Ensparkibaken

Alla inlägg under mars 2017

Av maricici - 16 mars 2017 08:45

från kaos till fungerande vardag

http://www.autism.se/20170314_ogonblick_1_2017

det börjar med att man får diagnosen autism/ADHD och så får man en assistent som kan det här med att strukturera upp ens vardag. Och att Vincent tillhör dom som mår bättre utan integrering i vanlig skolklass. Och så jobbar han med bildscheman för att strukturera sin dag, vad händer efter just nu? viktigt att veta. Den äldre grabben som har ett likadant tipsar; ibland kan man förändra dagen efter egna önskemål genom att låta bilderna byta plats.

Bra försök, men det är inte Fredagsfika idag och inga potatischips.  

Och sen följer en artikel om struktur och bildstöd i hemmet. En jättebra tidning som ingår i medlemskapet.

Och så fick vi äntligen veta att det faktiskt finns praktiska anvädningsområden för dom där duschmunstyckena som skiftar färg. Grabbarna har också sina specialare för att göra tandborstningen intressantare:

 

Den äldre grabben - vattenfall

 

Yngste grabben - en vattenspottande drake.



Av maricici - 12 mars 2017 23:59

 

Domherrar

 

Pärluggla

 

Strömstare

Av maricici - 12 mars 2017 13:15

om sjukförsäkringsfrågor, överhoppade lönesatsningar vem som orsakade stoppet i köksvasken nu igen och så vidare.

Å andra sidan så är det inget vi brukar göra stor sak av.  

Bekymret med dom ökade sjukskrivningarna kommer man inte tillrätta med genom att tvinga ut sjuka på arbetsmarknaden har jag alltid sagt. Och hur en stor del hamnat där har jag också sett, jag har fortfarande kontakt med min förra yrkeskategori inom äldreomsorg och ser hur dom, inte får tag i vikarier, dom får semesterar uppskjutna, får avbryta semestrar och sammanhängade ledighet i synnerhet på helger för att det fattas personal, dom arbetar med människor och ska alltid vara på topp och ge allt och en dag så har dom bokstavligen gett allt och går rakt in i väggen. Och dom behöver tid för att bli hela igen. Kroppar och psyken fungerar inte så att dom lyssnar på argument som "det finns inte pengar till detta". Dom fortsätter att vara sjuka.

Och hur vi ska vända detta rätt. Tror det började där man började med reducerad personalstyrka och inget gehör för dom nyutexaminerade, unga och entusiastiskas önskemål om förändringar. Man anpassar sig, blir trött och grå och så har den onda cirkeln uppstått. Och jag har ingen klockren lösning på hur man ska styra upp. Möjligtvis med höjda löner och den status man förtjänar inom det här yrket. Både som vårdare och undersköterska. Inte några vars nyinskaffade yrkeskompetens ignoreras-och så blir man uppgiven, trött och musgrå.


Om handikappomsorgen vet jag faktiskt mindre, bara hur det är att jobba som personlig hemma hos 24 timmars jour. Det är väldigt stimulerande, och ansvarsfullt. Men inte kul att som ensamstående förälder bli sjuk och gå 3000 back på karensen. Sånt kan rasera hela ens ekonomi. Och så fattas det personal på samma sätt där.

Och att sjukskrivningar inte finns på kartan för anhörigvårdare. Möjligen i ett hushåll där det är en anhörig på två, men nu har vi ju en var. Och eftersom det handlar om kognitiva/språkliga funktionshinder med allt vad det innebär är det inte bara för vem som helst att hoppa in. Dottern är inskolad men inte alltid tillgänglig, inte i dag exempelvis.

Idealt vore om det bara vore att ringa korttidsboendet och meddela att idag är jag däckad, kan ni ta ett par dagar extra?

Men det funkar inte så, det är kort om folk, schemalagda tider där flera brukare växelbor och ett par akutplatser som sparas till läget kallas red alert.

Men det känns lite bättre idag, går och småfryser och är trött som man gör när kroppen börjat bekämpa dom inflammatoriska tillstånd som följer med den här sortens värk (inom reumatiker, artros och fibrogruppen)

Möter den äldre grabben i dörren och hälsar med ett glatt; Hej Olle-Johnny!

-Olle-Johnny?  .  Äsch, hej på dig själv Pelle Jönsson.    




Av maricici - 12 mars 2017 01:15

Låsning vid revbensfästena på vänster sida och så var hela helgen räddad. Har försökt vara uppegående med värktabletter som hjälp för på något sätt känns det ännu värre när man ligger ner. Och när man sitter vid datorn. Tittade inte på mellon i kväll av samma anledning, ägnade mig åt ett stopp i köksvasken istället. Och så grabbarna förstås.

Blir akutbesök på hälsocentralen på Måndag om det inte ger med sig innan.  Och möjligtvis dags för en ny kortisoninjektion.

Väntar på att värktabletten ska börja ge effekt just nu och tittar på uppdateringar om branden i Kramfors under tiden

http://www.allehanda.se/blaljus/brander/grannen-larmade-villa-i-nyhamn-i-kramfors-helt-overtand

Första spontana tanken är ; vem fanken förvarar dynamit i källaren?   

Sambon: Möjligtvis någon firma, men i sin bostad?

Tittar på senaste uppdateringen händelser: https://polisen.se/Vasternorrland/Aktuellt/Handelser/Vasternorrland/2017-03-11-2236-Brand-Kramfors/ 

En person befaras ha omkommit  


Spelar min favoritlåt som givetvis inte vann:





Av maricici - 11 mars 2017 20:59

Barn berättar vad de gör


Män vad dom gjort


och dårar vad dom skall göra.


Johan T Oxenstierna

Av maricici - 11 mars 2017 02:15

   Överbliven köttfärssås från frysen och ett färdigt pizzakit till sportlovskampanjpris blev en jättesmarrig middag.

Bara mineralvatten att dricka till, vi har haft städdag och kört hårt hela kvällen.


Bakgrundsmusik:



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards