testade nyligen med ett lyckat resultat. Mobilen fungerar perfekt och nej, den var inte vattentät. Och när olyckan är framme, stäng av mobilen och gör huskuren fortast möjligt.

Själv ska jag lägga mig ett tag och köra en huskur för artrosskadade leder; 1 alvedon 1 gram, en varm bomullsbolera som täcker axlarna, ett thermacareplåster under och så en bra avslappningscd på detta. Har hittat världens bästa avslappningscd, ingen musik utan en mononton, sövande röst som berättar hur man först ska spänna den och den kroppsdelen, låta den slappna av och känna skillnaden. Ska kolla upp vad den heter sedan, den är suverän och rekommenderas till alla som lever hel och halvstressigt där det kan vara så illa att man inte ens märker hur man spänner sig.

Jag fick en tillsägelse av min äldre grabb att andas en gång och har efter det kommit på hur jag tidvis håller andan av ren muskelspänning.


Av maricici - 17 maj 2017 00:13

     En grävling som körde chickenrace mot dottern som fick backa ett steg.

Av maricici - 17 maj 2017 00:00

Väntar bara på att klockan ska bli 00:30 så jag får ta min sista värktablett för idag och gå till sängs. Höger axel och skuldra som spökar den här gången, och så bröstbenet. Det vanliga receptet; värktabletter, värme och försök att hålla igång men undvik vissa rörelser som armar uppåt sträck, sidledes rörelser och att sitta vid datorn. Blir det inte bättre om en vecka så beställ tid för en ny kortisoninjektion. Var med sambon in till stan med bilen som gjort sitt på förmiddagen och det gick sådär att köra på grund av värk med tillhörande sömbrist. Men fram kom vi i alla fall och jag passade på att slinka in på Lidl på andra sidan gatan. Fyndade; massor av potatis (svensk), ett par vardagsjeans för 80 kronor, inlagda rödbetor för en femma burken, ett kg bryggkaffe,  två liter växtnäring för grönsaker och en kaffeplanta.

Är ledig i helgen  Tittade ut genom fönstret och har massor av trädgårdsjobb; räfsa fjolårsgräs och dom sista löven, vända jorden i rabatterna och gödsla vb, fixa en pallkrage till, städa upp i växthuset.. När det nu ska bli dags att använda, sen vår i år, det har nyligen slutat snöa och är fortfarande minusgrader nattetid.


Av maricici - 14 maj 2017 20:48

så missade jag större delen av melodifestivalen i går. Den första halvan gick åt till grabbarna som inte alls var intresserade i går och den andra halvan lade jag mig på soffan. Snett på något vis så jag fick en låsning i artrosryggen, hade tokont och fick ligga utsträckt på min vanliga säng till det släppte, någonstans vid bidrag nummer 24 passande nog.

Hyfsat bra framförande men jag hade som sagt var inget att jämföra med.

Och så hann jag lyssna på min verkliga favorit, Belgien, Blanche, City Lights- vilket röst!  

Och blev en av många som undrade vad alla såg hos Portugal fast jag knappt hört den-lyssnade på första strofen på dotterns mobil.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards